Mikä Vastuullinen kesäduuni?

Vastuullinen kesäduuni on T-Median ja Taloudellinen tiedotustoimisto TATin luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjan pääyhteistyökumppaneina toimii Telia, Destia, Varma, S-ryhmä, Metsä Group, Barona, Kraton Chemical, Kojamo, Elinkeinoelämän keskusliitto sekä Oikotie Työpaikat. Kampanjassa on mukana jo yli 400 suomalaista kesätyönantajaa.

Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat hyvän kesätyön kuuteen periaatteeseen. Tämä takaa hyvän kesätyökokemuksen niin työntekijälle kuin työnantajallekin.

Työnantajille kesätyö on ainutkertainen tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma tulevaisuuden työntekijöihin. Hoitamalla kesätyöasiat vastuullisesti työnantaja voi varmistaa vetovoimansa, kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy.

Myös suuri yleisö odottaa työnantajilta vastuullisia tekoja. Vastuullinen kesäduuni on työnantajalle mahdollisuus kantaa vastuunsa nuorista – ja kertoa siitä.

Nuorille Vastuullinen kesäduuni -logo on lupaus onnistuneesta kesätyökokemuksesta. Vastuullisessa kesätyössä tienaa omaa rahaa, mutta se myös kehittää nuoren työelämätaitoja ja luo positiivisen kuvan työelämästä. Vastuullinen kesäduuni -kampanjasivusto tarjoaa kesätyönhakijoille myös vinkkejä ja tukea kesätyön löytämiseen ja hakemiseen.

 


 

Kampanjan osallistumismaksu on mikroyrittäjille (alle 10 työntekijää) 20 € + alv, pienille ja keskisuurille työnantajille (alle 250 työntekijää) sekä kuntatoimijoille 200 € + alv ja suurille (yli 250 työntekijää) 400 € + alv.

 


 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vetovastuu siirtyi vuonna 2015 Suomen lasten ja nuorten säätiöltä Taloudellinen tiedotustoimisto TATille ja T-Medialle. Vuonna 2017 kampanjaan osallistui ennätykselliset 371 työnantajaa. Yhdessä he tarjosivat yli 55 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjalla on vuosittain arvovaltainen suojelijansa. Vuoden 2018 kampanjan suojelijana toimii Finlaysonin Jukka Kurttila. Vuonna 2017 kampanjan suojelijana toimi Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen. Vuonna 2016 kampanjan suojelija oli Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio ja 2015 Helkama Emotor Oy:n toimitusjohtaja Satu Helkama.

Työnantaja, ilmoittaudu kampanjaan!

Kampanjan

Kampanjan

yhteystiedot

Lue Lisää
Vastuullisen kesätyön

Vastuullisen kesätyön

periaatteet

Lue Lisää
Miten hyödynnän

Miten hyödynnän

kampanjaa?

Lue Lisää

Ajankohtaista