Millainen on hyvä kesätyöhakemus ja CV

Hakemus ja CV ovat kesätyönhaussa perusdokumentit, jotka kannattaa tehdä huolella. Hyvä kesätyöhakemus kertoo, mitä työpaikkaa haetaan, ja miksi olisit sopiva juuri siihen työhön. Kiinnitä huomiota erityisesti hakemuksen aloitukseen ja ensimmäiseen kappaleeseen, jotta saat vastaanottajan kiinnostumaan.

Jos olet vastaamassa kesätyöpaikkailmoitukseen, lue ilmoitus huolella ja korosta hakemuksessa tehtävän kannalta oleellisia taitojasi. Osoita, että olet kiinnostunut yrityksestä ja kesätyöpaikasta, jota haet.  Jos sinulla ei ole aikaisempaa kesätyökokemusta, voit kertoa esimerkiksi TET-kokemuksistasi, harrastuksistasi tai muista asioista, joista uskot olevan hyötyä kesätyössä. Tee jokaista työtä varten oma hakemus, yleispätevä hakemus ei herätä kiinnostusta.

Tärkeintä sekä hakemuksessa että CV:ssä on kertoa rehellisesti itsestään ja omasta osaamisestaan. Ole aito oma itsesi!

 


 

Hyvä kesätyöhakemus:


Herätä työnantajan kiinnostus!
Kerro heti aluksi, mitä työtä haet, ja miksi olet siitä kiinnostunut.

Kerro positiivisia asioita itsestäsi.
Sinulle on varmasti ehtinyt kertyä osaamista, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi! Olet ehkä hyvä kielissä, osaat koodata, valokuvaat tai teet videoita. Mikä tahansa on taitosi, siitä kannattaa kertoa!

Miksi olisit hyvä työntekijä juuri kyseiseen tehtävään?
Kerro vielä miksi juuri sinä olisit hyvä tässä työssä.

Pyri erottumaan joukosta!
Yhdellä kesätyöllä voi olla todella monia hakijoita – tämän vuoksi on tärkeä pyrkiä jollain tavoin erottumaan joukosta. Esimerkiksi vaihtelevien adjektiivien käyttö värittää kieltä ja visuaalisesti toteutettu CV luo mielenkiintoa!


 

Hyvästä ansioluettelosta selviävät:

 

 

Lue lisää: Kun koulu loppuu -sivuilta

 

Kesätyön hakemisessa on myös paljon muitakin mahdollisuuksia tehdä vaikutus työnantajaan. Esimerkiksi videolla voit esitellä itsesi tarkemmin hakemuksen yhteydessä ja saada työnantaja kiinnostumaan sinusta.

 

CV-malli korkeakouluopiskelijalle.     Kesätyöhakemus malli korkeakouluopiskelijalle     CV-malli lukiolaiselle     Kesätyöhakemus malli lukiolaiselle

Millainen on hyvä

Millainen on hyvä

kesätyöntekijä?

Lue Lisää
Tekisinkö

Tekisinkö

videohakemuksen?

Lue Lisää
Tutustu

Tutustu

kesätyötarinoihin

Lue Lisää

Ajankohtaista