Miten hyödynnän kampanjaa?

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. 85 prosenttia vastuullisissa kesätyöpaikoissa työskennelleistä nuorista voisi suositella työnantajaansa ystävilleen. Vastuullinen kesätyönantajuus on siten erinomainen mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti työnantajakuvaan ja työnantajan vetovoimaan.

Kampanja tarjoaa tiiviin verkoston sekä käytännön työkaluja ja materiaaleja kesätyöprosessien kehittämiseen. Jotta koko henkilöstö voisi sitoutua vastuulliseen kesätyönantajuuteen, kannattaa tarjoamamme sähköiset ja painetut materiaalit laittaa esille eri kanavissa. Kampanjamateriaalit kuten logot löydät materiaalipankista.

 1. Lataa Esimiehen kesätyöopas

Esimiehen kesätyöopas täynnä nuorten vinkkejä onnistuneeseen kesätyökokemukseen ja vastuullisten työnantajien hyviä kesätyökäytäntöjä. Opas on saatavilla sähköisenä ja painettuna ja se kannattaa laittaa kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa työskentelevien nähtäväksi. Lataa pdf-versio tästä.

2. Käytä Vastuullinen kesäduuni -logoa näkyvästi

Vastuullinen kesäduuni -logo on lupaus hyvästä kesätyökokemuksesta nuorelle. Samalla se viestii vastuullisuudesta sidosryhmillenne sekä asiakkaillenne. Logoa kannattaa hyödyntää näkyvästi eri kanavissa, kuten kesätyöpaikkailmoituksissa, kotisivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja yrityksen muussa viestinnässä! Jos olette jo mukana kampanjassa, voitte ladata logon materiaalipankista.

3. Kerro kampanjasta myös asiakkaille ja sidosryhmille

Nuorten työllistäminen ja hyvin hoidettu kesätyö on yhteiskunnallisesti merkittävä valinta. Siitä kannattaa kertoa paitsi nuorille, myös asiakkaille ja sidosryhmille.

4. Vastuullinen kesäduuni näkyy ja kuuluu somessa

Kampanja ja sen työnantajat viestivät aktiivisesti toiminnastaan somessa. Käyttämällä hashtagia #VKD17 ja tagaamalla meidät Twitterissä @kesaduuni ja Instagramissa @vastuullinen_kesaduuni varmistat, että mekin huomaamme postauksesi ja voimme jakaa ne edelleen.

5. Kerro työpaikasta tarinoilla ja videoilla

Kesätyöntekijöiden tarinat ja videot ovat erinomainen tapa kertoa, millainen työnantaja olette. Tuottamamme kesätyötarinat ja -videot ovat tärkeä osa kampanjan viestintää. Autamme mielellämme myös teitä tuottamaan kesätyöntekijöidenne kokemukset tarinoiksi ja videoiksi sekä viestimään niiden avulla vastuullisesta kesätyönantajuudestanne.

6. Ilmoita kesätyöpaikat veloituksetta Oikotielle ja kampanjasivustolle

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevat työnantajat voivat ilmoittaa kesätyöpaikkansa veloituksetta Oikotiellä, josta ne tulevat näkyviin myös kampanjasaitille.

7. Osallistu Vastuullisin kesäduuni -tutkimukseen ja -kilpailuun

Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa palkitaan kokonaisarvion perusteella parhaat työnantajat suurten ja pienten organisaatioiden kategoriassa. Samalla toteutettava tutkimus selvittää nuorten kokemukset kesätyöstään. Mukaan kilpailuun ja tutkimukseen voivat ilmoittautua kaikki Vastuullinen kesäduuni -kampanjan työnantajat.

8. Tule mukaan Taloudellinen tiedotustoimisto TATin  koulukiertueelle

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Kun koulu loppuu -kiertue vierailee vuoden 2017 aikana yli 100 lukiossa ja ammattioppilaitoksessa ympäri Suomen. Vastuullinen kesäduuni on mukana kiertueella.  Yhdellä vastuullisella kesätyönantajalla on mahdollisuus noin 10-15 minuutin puheenvuoroon kouluissa järjestettävässä tietoiskussa. Tämän jälkeen kaikki halukkaat pääsevät esittäytymään nuorille ständillään ja tarjoamaan kesätyöpaikkoja.

Vastuullisen kesätyön

Vastuullisen kesätyön

periaatteet

Lue Lisää
Ilmoittaudu

Ilmoittaudu

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan!

Lue Lisää
Vastuullisin kesäduuni 2017

Vastuullisin kesäduuni 2017

-kilpailu

Lue Lisää

Ajankohtaista