21.6.2018

Sosiaalisella medialla on suuri merkitys yrityksen ja asiakkaan välisessä viestinnässä. Destiassa hyödynnetään kesätyöntekijöiden sometaitoja Instagram-tilin avulla. Markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Tanja Oksa uskoo somenäkyvyyden parantavan yrityksen työnantajakuvaa ja mainetta.

Some antaa yritykselle kasvot

Destiassa sometusidea lähti liikkeelle sisäisestä viestintäkanavasta Yammerista. Kesätyöntekijät kertoivat tehtävistään ja projekteistaan kyseisessä kanavassa, josta siirryttiin seuraavana vuonna Instagramiin.

– Kesätyöntekijät päivittävät Instagram-tiliä vuoroviikoin. Viikot on määritelty etukäteen, ja niiden sopivuus on varmistettu kesätyöntekijältä. Tarkoitus on, että saamme näkyvyyttä projekteille sekä palveluillemme ympäri Suomen, Oksa kuvailee.

Sisällöissä pääosassa ovat kuvat ja lyhyet videot projekteista. Somettavilla työntekijöillä on mahdollisuus antaa yritykselle kasvot ja tehdä siitä helpommin lähestyttävä. Varsinkin nuori kohderyhmä on helpompi tavoittaa sosiaalisessa mediassa.

– Haluamme julkaisujen avulla luoda positiivista työnantajamielikuvaa sekä kertoa mahdollisille tuleville tositoimijoillemme kesätyötehtävistämme. Samalla saamme näkyvyyttä projekteillemme, Oksa painottaa.

Perehdytä vastuulliseen käytökseen

Nuoret tekijät ovat sosiaalisen median asiantuntijoita, ja osaavat yleensä käyttää sen eri kanavia vaikeuksitta. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että yrityksen somekanavia päivitetään vastuullisesti. Ohjeistus hyvään somekäyttäytymiseen on hyvä ottaa huomioon kesätyöntekijöiden perehdytyksessä, jotta sometus sujuu ongelmitta.

– On tärkeää pitää huolta siitä, että kesätyöntekijöillä on selkeä ymmärrys yrityksen käytännöistä ja turvallisuusasioista, Oksa huomioi.

–  Destiassa perehdytykseen sisältyvät somen pelisäännöt, eettiset ohjeet sekä turvallisuus, joten perusta ovat meillä kunnossa.

Mediassa aitous on tärkeää

Kesätyöntekijöiden luovuutta kannattaa käyttää hyödyksi. Siksi he saavat myös somettaessaan toimia omana itsenään.

– Tärkeintä on, että julkaisuja ei ohjeisteta liikaa. On uskottavampaa, että niissä näkyy jokaisen oma tyyli ja persoona. Sen verran olemme kesätyöntekijöitä ohjeistaneet, että jokaiseen julkaisuun tulevat mukaan Destian määritellyt hashtagit. Joka päivä tulee myös julkaista vähintään yksi postaus  ja viikon aluksi julkaistaan selfie kyseisen viikon päivittäjästä. Turvallisuusasiat ovat myös osa perehdytystä, Oksa vinkkaa.

Sometuksen tärkein tehtävä on luoda positiivista kuvaa niin työnantajista kuin koko organisaatiosta. Parhaimmillaan sometus viestii työpaikan hyvästä asenteesta ja tekee yritystä tutuksi myös tavallisille kuluttajille. Näin ajatellaan myös Destiassa.

– Destian Instagram-tilin seuraajamäärä kasvaa kesäisin, kun kesätyöntekijät kertovat päivitystehtävästään verkostoilleen. Sosiaalisen median kautta projektit saavat aitoa näkyvyyttä ja työnantajamielikuva vahvistuu.

Top 3 vinkkiä somen hyödyntämiseen

Hyödynnä kesätyöntekijöiden taitoja. Digiajalla kasvaneilta nuorilta sometus sujuu luonnostaan. He hahmottavat usein aikuisia helpommin, minkä tyyppistä materiaalia seuraajille kannattaa tarjota.

Perehdytä tarpeeksi. On olennaista, että somepäivittäjät huomioivat tehtävässään käytännön asiat, kuten kuvausluvat ja tekijänoikeudet, joita ei henkilökohtaisilla sometileillä usein tule ajatelleeksi. Monella työpaikalla myös turvallisuustekijät tulee ottaa huomioon.

Anna vapaat kädet. Päivittäjien persoonallinen ote saa näkyä julkaisuissa. Rennot päivitykset kiinnostavat someyleisöä tiukan asiallisia enemmän. Lisäksi luovat, humoristiset postaukset viestivät positiivisesta asenteesta ja rennosta ilmapiiristä työpaikalla.

 

Millä muulla tavoin kesätyöntekijöiden potentiaalin voi valjastaa käyttöön? Lue Elon vinkit kesähessut kehittää-projektista täältä.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Destian kanssa. Lue lisää Destiasta työnantajana täältä. 

Kuva: iStock
Teksti: Eevi Gustafsson