19.11.2015

 

Hyvä kesätyökokemus jättää positiivisen kuvan työnantajasta ja auttaa nuorta tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Hyvä kesätyökokemus ei kuitenkaan synny itsestään, vaan vaatii konkreettisia tekoja. Kesätyönantajat tapasivat Soneran, Henry ry:n ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan isännöimässä Parhaat kesätyökäytännöt -seminaarissa, jossa oli jaossa hyväksi havaittuja kesätyökäytäntöjä.

 

Omista hyvistä kesätyökäytänteistään kertoivat HR-täti Katja Nieminen ohjelmistoalan yritys Bitwise Oy:stä ja henkilöstöpäällikkö Eeva Reponen vuokra-asuntoyhtiö VVO-yhtymä Oyj:stä. Molemmat työnantajat sijoittuivat toiselle sijalle omissa kategorioissaan Vastuullisin kesäduuni 2015 -kilpailussa.

 

Bitwisen Bootcamp perehdyttää ja edistää työssä viihtymistä

 

Bitwisen Bootcamp on ohjelmistoalan opiskelijoille suunniteltu kesätyöjakso, jonka tavoitteena on antaa uraansa aloittaville nuorille hyvät eväät kasvaa ammattilaisiksi sekä Bitwisen pitkäaikaisiksi työntekijöiksi. Bootcampin aikana kesätyöntekijät pääsevät mukaan oikeisiin asiakasprojekteihin, oppivat uusia ohjelmointiin liittyviä taitoja ja harjoittelevat tiimityöskentelyä. Tämän lisäksi henkilökunnalle järjestetään viikoittain viihteellisiä aktiviteetteja, kuten kiinalaisen ruuan iltoja, seinäkiipeilyä tai muuta yhteistä hauskaa.

 

_MG_0401

HR-täti Katja Nieminen Bitwise Oy:stä avasi Bitwisen Bootcampin kesätyöjakson sisältöä.

 

 

– Kilpailu ohjelmistoalan osaajista on kovaa. Haluamme löytää alan kovimmat talentit ja sitouttaa heidät Bitwiseen jo varhaisessa vaiheessa tarjoamalla heille kokonaisvaltaisen kesätyöelämyksen, kertoo “HR-täti” Nieminen.

 

Bitwise Bootcamp palkittiin myös innovatiivisimman kesätyökäytännön kunniamaininnalla Vastuullisin kesäduuni 2015 -kilpailussa.

 

– Halusimme tehdä jotain erityistä, joka tekee meistä kilpailijoitamme kiinnostavamman työnantajan ja yrityksen, Nieminen kiteyttää.

 

VVO:lla koko työyhteisö osallistuu hyvän kesätyökokemuksen tarjoamiseen
 

Henkilöstöpäällikkö Eeva Reponen kertoi VVO-yhtymän kesätyöntekijöiden valintaprosessin eri vaiheista.

 

 

On tärkeää, että johto sekä koko työyhteisö ovat mukana kesätyöprosessissa. Tämä on lähtökohta vuokra-asuntoyhtiö VVO:lla. 

 

– Heti kesän alussa toimitusjohtajamme Jani Nieminen lähestyi kesätyöntekijöitämme ja pyysi heiltä ideoita toimintamme parantamiseksi, kertoo VVO:n henkilöstöpäällikkö Eeva Reponen.

 

Nuorilta tuli runsaasti uusia ideoita, ja kaikki ehdotukset käytiin lävitse yhteisessä tilaisuudessa kesän lopussa. Parhaat ja soveltuvimmat ideat otetaan käyttöön VVO:n toiminnassa.

 

– Olemme tällä tavoin saaneet valtavasti uusia ajatuksia, mutta myös positiivista energiaa taloon kesätyöntekijöidemme myötä, Reponen iloitsee.

 

VVO:n ja Bitwisen parhaat kesätyökäytännöt ovat erilaisia, mutta molempia yhdistää tyytyväiset kesätyöntekijät ja pitkäaikaiset työsuhteet.

 

– Toivomme, että Bitwisen ja VVO:n hyvät käytännöt inspiroivat mahdollisimman monia kesätyönantajia kehittämään omia kesätyöprosessejaan. Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa, vaan kesätyökäytännöt kannattaa rakentaa sopimaan omaan työkulttuuriin ja “talon tapaan”, Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen ohjeistaa.

 

Bitwisen ja VVO:n vinkkejä kesätyönantajille:
  • Kesätyöntekijä istutetaan projektiin ja hänelle määrätään mentori, joka sopii parhaiten hänen omaan osaamistaustaansa. Nuorella ei kuitenkaan tarvitse olla vielä oman alan työkokemusta, vaan vaakakupissa ennemminkin painavat halu oppia ja motivaatio kasvaa alansa osaajiksi. Näin työnantaja auttaa nuorta kehittämään vahvuuksiaan ja etenemään työssään.
  • Joskus nuori voi kokea, että esimiestä voi olla vaikea lähestyä mieltä askarruttavien asioiden kanssa. Bitwisella ei ole esimiehiä, vaan kaikille kesätyöntekijöille on määritelty mentori, eli yksi Bitwisen kokeneimmista työntekijöistä, joka tukee kesätyöntekijää koko kesätyöjakson ajan.
  • Bitwisen Kesävitkutin on leikkimielinen kesätyöntekijöille annettu yhteinen toimeksianto, jossa kesätyöntekijät voivat oppia uutta, toteuttaa itseään kokeilemalla rajojaan sekä saada aikaan jotain hyödyllistä ja näkyvää. Samalla he oppivat aikatauluttamaan työtehtävät ja puhaltamaan tiiminä yhteen hiileen saadakseen projektin määräaikaan mennessä valmiiksi. 
  • Nuoret kaipaavat informaatiota rekryprosessin eri vaiheista. VVO:lla kaikille kesätyötähakeneille ilmoitetaan hakemuksen vastaanottamisesta ja haun päättymisestä kun valinnat on tehty. VVO myös tarjoaa palautetta niille nuorille, jotka haastateltiin eivätkä tulleet valituksi rekrytointiprosessin päätyttyä.
  • Moni nuori ei tiedä mitä milläkin toimialalla tehdään, joka tekee oman urapolun löytämisestä entistäkin hankalampaa. VVO:lla kesätyöntekijät pääsevät tutustumaan kiinteistövuokraukseen ja tekemään samoja töitä mitä VVO:lla tehdään vuoden ympäri.
  • Kesätyöntekijöiden on hyvä verkostoitua niin työntekijöiden kuin myös kesätyöntekijöiden kanssa! VVO:n kesätyöntekijät tuodaan kesän alussa yhteen ympäri Suomea VVO:n pääkonttorille yhteistä perehdytyspäivää varten.

 

Teksti: Gabrielle Vikman ja Vesa Vilenius

Kuvat: Jani Lappalainen