10.6.2019

Kesän korvilla aloittaa jälleen lukuisa määrä kesätyöntekijöitä, jotka intoa puhkuen tarttuvat työtehtäviin – mieti jos saisit tämän ilon ja innon välitettyä koko organisaatiosi nykyisille ja potentiaalisille työntekijöille, asiakkaille sekä yhteistyökumppaneille. Aidot tarinat ja kokemukset ovat vaikuttavinta sisältöä!

Meillä Destiassa kesätyöntekijöiden tuottama sisältö viestintäkanaviimme on ollut yksi tekijä kehittäessämme koko organisaation yrityskulttuuria avoimemmaksi ja osallistavammaksi.

Yammerilla alkuun

Otimme muutamia vuosia sitten käyttöön Yammerin osana intranettiämme. Kuten useimmilla, niin meilläkin Yammeriin postasi alkuun vain viestinnän ihmiset. Päätimme aktivoida käyttöä valjastamalla kesätyöntekijät vuoroviikoin eri puolilta Suomea kertomaan päivittäisestä työstään Yammer-postauksin.

Toimi. Yammeria seurattiin ja postauksiin reagoitiin peukutuksin ja tsempein. Tuo kesä antoi sen ensimmäisen tarvittavan sysäyksen Yammerin käyttöön, vaikka ei vielä ns. ’pottia räjäyttänytkään’. Avoimen ja osallistavan viestintäkulttuurin muutos ottaa aikansa.

Kesätyöntekijöiden tuottamat sisällöt olivat niin onnistuneita, että halusimme saada tällaiset sisällöt muidenkin kuin destialaisten tietoon. Yammerissa kuvat olivat olleet merkittävässä roolissa, joten valinta kanavaksi oli luontevasti Instagram. Myös kanavan roolitus kohderyhmissämme vaikutti. Meille Instragram on ennen kaikkea kanava työnantajamielikuvan vahvistamiseen. Sen kautta tavoitamme tulevat infra-alan ammattilaiset parhaiten.

Osallistavuus oli tehtävä näkyväksi myös destialaisille, joten upotimme Instagramin intramme etusivulle. Toimi.

Positiivinen vaikutus työnantajamielikuvaan

Saimme viestittyä Destian monipuolista osaamista hyvän fiiliksen ja aitojen, erilaisten persoonien kautta. Kesätyöntekijämme olivat itsekin otettuja ja innoissaan samastaan tehtävästä. Työnantajamielikuvamme on kirkastunut, ja kiinnostus tulla meille töihin ja harjoitteluun on kasvanut. Kesätyöt ja harjoittelijapolku on edelleen yksi merkittävimpiä rekrytointikanaviamme vakituisiin työnjohdollisiin tehtäviin.

Seuraajien määrä Instagram-tilillämme nousee jyrkimmin aina kesäaikoina. Olimme muuten pioneeri alallemme Instragramin hyödyntämisessä, ja tilimme oli varsin kauan suosituin rakennusalan tili Suomessa – ja meillä ei edes ole niitä asuntoja kuluttajille myynnissä.

Kesäkuussa starttaa jo neljäs kesä, jonka aikana voi tutustua päivittäin infra-alan monipuolisiin töihin Instagramia seuraamalla. Tänä kesänä luvassa on entistä enemmän videoita, mielenkiintoisia projekteja eri puolilta Suomea sekä valloittavia infra-alan ammattilaisiksi kasvavia nuoria tuomassa esiin osaamistaan. Kannattaa ottaa @Destia­_Oy -tili IG:ssä seurantaan!

Näillä vinkeillä toimeksi:

Valjasta halukkaat kesätyöntekijät mukaan tuottamaan sisältöä. Anna kesätyöntekijöille vapaus suunnitella ja toteuttaa sisältöjä itsenäisesti. Tue ja kannusta. Pikkupalkitseminen vaikka leffalipulla antaa hyvän mielen.

Vakuuta johto. Etenimme sisäisen viestintäkanavan kautta ulkoiseen, mikä oli hyvä ratkaisu. Ja hei, some on jo niin arkipäiväinen juttu, että kyllä kesätyöntekijät osaavat siellä toimia ja käyttäytyä.

 Älä unohda henkilöstöä. Tee osallistaminen näkyväksi organisaatiossa. Avoin ja osallistava viestintäkulttuuri syntyy teoista. #viestintä #työnantajamielikuva #vastuullinenkesäduuni #VKD19 #kesätyö #yammer

 

Kirjoittaja: Johanna Otranen