21.2.2018

Työhaastattelu on ratkaiseva vaihe kesätyön saamisessa. Haastattelussa viimeistään on tehtävä vaikutus työnantajaan ja niin ikään työnantaja tekee usein päätöksen palkkaamisesta tapaamisen perusteella. Siksi on tärkeää valmistautua työhaastatteluun etukäteen.

Destian HRD-asiantuntija Henriikka Hyytiäinen vinkkaa, että ennen haastattelua on hyvä valmistautua miettimällä vastauksia yleisimpiin haastattelukysymyksiin, mutta vielä tärkeämpää on selvittää etukäteen, mitä kaikkea yritys tekee.

–Mieti, miksi haluat juuri meille töihin. Lue meistä, käy läpi kotisivut ja tutustu somekanaviimme, jotta tiedät, mitä meillä on menossa. Kannattaa myös miettiä, olemmeko me sinulle sopiva työnantaja ja miksi.

Työhaastattelussa kannattaa rohkeasti tuoda esille, olisiko kiinnostunut työllistymään seuraavanakin kesänä tai valmistumisen jälkeen.

 –Destiassa harjoitteluohjelma on paras väylä vakituiseen työllistymiseen. Viime vuonna lähes 70 prosenttia vakituisiin projektijohtotehtäviin rekrytoiduista oli harjoittelijataustaisia. Etsimme jatkuvasti myös opinnäytetyön tekijöitä, Hyytiäinen summaa.

 

Lue lisää:
Miten valmistaudun kesätyöhaastatteluun