3.4.2020

Duunikoutsi-mobiiilisovellus on valittu Suomen eOppimiskeskus ry:n järjestämässä eEemeli-kilpailussa vuoden 2020 parhaaksi digitaaliseksi oppimisratkaisuksi. Sovelluksen on kehittänyt Talous ja nuoret TAT yhdessä Oikotie Työpaikkojen ja SAK:n kanssa.

Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanja on ollut tiiviisti mukana Duunikoutsi-sovelluksen luonnissa. Kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen tunnistaa sovelluksen tarpeen ja hyödyn kesätyönhakijoille ja -työntekijöille.

”Nuoret tarvitsevat paitsi kesätyöpaikkoja, myös apua ja sparrausta työelämän alkutaipaleen eri vaiheissa. Vastuullinen kesäduuni -kampanja auttaa nuoria kesätyöpaikkojen löytymisen lisäksi työhakemuksen kirjoittamiseen, työhaastatteluun ja omien vahvuuksien sanoittamiseen liittyvissä kysymyksissä, jotka kuvastavat nuoren henkilön työelämään liittyvää epävarmuutta. Toisilla kynnys kysyä on hieman suurempi, jolloin nuoren takataskusta löytyvä Duunikoutsi-sovellus on aina apuna, avaamassa työelämän pelisääntöjä sekä kehittämässä nuoren itsetuntemusta”, Salminen-Kultanen sanoo.

Duunikoutsi-sovelluksen avulla  nuori voi kartuttaa työelämätaitojaan ja treenata työnhakua henkilökohtaista kehitystä tukevassa virtuaaliympäristössä. Sovellus tarjoaa tietoa ja haasteita TET-jaksoihin ja kesätyön eri vaiheisiin. Tehtävien haastavuus on suunniteltu vastaamaan eri-ikäisten hakijoiden tarpeisiin, jotta se palvelisi mahdollisimman montaa käyttäjää.

Lataa Duunikoutsi sovelluskaupasta:  App Store | Google Play