2.2.2015

 

 

Kesätöiden hakukausi alkaa olla kuumimmillaan. Monelle nuorelle työn hakeminen on uusi tilanne, eikä sitä helpota aikaisemman työkokemuksen puuttuminen. Millaista kesätyötä minun kannattaa hakea? Miten saan työnantajan kiinnostumaan juuri minusta? Miten työtä ylipäänsä haetaan? Nämä kysymykset pyörivät varmasti monen mielessä juuri nyt.

 

Asiantuntijoiden mukaan kesätyönhaussa kannattaa toimia kuten missä tahansa työnhaussa. Tee itsellesi CV ja profiili, jossa kerrot kuka ja millainen olet. Omaa osaamista ei missään nimessä kannata vähätellä, vaan tuoda rohkeasti esiin niitä asioita, jotka tekevät sinusta hyvän sellaisena kuin olet!

 

CV ja sen mukana lähetetty työnantajalle osoitettu hakemus ovat edelleen työnhaun perusta. Sosiaallinen ja digitaalinen media ovat kuitenkin tuoneet oman osaamisen markkinointiin mahdollisuuksia, joita nuorikin voi kesätyönhaussa hyödyntää. Voit kertoa enemmän persoonastasi viittaamalla verkkoprofiileihin tai blogiin, joihin haluat työnantajan tutustuvan.

 

Verkkoa ja sosiaalista mediaa kannattaa käyttää myös oman kesätyöinnokkuuden esiintuomiseen. Yhä suurempi osa rekrytoijista toimii aktiivisesti somessa ja löytävät sieltä työlle tekijöitä. LinkedIn on ammatilliseen verkostoitumiseen tarkoitettu palvelu, mutta kesätyönhakijalle voi paremmin soveltua jokin niistä palveluista, joissa jo valmiiksi toimit. Myös Twitterissä liikkuu paljon tietoa kesätöistä – kannattaa seurata esim. hashtagejä #kesätyö ja #kesäduuni. Verkon käytölle työnhaussa on rajana vain oma luovuus ja apua voit pyytää myös tuttavilta.

 

Liisa on tehnyt itselleen kokonaisen kampanjasivuston, jolla hän kertoo itsestään. Kannattaa tutustua – saat ehkä ideoita omaan kesätyönhakuusi.

 

www.palkkaaliisa.info

 

Katso myös nämä:

Kun koulu loppuu -sivuston neuvot kesätyön hakijalle

Monsterin vinkit  kesätyönhakuun

 

 

Vesa Vilenius