15.4.2020

Koronakriisi on muuttanut monen työn luonnetta ja kesätyökäytäntöjä useissa organisaatioissa.  Poikkeuksellisessa tilanteessa palautteenannon, kannustuksen, perehdytyksen ja yhteisön merkitys eivät suinkaan katoa, vaan saattavat epävarmassa tilanteessa jopa vahvistua.

Kaikkeen on mahdoton vaikuttaa, mutta poikkeustilanteessakin on hyvä tiedostaa, mitkä asiat kesätyöntekijöille ovat niitä tärkeimpiä kesätyökokemuksen rakentumisen kannalta. Tällöin voimme tarttua näihin ja pyrkiä vahvistamaan positiivista kokemusta ja mielikuvaa työnantajasta, myös kriisiaikana.

Esimiehen kesätyöopas avaa vastuullisen kesätyön periaatteita ja tarjoaa käytännön työkaluja kesätyön kehittämiseksi. Kesätyöopas on täynnä nuorten vinkkejä onnistuneeseen kesätyökokemukseen ja vastuullisten työnantajien hyviä kesätyökäytäntöjä.

Opas on saatavilla sähköisenä ja painettuna ja se kannattaa laittaa kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa työskentelevien nähtäväksi.

Lataa Esimiehen kesätyöopas (pdf) tästä.

Lue esimiehen opas sähköisesti verkossa täältä.

 

Pohdimme kampanjan puitteissa kauan, koska esimiehen opas on sopiva julkistaa koronakriisin iskiessä suunnitellulle julkaisupäivälle. Huomioithan siis, että kauden 2020 oppaan sisältö on suunniteltu ennen koronaviruspandemiaa. 

Lue myös:

Miten toimia vastuullisesti poikkeustilassa? 

Asiantuntijan vinkit etäperehdytykseen.