26.3.2015

monta-kuvaa3-1000x263

 

Helsingin kaupungin kesätyöseteli tarjoaa pääsiäisviikosta alkaen tukea nuoria työllistäville organisaatioille. Helsingin kaupunki maksaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9.-luokkalaisen nuoren töihin kesällä 2015. Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan kumppanina Helsingin kaupunki myös velvoittaa, että kesätyösetelillä nuoria työllistävät työnantajat sitoutuvat Vastuullisen kesäduunin periaatteisiin.

 

Kesätyösetelikokeilu on lähtenyt liikkeelle nuorten aloitteesta. Helsinkiläisten nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruudin ydinryhmä ajoi sinnikkäästi setelin käyttöönottoa. Kesätyöseteli on myös Helsingin kaupungin kädenojennus yrityksille, yhdistyksille, säätiöille ja seurakunnille, jotka haluavat ottaa osaa nuorten työllistymistalkoisiin. Kokeilun tavoitteena on, että puolet setelin saaneista nuorista käyttäisi kesäsetelin tulevana kesänä.

 

Kesätyö on nuorelle arvokas kokemus, jossa hän oppii uutta ja muodostaa ensimmäiset käsityksensä työelämästä. Kesätyöseteli onkin nuorille merkittävä apu kesätyöpaikan löytämiseen ja työkokemuksen kartuttamiseen.

Tarkempaa tietoa Helsingin kaupungin kesäsetelistä löytyy osoitteesta kesaseteli.munstadi.fi, jossa myös työnantajat voivat ilmoittaa kesätyösetelin käyttöön soveltuvista avoimista työpaikoista.