20.6.2012

Työpuhelimeni soi heti aamusta, ja sieltä tiedustellaan yksityiskohtia eräästä tapahtumasta, joka on vastuullani kesällä järjestää. Sähköpostiini näyttää tulleen yllättävän paljon uusia viestejä, vaikka kesä on rauhallisempaa aikaa. Yhdessä mailissa tiedustellaan ajankohtia syksyllä järjestettäviä koulutuksia varten, toisessa mailissa ilmoitetaan intrasivujen virheellisistä linkeistä, jotka tulee korjata kiireellisesti. Huomaan myös saaneeni kirjeitse ”etanapostilla” kesäkuussa järjestetyn koulutuksen palautteet, jotka tehtäväni on koota yhteen ja kirjata kommentit ja palautteet tietokantaamme. Esimieheni pyytää minua vielä tekemään mieluiten tämän päivän aikana koonnin rekrytointitilastoista. Vilkaisen kalenteriani, ja huomaan tiimipalaverin alkavan puolen tunnin päästä. Ajattelen; ihanan työntäyteinen päivä edessä!

 

Olen kesätöissä HR-harjoittelijana ABB Oy:lla Vaasassa, osana ABB:n Rekrytointi- ja henkilöstön kehittämistiimiä. Aloitin tässä samassa tiimissä harjoittelijana jo joulun alla 2011, ja kesäharjoittelijana olen tämän jakson perään. Päädyin ABB:lle perinteisen oppilaitosyhteistyökanavan kautta, kun viime vuonna loppusyksystä törmäsin ABB:n ständiin yliopistomme messutapahtumassa. Kaverini vinkkasi minulle harjoittelupaikan aukeamisesta, enkä epäröinyt hetkeäkään hakea, etenkin kun saan hyväksiluettua harjoittelujakson opintoihini. Ilokseni ja onnekseni minut valittiin, ja tämä puoli vuotta ABB:llä onkin mennyt vauhdikkaasti ja hyvällä fiiliksellä.

 

Työni on todella monipuolista, eikä oikeastaan mikään päivä ole täysin samanlainen. Henkilöstön kehittämisen alueelta minun tehtäviini kuuluu pääasiassa ajankohtaiskoulutusten käytännönjärjestelyt, kuten aikataulujen sopiminen kouluttajan kanssa ja tiedonvälitys osallistujille. Olen käytännössä linkkinä kouluttajan ja koulutukseen osallistuvien henkilöiden välissä.

 

Rekrytoinnin alueelta iso osa työtäni on työnantajamielikuvaan kuuluva oppilaitosyhteistyö. Sen osalta olen muun muassa päässyt järjestämään opintoryhmille vierailuja ABB:n eri yksiköihin Vaasassa, sekä saanut olla mukana rekrytointimessuilla ABB:ta edustamassa. Sosiaalista mediaa unohtamatta olen ollut mukana päivittämässä ABB Uralle -Facebook-sivustoa, käyhän sinäkin tykkäämässä! ; ) Lisäksi päivitän koko ABB Oy:n henkilöstön intrasivuja ja olen päässyt käyttämään ensimmäistä kertaa työelämässäni sitä kuuluisaa SAP:ia. Autan myös kaikkia tiimimme jäseniä heidän arkipäiväisissä töissään, mitä he nyt keksivät minulta pyytää : )

 

Alussa  minua hieman jännitti työn nopea tempo ja monet muistettavat asiat. Olen kuitenkin aina tykännyt asioiden organisoimisesta, järjestämisestä ja muistilistoista, joten tämän työn hektisyys on sopinut minulle loistavasti. Jos olen epävarma, tärkeää minulle on saada kysyä apua. Työkaverini ovat olleet todella avoimia ja ystävällisesti auttaneet minua pienimmissäkin kysymyksissä. Tärkeää on olla itse rohkea ja uskaltaa kysyä apua, sen verran nöyrä saa olla : ) Kysymällä asiat saadaan kerralla oikein hoidettua, ja kunnolla hoidetusta työstä saa enemmän työkavereiden luottamusta ja myös lisää vastuuta työpaikalla. Kesäharjoittelijat ovat työpaikalla vain muutaman kuukauden, joten ei kannata heittää aikaa siihen että olisi epävarma tekemisestään. Tsemppiä kaikille kesätyöntekijöille, olit sitten uudessa kesätyöpaikassa tai jo aikasempien vuosien konkari.

 

Mukavaa kesän jatkoa ja nauttikaa auringosta!

Terkuin, Salla