3.8.2017

Tiia Schleifer ja Camilla Westerback ovat Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa kaksi viikkoa kesätöissä Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksella. Omien sanojensa mukaan he innostuvat kesätyöstään jopa enemmän kuin itse kesälomasta.

Tulevat viikot pitävät sisällään monia eri tehtäviä ja kaksikko käy niiden kimppuun tavoitteenaan tuoda ulkopuolelta uusia tuulia kampanjan kehittämisen tueksi. Keitä he siis ovat ja mitä he tarkalleen tekevät?

 

Kuka olet?

Tiia: Syksyllä menen Kulosaaren yhteiskoulun lukion ykköselle. Olen urheiluhullu ja jonkin sortin perfektionisti. Pelaan Camillan kanssa pesäpalloa Roihussa. Olen myös soittanut pianoa 10 vuotta. Harrastuksissani rentoudun ja näen kavereita. Se on tärkeää, jos haluaa olla parhaimmillaan koulussa ja töissä. Avoin mieli ja elämänilo ovat parhaita ominaisuuksia minussa. Rakastan uusien ihmisten ja haasteiden kohtaamista. Tavoittelen uusia, mahtavia kokemuksia, kesätyöt ja kuumatka listan kärjessä 🙂

Camilla: Olen juuri siirtymässä lukion 1. luokalle Kulosaaren yhteiskouluun. Täytin kesän alussa 16-vuotta. Pesäpallon lisäksi harrastan kuvataidetta ja keramiikkaa. Käyn myös villakoirani kanssa koiranäyttelyissä ja toimin junior handlerina. Vietän paljon ajastani kavereiden kanssa shoppailemassa. Olen ekstrovertti enkä pystyisi elämään ilman kavereitani ja Minna Parikan kenkiä. Minä ja Tiia olemme hyvä tiimi.

 

Mitkä ovat työtehtäväsi T-Medialla?

Tiia: Ikämme on meille täällä suuri etu. Nuorten näkökulman tuominen esiin on nimittäin työmme kulmakivi. Kehitämme T-Median Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa ensi vuodelle käymällä läpi nettisivut, kaikki materiaalit ja some-kanavat. Meille sanottiin, että ei tarvitse olla kiltti, joten annamme tiimille aika suoraa palautetta. Instagram ja Snapchat käyvät myös kuumana, koska näiden kahden viikon aikana jaamme työseikkailumme pienimmätkin yksityiskohdat ja vastailemme kysymyksiin.

Camilla: Työhömme kuuluu myös päätösseminaarin valmistelu. Siellä palkitaan vastuullisimmat kesätyönantajat ja vuoden kesätyöntekijä. Päätösseminaarin teema vaihtelee, ja tänä vuonna teemana on kesätyökokemuksen merkitys. Päätösseminaari pidetään 29.8. Työeläkeyhtiö Varmassa. Tarvittaessa työhömme kuuluu myös muiden pienten hommien tekeminen T-Mediassa. Pyrimme joustamaan, koska niin oppii eniten.

 

Miten hait tänne? Miksi kiinnostuit?

Tiia: Hiihtolomalla (huomatkaa, että näissä jutuissa pitää olla ajoissa liikkeellä!!) mietimme, että minneköhän voisi päästä kesätöihin. Puheet siitä, että kesätöihin on hankalaa päästä varsinkin alle 18-vuotiaana, ovat totta. Jos lähettää vain pari hakemusta ja ainoastaan omiin unelmapaikkoihin, mahdollisuudet ovat aika huonot. Mutta kovalla yrittämisellä, eli lähettämällä 100 hakemusta sähköpostilla, saattaa saada monia työtarjouksia. Hakemusrumba hoitui nopeasti liukuhihnatyöskentelyllä – meillä oli kolme konetta, kaksi puhelinta ja tarkka suunnitelma sekä työnjako. Lopulta viidestä työpaikasta valitsimme kaksi parasta.

Camilla: Eli päädyimme töihin alkukesäksi Hard Rock Cafeeseen ja nyt tänne. Etsimme nimittäin mahdollisimman monipuolisia työkokemuksia, koska useamman alan kokemuksella ja hyvällä CV:llä on helpompaa saada töitä tulevaisuudessa. Hard Rock Cafe tarjosi meille näkemystä ravintola-alalta ja siellä saimme tehdä töitä turistien kanssa hyödyntäen kielitaitoamme. Nyt suuntaamme energiamme viestintään, joka kiinnostaa meitä molempia. T-Medialla pääsemme kampanjan ytimeen ja näemme, miten viestintäyritys todellisuudessa toimii.

 

Tulevaisuuden suunnitelmasi?

Tiia: Tahdon työn, joka on merkityksellinen. Hyväntekeväisyys, lääketiede ja viestintä ovat kaukana toisistaan, mutta ne kiehtovat minua jokainen omalla tavallaan.

Camilla: Olen aina pienenä halunnut tehdä töitä lääketieteen parissa, mutta yhteiskuntaopin alkaessa 8.luokalla aloin kiinnostua pankkitoiminnasta. Suunnitelmissani on siis nykyään lukion jälkeen oikikseen hakeminen, jonka jälkeen pyrin pankkiiriksi.

 

Mikä on parasta työssäsi?

Tiia: Ehdottomasti rento, kannustava ilmapiiri. Ihmiset toimistolla ovat ystävällisiä ja toivottivat meidät tervetulleiksi tiimiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Snäppääminen ja pienten tekstikokonaisuuksien tuottaminen ovat olleet minusta hauskimmat työtehtävät. Täällä huomaa, että työnteko todella voi olla hauskaa!

Camilla: Ihanaa tässä työssä on oman luovuuden käyttäminen. Meillä on monen asian suhteen vapaat kädet. T-Median sijainti, rakennus ja työtilat ovat ihan huiput. Saamme tehdä Tiian kanssa kahdestaan töitä suuressa kokoushuoneessa omassa rauhassa, mutta lähellä on kuitenkin mukavia kollegoita, joilta voi tarvittaessa kysyä apua.

 

Seuraa Tiian ja Camillan kesätyötä Vastuullisen kesäduunin Snapchatissa nimimerkillä kesaduuni ja Instagramissa vastuullinen_kesaduuni.

 

Teksti: Tiia ja Camilla

Kuva: Siiri Huttunen