Kampanjan suojelijat

 

Nuoria tulee kannustaa dialogiin, sanoo kampanjan suojelija Jukka Kurttila

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tämänvuotinen suojelija, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila peräänkuuluttaa molemminpuolista vastuuta kesätyöpaikoilla.

Kesätyöt ovat tärkeä välietappi nuoren matkalla aikuisuuteen ja on tärkeää, että nuorille saadaan tarjottua hyviä kesätyökokemuksia, jotta meillä tulevaisuudessa on motivoituneita työntekijöitä.

”Kesätöissä moni nuori heitetään ensimmäistä kertaa aikuisten maailmaan, jonka pelisääntöjä ei venytellä. Silloin punnitaan miten nuori reagoi auktoriteetteihin ja työyhteisön tapaan toimia, ilman vanhempiensa tai ystäviensä tukea.”

Nykyään työnantajan rooli on muuttunut ja kesätyöt ovat avainasemassa nuoren työidentiteetin rakentamisessa.

”Moni kesätyöntekijä vasta kartuttaa osaamispääomaansa, jolloin työnantajan tehtävä on kertoa työyhteisön odotuksista ja opettaa työelämän pelisäännöt. Työnantajan on huomioitava, että nuori ei välttämättä vielä ole kypsä aikuinen, vaan tarvitsee tukea sekä opastusta”

Nuoria tulee kannustaa dialogin maailmaan ja heitä on kuunneltava, vaikka heillä ei vielä olisikaan vakaata osaamispohjaa.

 


 

Leena Mörttinen, 2017

Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan suojelija Leena Mörttinen. Kuva: Niko Jekkonen

Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen korosti nuorten ensimmäisten kesätyökokemusten merkitystä työelämässä..

Työnantajien on mietittävä miten he saavat osaavia ihmisiä töihin tulevaisuudessakin, ja kesätyö tarjoaa tilaisuuden tehdä hyvä vaikutelma nuoriin osaajiin. Ei riitä, että asioita vain kaunistellaan. Yritysten tulee nyt kantaa vastuuta ja osoittaa olevansa sitä, mitä puheissaan mainostavat.

 

Timo Ritakallio, 2016

Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjan suojelija.

Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio painotti suojelijana, että kesätyö on mahdollisuus.

Työnantajalle kesätyöntekijät ovat mahdollisuus monella tapaa. Kesätyöntekijöillä on uusia raikkaita näkemyksiä. He tuntevat modernit teknologiat ja ovat innokkaita tekemään ja kehittämään, jos heidän vain annetaan tehdä se. Kesätyöntekijöiden innovatiivisuus ja innostus kannattaa hyödyntää − se voi jättää jälkensä koko firmaan uudistuneina työskentelytapoina ja laajentuneena osaamisena.

 

Satu Helkama, 2015

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan suojelija.

Helkama Emotor Oy:n toimitusjohtaja Satu Helkama haastoi kampanjaan työnantajia, jotka haluavat oppia nuorilta.

Haastan mukaan kaikki ne työnantajat, jotka haluavat oppia nuorilta tämän päivän maailmasta. Haastan myös ne, jotka arvostavat nuoria ja ymmärtävät, että he kantavat tulevaisuudessa vastuun yhteiskunnassamme.”

 

Ajankohtaista