22.4.2020

“Haluamme työnantajana tukea ja mahdollistaa jokaisen kehittymisen ja onnistumisen. Työntekijältä tähän tarvitaan hyvää asennetta ja aktiivisuutta parantaa omaa osaamista. Oma urapolkuni on hyvä esimerkki kesätyöstä johtaviin mahdollisuuksiin.”

Vuonna 2009 Laura Koiranen saapui innokkaana asuntosijoitusyhtiö Kojamolle kesätyöntekijäksi, aavistamatta olevansa samalla oman kutsumusalansa alkumetreillä. Mukaansatempaava kesätyöpaikka avasi ovet moniin uusiin tehtäviin. Vuosien varrella Koiranen onkin työskennellyt Kojamolla niin markkinoinnissa, vuokrauksessa, tiiminvetäjänä, myyntipäällikkönä kuin aluejohtajanakin. Nykyään hän toimii Kojamon kehitysjohtajana, jonka vastuulle kuuluu vuokraustoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittäminen.

“Olen malliesimerkki siitä, miten kesätyössä onnistuminen voi tuoda vaikuttavan ja mielenkiintoisen uran aika lyhyessäkin ajassa”, Koiranen arvioi. 

Kojamolla viihtyvät hyvin niin vakituiset työntekijät kuin myös kesätyöntekijät. Tasavertainen työilmapiiri, työn merkityksellisyys ja vapaus kehittää omaa osaamista ovat seikkoja, jotka saivat Koirasen pysymään Kojamon työtiimissä. 

”Tällä toimialalla minulle on tärkeää meidän ymmärrys siitä, että koti on ihmiselle turvallisin ja tärkein paikka. Haluan olla mukana kehittämässä entistä parempaa asumista.”

Etenkin koronatilanteen ja karanteenin aikana kodin merkityksen myös huomaa. Kojamon yhteishenkinen tiimi kohtaakin nyt enemmän kotioloissa videopuheluiden välityksellä. Asunnot vuokrataan Lumo-verkkokaupassa, joten asiakkailla on poikkeustilanteessakin mahdollisuus valita itse uusi koti. Esittelyitä hoidetaan paljon muun muassa videoesittelyinä.

“Kollegat on se, mikä vaikuttaa niin vahvasti yrityskulttuuriin ja siihen, että ollaan energisiä ja saadaan asiat tehtyä. Tämä näkyy myös rekrytoinnissa, jo sieltä alkaen painotetaan osaamista ja haetaan henkilöitä, joilla on asennetta ja jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon. Näitä ominaisuuksia haetaan myöskin kesätyöntekijöissä,” Koiranen toteaa.

Osaamisen kehittämisessä perehdytyksellä on suuri merkitys

Kojamolla panostetaan perehdytykseen paljon. Kesätyöntekijöille järjestetään parin päivän mittainen perehdytysohjelma, jossa käydään läpi Kojamon strategiaa ja arvot. Perehdytyspäivät pitävät sisällään myös järjestelmäkoulutusta, alakohtaista koulutusta esimerkiksi vuokraukseen liittyen sekä muut perusasiat, kuten myyntityöosaamista ja Lumo-brändin tapaa vuokrata. Asiakaskokemuksen syntyminen on myös merkittävä teema osana perehdytystä.

Nuorille työntekijöille vastuullinen ja ajankohtainen kesätyöpaikka voi olla esimerkiksi yrityksen sometilien päivittely. Kojamolla on koulutuksia sosiaalisen median osalta, missä ohjeistetaan oikeanlaisten päivitysten tekemiseen yritystasolla.

“Tyypillisesti nuoret kesätyöntekijät, joilla on someosaaminen hyvin hyppysissä päivittää meidän monenlaisia kanavia. Sosiaalinen media on nykypäivänä tärkeä osa elämää ja identiteettiä. Sillä jaetaan paljon sisältöä omasta työpäivästä ja työnantajasta”, Koiranen kertoo.

Koiranen kokee kesätiimiläiset merkittävinä tekijöinä Kojamon toiminnassa. Jokainen kesätyöntekijä nähdään yhtä tärkeänä, kuin vakituinen työntekijä. Kesätyöntekijän suoriutuminen kaikenlaisissa tehtävissä on ratkaisevaa, on kyse sitten markkinointi-, taloushallinto-, vuokraus- tai isännöintitehtävistä. 

“Meillä kesätyöläiset ovat kriittisessä roolissa kesäkauden onnistumisen näkökulmasta silloin, kun vakihenkilöstö lomailee. Kesällä asuntohaut ovat kuumimmillaan, kun opiskelijat ja työn perässä muuttavat kaipaavat uutta kotia. Kesä ja kesäloman aika on siis loistavaa muutoksen aikaa ihmisen elämässä, mitä meillä myös painotetaan päivittäisjohtamisessa ja kehitystyössä”, hän sanoo. 

Työn muuttuessa osaaminen kehittyy

Kojamon yhteiset arvot on luotu koko henkilöstön kanssa, jolloin työntekijän on niihin myös helppo samaistua. Kehitystyö ja uusien toimintatapojen testaaminen tapahtuukin henkilöstön kautta. Jokaista työntekijää kannustetaan avokätisesti ja aktiivisesti kehittämään omaa osaamista. Kojamolla on tähän tarkoitukseen luotu verkko-oppimisympäristö, missä jokainen voi itse opiskella erilaisia asioita. 

“Hienoa on myös se, miten meillä tunnistetaan kaikki trendit, eli osaamisen kehitys ei ole enää ainoastaan luokassa istumista, missä konsultti kertoo päivän myynnin strategiaa. Osaamisen kehitys nojautuu sen sijaan enemmän omaan aktiivisuuteen”, Koiranen kertoo.

Lähtökohtana Kojamon kehitystyössä on se, että työpaikalla tunnistetaan tietyt liiketoiminnan kannalta kriittiset tekijät ja näihin osa-alueisiin on sitten rakennettu erilaisia oppimisen kokonaisuuksia. 

“On oikeastaan todella paljon kiinni siitä, miten kukin haluaa omaa osaamista kehittää. Sehän lähtee siitä omasta aktiivisuudesta ja asenteesta, että haluaa kehittyä sen sijaan, että jää odottelemaan. Tärkeää on olla rohkeutta kokeilla ja liikkua oman mukavuusalueen ulkopuolella”, Koiranen kannustaa.

Jokaisen kesätyöntekijän nähdään tuovan jotain uutta yritykselle. Kojamo osallistaa aktiivisesti toiminnallaan kesätyöntekijöitä, heidän ja myös vuokra-asumisen alan kehityksen edun vuoksi. Hyvin menestyneenä esimerkkinä osallistamisesta Laura Koiranen nostaa esille vuosittaisen kesätyöntekijöille suunnatun ideakilpailun.

“Kesätiimiläiset pääsevät miettimään uusia keinoja, tapoja ja palveluja, jotka edesauttavat kaikkea kehittämistä ja joilla voitaisiin luoda yhä parempia asumisen kokemuksia. Ideoita tulee paljon, joista parhaat palkitaan ja osa menee heti tuotantoon, osaa pitää vielä mietiskellä ja jatkokehittää. Tämä on aina ollut kesätyöläisille mukava tapa lopettaa kesä ennen koulun penkille palaamista”, hän muistelee.

Asiakaspalvelu pelaa karanteenissakin

Koronatilanne vaikuttaa monella akselilla työpaikkojen toimintaan. Kojamolla toiminta on kuitenkin painottuu verkkoon, ja suurin osa vuokrauksesta aina asukkaiden tiedottamiseen tapahtuu valtaosin verkon kautta. Kojamon asiakaspalvelussa painotetaan ketterää ja vaivatonta asunnon vuokrausta ilman hakemuksia ja turhaa odottelua. Hyvän palvelun takaa myös tyytyväisyystakuu, jos asunto ei vastaakaan omaa odotusta. Epidemiatoimenpiteet vaikuttavat voimakkaammin toimijoihin, jotka eivät käytä yhtä aktiivisesti sähköisiä palveluita. Koko Kojamon henkilökunta on siirtynyt etätöihin, mikä mahdollistaa palvelutarjonnan jatkumisen. 

“Meillä on onneksi myös joustava työaika. Muutama etätyöviikko on jo osoittanut, että pystymme tekemään työtä tehokkaasti tilanteesta huolimatta”, Koiranen toteaa. 

Karanteeniolot ovat kehittäneet nopeasti luovia keinoja mahdollistamaan asuntoesittelyt ilman ylimääräisiä kontakteja. Asuva asukas voi tehdä videoesittelyn omasta kodistaan tai ottaa suoraan videopuhelun katsojan kanssa ja esitellä asuntoa livenä. Laura Koiranen näkee työskentelyssä tapahtuvat muutokset hyvinä mahdollisuuksina kehitystyölle.

“Tekniikka mahdollistaa meillä niin paljon toimia, joita ollaan nyt tässä tilanteessa otettu enemmän käyttöön. Jatkuvasti myös kehitetään toimintaa ja mietitään, miten voitaisiin vielä entisestään tehostaa työskentelyä ja asiakaspalvelua, jotta jokainen voisi jatkaa normaalia elämää tästä kriisistä huolimatta.”

 

Teksti: Leila Välimaa

Kuva: Niko Jekkonen/ Laura Koiranen

Artikkeli julkaistaan korvaavana sisältönä Vastuullinen kesäduuni- seminaarille, joka peruuntui keväältä 2020.