3.12.2013

Kansainvälisenä vammaisten päivänä 3.12. kesäduunikampanja haluaa haastaa työnantajat tarjoamaan enemmän ja parempia kesätyöpaikkoja myös vammaisille nuorille.

 

Suomessa on noin 30 000 vammaista henkilöä, jotka olisivat halukkaita tekemään töitä. Nuorilla vammaisilla on muiden lailla tarve päästä oppimaan ja harjoittelemaan taitojaan käytännössä, mutta kilpailussa työpaikoista he eivät usein pääse edes ensimmäiseen kaarteeseen. Pahimmillaan vaarana on, että työkykyiset ja -haluiset nuoret siirretään suoraan työttömyyseläkkeelle – loppuelämäkseen.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja ja Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas yhdistävät voimansa herättääkseen työyhteisöt pohtimaan, voisivatko ne tarjota vammaisille ja osatyökykyisille nuorille mahdollisuuden kesäduuniin ja hyvään kesätyökokemukseen.

 

Kesätyö on nuorelle arvokas kokemus    

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Kampanja muistuttaa, että kesätyöpaikka on nuorelle arvokas kokemus: kesätöissä nuori oppii taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Ilman työkokemusta nuoren riski jäädä pysyvästi työelämän ulkopuolelle kasvaa. Mukaan kesäduunikampanjaan ovat tervetulleita kaikki työnantajat.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan järjestää Suomen lasten ja nuorten säätiö. Kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Alma Media, Sonera ja Monster.fi, joka tarjoaa kampanjaan osallistuville työnantajille mahdollisuuden julkaista kesätyöilmoituksensa veloituksetta. Hanketta tukee joukko yrityksiä sekä opiskelija-, ammatti- ja elinkeinoelämän järjestöjä. Kampanjan suojelija on Rovion markkinointijohtaja, ”Mighty Eagle”, Peter Vesterbacka.

 

Tervetuloa mukaan kehittämään vastuullista suomalaista kesätyökulttuuria!

Liity kesäduunikampanjaan tästä