15.1.2016

 

Talvi on kylmimmillään, mutta käännetään katse hetkeksi kesään. Sieltä se nimittäin on tulossa, kesä – ja kesätyöntekijät.

Työnantajalle kesätyöntekijät ovat mahdollisuus monella tapaa. Kesätyöntekijöillä on uusia raikkaita näkemyksiä. He tuntevat modernit teknologiat ja ovat innokkaita tekemään ja kehittämään, jos heidän vain annetaan tehdä se. Kesätyöntekijöiden innovatiivisuus ja innostus kannattaa hyödyntää − se voi jättää jälkensä koko firmaan uudistuneina työskentelytapoina ja laajentuneena osaamisena.

Kesätyössä tuhannet nuoret saavat ensikosketuksen työelämään. Tämä mielikuva säilyy pitkään.  Kesätyö onkin työnantajille hieno ja vastuullinen mahdollisuus vaikuttaa nuorten käsityksiin työstä ja työelämästä.  Pidetään huolta, että niistä syntyy nuorille innostava kuva.

Kesäduunarit ovat työnantajalle myös oiva tilaisuus rakentaa työnantajakuvaa. Kesäkuukaudet yrityksessä työskennellyt nuori muistaa takuulla kertoa kavereilleenkin, millainen yritys hänet palkkasi ja miltä meno työpaikassa vaikutti. Tätä mielikuvamarkkinoinnin väylää kannattaa työnantajien hyödyntää. Hyvä sana kauas kiirii.

Neuvoni nuorille on: hakeutukaa kesätöihin! Kesätyö on tilaisuus nähdä jo opiskeluaikana työelämää sekä erilaisia töitä ja ammatteja. Samalla tutustut uusiin ihmisiin ja luot verkostoja.  Parhaimmillaan kesäduuni auttaa sinua hahmottamaan omaa tulevaisuuden uravalintaa – niin kävi esimerkiksi minulle. Ensimmäinen kesätyöni oli vakuutusasiamiehen pesti 30 vuotta sitten.  Valmistuttuani tieni suuntautui finanssialalle, ja sillä tiellä olen edelleen.

Suurin osa meistä on kuitenkin ollut kesätyössä, jolla ei ole mitään tekemistä tulevan ammatin kanssa. Ole siis valmis ottamaan vastaan myös sellaisia työtehtäviä, jotka eivät herätä sinussa riemunkiljahduksia ensi kuulemalta.  Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä ja siitä voi oppia.

Haluan haastaa suomalaiset työnantajat palkkaamaan mahdollisimman monta kesätyöntekijää.

 

Timo Ritakallio
Toimitusjohtaja
Ilmarinen
Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjan suojelija