30.12.2015

 

Kun löydät sinua kiinnostavan kesätyöilmoituksen, on hyvä etsiä lisätietoa yrityksestä ja mahdollisesti jopa työtehtävästä ennen hakemuksen laatimista. Löydetty tieto saattaa auttaa sinua kohdistamaan hakemuksesi juuri kyseiseen työtehtävään ja osoitat näin myös motivaatiosi työskennellä juuri kyseisessä työtehtävässä ja juuri sen yrityksen palveluksessa. Saattaa käydä niinkin, että toteat salapoliisityön jälkeen, ettei kyseinen tehtävä tai yritys ole sinua varten, jolloin säästät myös omaa aikaasi. Omiin kokemuksiini pohjautuen vinkkinä: hae vain niitä työtehtäviä, joista olet aidosti kiinnostunut ja joissa voit kuvitella työskenteleväsi.

Mistä sitten löytyy lisätietoa päätöksen tueksi? Lähes kaikkien yritysten nettisivuilta löytyy työpaikat-osio, josta useimmiten löydät avoinna olevien työtehtävien lisäksi uratarinoita sekä tietoa esimerkiksi rekrytointiprosessin etenemisestä. Saadaksesi tarkempaa tietoa juuri hakemastasi tehtävästä, kannattaa tutustua yrityksen nettisivuihin hieman laajemmin. Aloita etsimällä yrityksen blogi-osiota. Meillä Soneralla aiempien vuosien kesätyöntekijät ovat bloggailleet kesän aikana ja raottaneet verhoa omiin työtehtäviinsä. Näistä blogeista voit saada paljon enemmän arvokasta tietoa kuin pelkästä rekrytointi-ilmoituksesta. Uusimpana ilmiönä ovat myös videoblogit eli vlogit, kuten Sonera Stoori, jossa hypätään asiakaspalvelun ja myynnin maailmaan: https://www.sonera.fi/stoori.

Monet yritykset ovat myös erittäin aktiivisia somessa ja yrityksen tilit löydät usein nettisivujen kautta. Näiden lisäksi yrityksen työntekijät saattavat kertoa avoimesti työarjestaan somessa. Hyvällä onnella saatat löytää työntekijän, joka työskentelee vakituisesti siinä tehtävässä, josta olet kesätöiden merkeissä kiinnostunut. Voit seurailla heidän postauksiaan somessa tai ottaa vaikka suoraan yhteyttäkin somen kautta. Moni kertoo varmasti mielellään työtehtävistään! Myös yrityksen käyttämät hashtagit auttavat sinua löytämään lisätietoa. Twitterissä me soneralaiset käytämme mm. hashtageja #soneratwiittaa ja Instagramista löytyy arjestamme kuvia hashtagilla #koskamävoin. Kesäduuneistamme löydät lisäinfoa #sonerakesä avulla. Lähde siis rohkeasti etsimään lisätietoa yrityksestä, sen arjesta ja työtehtävistä, myös kesätyörekrytointi on siirtymässä sosiaaliseen aikakauteen.

 

-Sanna Lavonen, Employer Branding Manager, Sonera