25.4.2017

Työntekijälähettilyys kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja uskottavuutta. Hyvin hoidettu kesätyöprosessi tuottaa parhaimmillaan elinikäisiä työntekijälähettiläitä.

‒ Nuoret ovat syntyneet työntekijälähettiläiksi. He ovat innokkaita ja luontaisia somen käyttäjiä ja heillä on myös halu ilmaista itseään, mikä ehkä pidempään työelämässä olleelta puuttuu, Nesteen viestintäjohtaja Kaisa Lipponen sanoo.

Neste on jo parin vuoden ajan onnistuneesti hyödyntänyt kesäharjoittelijoiden tarinaa viestinnässään. Kesätyöntekijöitä kannustetaan jakamaan sosiaalisessa mediassa kuvia työstään hashtagilla #SummerWithNeste.

‒ Nuoret eivät tarvitse hirveästi ohjeistusta, ainoastaan sitä, että heille annetaan lupa kertoa työstään, Lipponen kertoo.

#SummerWithNeste-ohjelman myötä myös Nesteen oma henkilöstö on innostunut jakamaan tarinoitaan sosiaalisessa mediassa. Kaisa Lipposen mukaan työntekijälähettilyys sitouttaa nuoria paremmin työpaikkaan ja auttaa kilpailussa parhaista työntekijöistä.

‒ Jos nuorella on kokemus siitä, että työelämä on hyvää ja kiinnostavaa ja töiden tekeminen on mukavaa, niin hänestä voi parhaimmillaan tulla elinikäinen työntekijälähettiläs.

 

Jirimiko Oranen ja Mark Woods kertovat onnistuneestä työntekijälähettilyysohjelmasta. Kuva: Dora Dalila

 

Yksittäistä ideaa tärkeämpää on toteutus

Jos kesätyökokemus on hyvä, kesätyöntekijästä voi tulla työntekijälähettiläs oma-aloitteisesti. Onnistuneen työntekijähettilyyden strategia rakennetaan kuitenkin organisaatiokohtaisesti.
T-Media Relationsin toimitusjohtaja
Jirimiko Oranen muistuttaa, että on tärkeää kuunnella herkästi, mitä organisaatio työntekijälähettilyysohjelmalta haluaa.

‒ Yksittäistä ideaa tärkeämpää on toteutus. Sitten käytetään maalaisjärkeä kanavan ja viestien valinnassa ja sen jälkeen päätetään oikea mekanismi mitata tuloksia, Oranen sanoo.

Orasen mukaan hyvällä työntekijälähettiläällä on asiasisältö riittävällä pohjalla, ajatuksia ja motivaatiota lähettilyyden tekemiseen sekä yhteistyökykyä. Kanavan valinta tapahtuu nuorten ehdoilla. Liikaa ohjeistusta ja sääntöjä sisällön luomiseen kannattaa välttää, jotta viestien aitous ja uskottavuus säilyy.

Pohjoismaiden TCS:n markkinointiviestintäpäällikkö Mark Woods muistuttaa, että lopulta tärkeintä työntekijälähettilyydessä on mielenkiintoinen viesti.

‒ Kun alat laulaa liikaa yrityksen äänellä, tulet yksisuuntaiseksi kanavaksi, eikä se sovi sosiaalisen median vuorovaikutuksellisuuteen. Tärkeintä on, että on jotain mielenkiintoista sanottavaa, ja jos siihen voi tuoda yrityksen viestiä fiksulla tavalla, niin olet vetovoimaisempi.

 

Kesätyöntekijälähettilyydestä keskusteltiin Vastuullinen kesäduuni -kampanjan ja ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n yhteisessä kumppanitapaamisessa 18.4.2017.
Lisää kuvia kumppanitapaamisesta täällä.

 

Kuvat: Dora Dalila