17.3.2015
tmedia_kesatyo
Kuva: Iiris Hynönen

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Vastuullinen kesäduuni 2015-kampanja käynnistivät helmikuussa lukiolaisten kesätyöohjelman, jonka tarkoituksena on tuoda työelämä ja lukiolaiset lähemmäs toisiaan.

 

Ohjelman ensimmäiset käytännön askeleet otettiin helmikuun lopussa Oulussa, Tampereella ja Helsingissä järjestetyillä kesätyökoulutuksilla, joissa lukiolaiset pääsivät oppimaan käytännön harjoitusten kautta työelämän perustaitoja – aina työnhausta työpaikan kehittämiseen.

 

Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Henni Roinin mukaan koulutuksilla oli lukioissa selkeä tilaus.

 

”Pilottikoulutukset keräsivät osallistujilta todella paljon kiitosta ja osoittivat koulutusten tarpeellisuuden myös jatkossa. Monessa lukiossa työelämätaitojen kehittämiselle ei ole varattu juuri lainkaan resursseja, mikä huonontaa merkittävästi lukiolaisten kesätyönsaantimahdollisuuksia.”

 

Myös Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen on vakuuttunut koulutusten tarpeellisuudesta.

 

”Taloudellisen tiedotustoimisto TATin ja T-Median 30.3. julkistettavan laajan Kun koulu loppuu -tutkimuksen mukaan mukaan 69% lukiolaisista kaipaa lisää tietoa ja opetusta työelämästä. Yhteistyössä Suomen lukiolaisten liiton kanssa suunnitellut koulutukset ovat yksi konkreettinen tapa tarjota tätä tietoa.”

 

Lukiolaisten Liitto aikoo laajentaa koulutuksia ensi vuonna usealle uudelle paikkakunnalle. SLL haastaa myös Vastuulliset kesätyönantajat mukaan keskusteluun kesätöistä ja niiden kehittämisestä.

 

Emme pidä uskottavana, että työntekijät määrittelevät itse hyvän kesätyöntekijän kriteerit. Toivommekin, että voisimme keskustella mahdollisimman monen vastuullisen työnantajan kanssa siitä mitä he haluavat kesätyöntekijöiltä, jotta saamme kehitettyä koulutuksia mahdollisimman hyödyllisiksi kaikkien osapuolten kannalta”, jatkaa Roini.

 

Osallistu keskusteluun ja vastaa ‘Millainen on Vastuullinen kesätyöntekijä’ -kyselyyn’. Vastaaminen vie aikaa vain pari minuuttia.

 

Lisätietoja:

 

Henni Roini
Varapuheenjohtaja
Suomen Lukiolaisten Liitto
040 084 9962
henni.roini@lukio.fi

 

Päivi Salminen-Kultanen
Projektijohtaja
Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja
040 727 9717
paivi.salminen-kultanen@tat.fi