12.10.2017

Kojamo Oyj nousi voittoon Vastuullisin kesäduuni 2017 -kilpailussa suurten organisaatioiden sarjassa erityisen hyvän hakijakokemuksen ansiosta. Haastattelimme Kojamon HR-asiantuntija Minna Vuorista Kojamon kesätyöprosesseista sekä hyvän hakijakokemuksen tarjoamisesta.

 

Mitä hyvä hakijakokemus Kojamossa merkitsee?

Haluamme arvostaa kaikkia meille kesätyöhön hakevia ja jättää heille hyvän fiiliksen, sillä jokainen hakija on nähnyt paljon vaivaa hakiessaan juuri meille kesätöihin. Tämän vuoksi hyvä hakijakokemus on tärkeää kaikkien hakijoiden kohdalla. Vaikka henkilö ei tulisikaan juuri sinä kesänä valituksi meille kesätyöhön, voi hän olla potentiaalinen työkaveri joskus tulevaisuudessa. Tästä syystä hyvä hakijakokemus on ensiarvoisen tärkeää!

Mitä teette saavuttaaksenne hyvän hakijakokemuksen kaikkien hakijoiden kohdalla?

Varmistamme hyvän hakijakokemuksen sujuvalla hakuprosessilla ja viestinnällä. Kerromme jo kesätyöpaikkailmoituksessa tarkkaan hakuprosessin etenemisestä ja sen eri vaiheista. Avaamme ilmoituksessa myös jokaisen kesätyötehtävän sisällön, jolloin hakijat tietävät, millaisen tehtävän hakemiseen he ovat työpanostaan satsaamassa. Hakijat saavat tarvittaessa lisätietoja kesätyötehtävistä sekä hakuprosessin etenemisestä puhelimitse tai sähköpostitse.

Mitä asioita on hyvä ottaa huomioon kesätyöprosessia suunniteltaessa?

Kesätyöprosessien ennakoiva suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin. Aluksi tärkeintä on kartoittaa, mihin tehtäviin sekä toimipaikkoihin haemme kesätyöntekijöitä ja milloin haut suoritetaan. Tämän jälkeen aloitetaan prosessin tarkempi suunnittelu. Hyvä suunnittelu meillä Kojamossa tarkoittaa hyvää viestintää sekä yhteistyötä esimiestemme kanssa. Esimiehemme ovat hyvin sitoutuneita kesätyöprosesseihimme ja niiden läpivientiin.

 

Kojamon HR-asiantuntija Minna Vuorisen vinkit hyvän ja kesätyönhakijaa arvostavan hakijakokemuksen tarjoamiseen:

 

Selkeä kesätyöilmoitus. Mieti ilmoituksen sisältö tarkkaan, pidä se ytimekkäänä ja avaa kesätyötehtävien sisältö mahdollisimman tarkkaan.

Sujuva viestintä. Kerro jo ilmoituksessa missä ajassa haku tehdään, milloin haastattelut aloitetaan ja milloin kaikki hakijat saavat tiedon haun etenemisestä. Kerro parhaasi mukaan väliaikatietoja ja pidä viestinä kaksisuuntaisena. Informoi kaikkia haastateltuja hakuprosessin etenemisestä ja lopullisista valinnoista.

Sitouta esimiehet kesätyöprosessiin. Meillä esimiehet ovat hyvin sitoutuneita kesätyöprosesseihin ja HR tekee tiivistä yhteistyötä heidän kanssaan kesätyönhaun eri vaiheissa. Esimiehet tekevät myös lopulliset valinnat kesätyöntekijöistä.