24.3.2022

Pelkäätkö, että kesätyöhakemuksesi hukkuu satojen muiden hakemusten joukkoon? Kilpailu kesätöistä on kovaa, joten kannattaa etsiä piilokesätyöpaikkoja. Mikä on piilokesätyö tai piilokesätyöpaikka? Ja mistä sellaisen löytää? Oikotieltä löydät parhaiten vastuulliset kesätyöpaikat, mutta mistä oikein löydät piilokesätyön eli kesätyöpaikan, joka ei ole avoimesti haussa.

Ota vinkkimme haltuun piilokesätyön löytämiseksi:

1) Hae rohkeasti sinua kiinnostaviin yrityksiin, vaikkei heillä olisi varsinaista kesätyöhakua päällä!

Avoimiin kesätyöpaikkoihin saattaa olla satoja hakijoita, mutta piilokesätöitä ei moni tajua hakea. Listaa itseäsi kiinnostavia yrityksiä ja kysele rohkeasti piilokesätyöpaikkaa, vaikkei heillä ole varsinaista kesätyönhakua päällä. Moniin yrityksiin saatetaan kaivata kesäksi lisäkäsiä esimerkiksi varastohommiin tai arkistoimaan, eikä näitä paikkoja laiteta aina avoimeen hakuun.

2) Verkostot ja oikotiet käyttöön!

Kerro tutuille ihmisille, että etsit kesätöitä! Kerro tutuille, tutun tutuille, serkuille ja kaverin vanhemmille, että etsit töitä. Pidä mielessä, että mitä useampi kesätyön tarpeestasi tietää, sitä todennäköisemmin sinulla on mahdollisuus päästä kesätöihin.

3) Tee laadukas avoin hakemus ja käy esittäytymässä paikan päällä

Räätälöi hakemuksesi huolella aina jokaisen yrityksen mukaan ja panosta myös hakemukseen ja CV:hen. Avointen hakemusten kohdalla laatu korvaa määrän, joten pyydä rohkeasti kommentteja ja vinkkejä hakemuksen viilaamiseen lähipiiriltäsi. Hyödynnä aiemmin mainittua tekemääsi listaa sinua kiinnostavista yrityksistä!

Kartoita myös millaisia yrityksiä kotipaikkakunnallasi on ja mitä annettavaa sinulla voisi olla heille kesätyöntekijänä. Jos se on ylipäätään mahdollista, mene käymään työpaikassa esittäytymässä ja jättämässä CV:si. Reipas asenne ja aktiivinen ote antavan mielikuvan hyvästä ja luotettavasta tekijästä.

4) Ota some käyttöön piilokesätyön haussa!

Kirjoita someen kiinnostava ja rehellinen päivitys, jossa avaat osaamistasi ja kiinnostuksen kohteitasi sekä tietysti sitä, millaista kesätyötä etsit. Jaa hakemustasi sosiaalisen median kanavissasi – muista, että tavoitat parhaiten työnantajia Twitterissä ja LinkedInissä! Jos sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, tämä on sopiva hetki sen luomiseen.

 

Teksti: Ilari Äijälä