25.3.2021

Esihenkilön kesätyöopas avaa vastuullisen kesätyön periaatteita ja tarjoaa käytännön työkaluja kesätyön kehittämiseksi.

Esihenkilön kesätyöopas on muotoiltu tukemaan sinua, esihenkilöä, ohjaajaa, perehdyttäjää tai kesätyönantajaa, tarjoamaan onnistunut kesätyökokemus kesätyöntekijöillesi.

Oppaasta löydät lukemattomia käytännön vinkkejä ja työkaluja kesätyön kehittämiseksi. Opasta on työstetty tutkimustiedon pohjalta, yhdessä nuorten ja kesätyönantajien kanssa.

Miten hyödynnän oppaan?

1. Käy opas läpi esihenkilöstön kanssa ja miettikää yhdessä, mihin asioihin panostaa kesätyökaudella

Kaikkeen on mahdotonta tarttua kerralla. Siksi on hyvä keskustella esihenkilöiden kanssa siitä, minkä asioiden kehittämiseen kiinnitetään huomiota ja panostetaan tällä kaudella. Suosittelemme käymään esihenkilön oppaan läpi yhdessä kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa tekemisissä olevien henkilöiden kanssa.

Miettikää yhdessä mitkä asiat teillä jo toimivat (positiivinen palaute innostaa jatkamaan kehitystyötä eteenpäin!), mitkä vinkit sopivat täydentämään jo olemassa olevia menettelytapoja ja mihin asioihin haluatte yhdessä panostaa tällä kesätyökaudella!

Psst! Mikäli sinun on vaikea päättää, mihin haluat tarttua. kertoo Vastuullinen kesäduunitutkimuksen organisaatiokohtainen raportti kattavasti, mitä mieltä kesätyöntekijänne teistä ovat, miten sijoitutte kilpailijoihinne nähden ja mihin kannattaa tarttua ensin!

2. Muistuttele parhaista käytännöistä pitkin kesää

Muista kysyä kesän edetessä, miten esihenkilöillä menee ja tarjoa tukea käytäntöjen toteutukseen.
Voit esimerkiksi napata esihenkilön oppaasta näyttökuvia ja jakaa niitä eteenpäin.

3. Lataa opas esille intraan

Esihenkilön kesätyöoppaasta löytyvät vinkit sopivat suurelta osin hyödynnettäväksi myös kesätyökauden ulkopuolella. Hyödynnä siis tilaisuus ja muistuta myös vakituista henkilöstöä hyvistä käytännöistä ja yhteisöllisyyttä tukevista tekijöistä.

Ladattava pdf.-versio Esihenkilön oppaasta.