21.12.2017

Toimiva työpaikkailmoitus ei ole vain kuvaus. Se on huolellisesti muotoiltu viesti, jonka tarkoituksena on tavoittaa riittävän määrän kohderyhmänsä edustajia ja antaa luotettava kuva työnantajasta.

Tehtävänimike on usein se, minkä hakija näkee ilmoituksesta ensimmäisenä, joten sen on hyvä kuvata tehtävää. Hassu ja uniikki tehtävänimike voi kerätä lukijoita, mutta se voi myös karkottaa osaajia tai tuoda hakemuksia tehtävän kannalta irrelevantilta kohderyhmältä. Erikoisuudet jäävät myös helposti hakukoneissa algoritmien ulkopuolelle.

Työpaikkailmoituksissa vaatimuksia painotetaan usein liikaa suhteessa siihen, mitä työnantaja tarjoaa. Hyvät hakijat haluavat haasteita ja resursseja niiden selättämiseen, työnantajan on tarjottava muutakin, kuin kilpailukykyistä palkkaa ja loistavaa sijaintia.

Olipa kyse ilmoittelukanavasta tai työpaikkailmoituksen sisällöstä, mieti huolella, ketkä ovat kohderyhmääsi ja yritä puhua suoraan heille – muuten on melkein sama, kuin menisit kadulle huutelemaan tuntemattomille.

Lue lisää käytännön vinkkejä toimivaan työpaikkailmoitukseen Oikotien sivuilta.

Oikotie Työpaikkojen Joonas Pihlajamaa antaa videolla kolme vinkkiä hyvään kesätyöpaikkailmoitukseen.