25.8.2015

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja huipentui Vastuullisin kesäduuni -kilpailun palkintojen julkistukseen kampanjan päätösseminaarissa Alma-talossa. Vuoden 2015 vastuullisimmiksi kesätyönantajiksi osoittautuivat Fingrid ja Lasten Kesä ry.

Kilpailuun osallistui 85 työnantajaa ja kesätyöntekijöiden arvioita nästä saatiin 5 702. Nuoret arvioivat työnantajiaan mm. työnhakuprosessin, perehdytyksen, työtehtävien mielekkyyden ja tasapuolisuuden perusteella. Kesätyöntekijöiden mielestä kesätyökokemuksen vahvinta antia olivat hyvä työilmapiiri sekä lämmin ja reilu työyhteisö.

Vastuullisimmat kesätyönantajat valittiin pienten ja keskisuurten sekä suurten organisaatioiden sarjassa. Pienten ja keskisuurten sarjassa vastuullisimmaksi arvioitiin lastensuojelujärjestö Lasten Kesä ry. Erityisesti perehdytys ja ohjaaminen, sekä oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden toteutuminen saivat vastaajilta kiitosta. Kolmen kärkeen ylsivät myös IT-alan yritykset Bitwise ja Vincit.

Suurten organisaatioiden sarjan vastuullisin kesätyönantaja oli kantaverkkoyhtiö Fingrid. Erityisesti työtehtävien mielekkyys ja yleinen tyytyväisyys kesätyökokemukseen nostivat Fingridin voittajaksi. Seuraaville sijoille pääsivät vuokra-asuntoyhtiö VVO ja rakennusyhtiö Skanska.

 

Nuoret tarvitsevat palautetta osaamisestaan

 

Nuorten mielestä kesätyönantajilla olisi parantamisen varaa erityisesti palautteenannossa.

– Nuoret ovat työuran alussa ja epävarmoja omasta osaamisestaan. He tarvitsevat säännöllisesti paljon epävirallista palautetta ja ohjaamista. Nuoret pitävät palautteen saantia myös tärkeänä ammatillisen kehittymisen kannalta, Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen muistuttaa.

 

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 262 työnantajaa

 

Vastuullinen kesäduuni 2015 -tiimi kiittää kaikkia kampanjaan sekä kilpailuun osallistuneita työnantajia. Olette osoittaneet kantavanne vastuuta nuorista ja olleet mukana kehittämässä suomaista kesätyötä seuraavalle tasolle. Samalla olette olleet luomassa positiivisia ja kannustavia kokemuksia, jotka auttavat tulevaisuuden osaajia löytämään omat vahvuutensa sekä menestymään muuttuvassa työelämässä!

>Ilmoittaudu mukaan Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjaan!

Vastuullisin kesäduuni -voittajat, TOP 10:

Sija Pienet ja keskisuuret yritykset

 

1. Lasten Kesä ry
2. Bitwise Oy
3. Vincit Oy
4. Suomalainen Kirjakauppa Oy

Isojoen Konehalli Oy

6. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry
7. Sentraali (Oy Eniro Finland Ab)
8. OP Etelä-Häme
9. Castrén & Snellman Attorneys Ltd
10. HFT Network Oy

 

Sija Suuret yritykset

 

1. Fingrid Oyj
2. VVO-yhtymä Oyj
3. Skanska Oy
4. Ponsse Oyj
5. Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy
6. Kotkamills Oy
7. Fiskars Oyj Abp

Luvata Pori Oy

9. Alko Oy

Vantaan Energia Oy

SSAB

 

Vastuullisin kesäduuni 2015 -erikoismaininnat:

  • Paras perehdytys ja ohjaus: Skanska Oy
  • Innovatiivisin kesätyökäytäntö: Bitwise Oy
  • Esimerkillinen alle 18-vuotiaiden työllistäminen: Pertunmaan 4H-yhdistys ry
  • Esimerkillinen vammaisten ja osatyökykyisten työllistäminen: Espoon kaupunki

 

Lisätiedot

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan projektijohtaja
Päivi Salminen-Kultanen
puh. 040 727 9717
paivi.salminen-kultanen(a)t-media.fi

Tutkimuspäällikkö Reeta Sutinen, T-Media
puh. 040 511 9936
reeta.sutinen(a)t-media.fi

 

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja on Taloudellinen tiedotustoimisto TATin, T-Median, Alma Median, Soneran, Monsterin ja Nokian yhteinen kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja. Kampanjan ytimessä ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta. Periaatteet ovat: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts, T-Media ja Yrityskylä.