24.3.2017

Kevään edetessä käynnistyvät kesätyöhaastattelut, joissa kaikkien hakijoiden joukosta valikoituvat haastateltavat, ja lopulta tulevan kesän kesätyöntekijät. Keräsimme Sector Alarmin Recruitment Managerina toimivan Mirva Haapalaisen vinkit onnistuneeseen työnhakuun ja työhaastatteluun. Ota vinkit haltuun ja tee vaikutus!

 

1. Laita persoona peliin!

Ellet hae valtiolle tai virastoon, kustomoi hakemuksesi tai CV:si. Tähän voi hyödyntää visuaalista sisältöä tai muotoilua. Asiallinen kuva- ja/tai videohakemus kertoo sinusta persoonana paljon enemmän kuin mustavalkoinen CV. Viiden vuoden kuluttua videohakemus on todennäköisesti jo ihan peruskauraa, mutta vielä tällä hetkellä videon avulla on mahtavat mahdollisuudet erottua nettilomakkeiden seasta. Myös työhaastattelussa hurmaat parhaiten tuomalla oman persoonasi rohkeasti näkyviin!

 

2. Älä kerro kuinka motivoitunut olet – näytä se!

Tee jotain vähän enemmän kuin kaveri, jotain ekstraa. Etsi hakuilmoituksesta kolme tärkeintä työnantajan kriteeriä valittavasta henkilöstä ja kerro hakemuksella konkreettisesti, missä tilanteissa ja miten nämä ominaisuudet yhdistyvät sinuun. Pyri luomaan haastattelijalle joku tunnetila ja erityisesti tunne siitä, että todella haluat juuri kyseistä työpaikkaa.

 

3. Ole tavoitettavissa! 

Hanskoja ei kannata heittää naulaan sitten, kun olet nähnyt kaiken tämän vaivan hakemuksen tekemiseen. Pidä puhelin auki ja vastaa, vaikka puhelu tulisikin sinulle oudosta numerosta. Kun olet onnistunut herättämään tulevan työnantajasi kiinnostuksen ja hän haluaa tavata sinut henkilökohtaisesti, ei ole oikea aika leikkiä hankalasti tavoiteltavaa. Vastaa – mieluiten asiallisesti ja koko nimelläsi. Nyt on hyvä hetki tehdä hyvä ensivaikutelma!

 

4. Haastattelussa lupaukset lunastetaan. 

Valmistaudu – Ota selvää yrityksestä ja mahdollisesta työtehtävästä. Näin osoitat motivaatiosi konkreettisesti ja olet valmiimpi haastattelussa.

Ole ajoissa – Saavu haastatteluun ajoissa. Myöhästymistä ei katsota hyvällä, joten varaa aikaa matkoihin.

Ole kiinnostunut – Työhaastattelu on vuorovaikutustilanne, jossa myös haastateltava saa kysyä kysymyksiä haastattelijalta. Omalla aktiivisuudellasi osoitat kiinnostuksesi kyseistä yritystä ja työtehtävää kohtaan.

Ole aito – Ole juuri sellainen, kun olet. Hurmaat näin varmasti!

Muista katsekontakti – Katsekontakti sekä muut hyvät käytöstavat toimivat käyntikortteinasi, kun luot hyvää ensiaikutelmaa.

 

5. Älä lannistu. 

Jos tällä kertaa et päässytkään haastatteluun asti tai saanut hakemaasi työpaikkaa haastattelun jälkeen, ole sinnikäs. Pyydä rekrytoijalta palautetta hakemuksestasi ja seuraa mielenkiintoisia työnantajia sosiaalisessa mediassa, jotta saat ensimmäisten joukossa tiedon, kun uusia työntekijöitä taas palkataan! #rekry

Sector Alarm Oy rekrytoi tänä vuonna 100 uutta työntekijää – avoimet työpaikat löydät täältä.

 
Teksti: Sonja Taipale