26.3.2018

Uuden kesäduunin aloittaminen voi tuntua jännittävältä, vaikka olisi onnistunut nappaamaan unelmiensa kesätyöpaikan. Mitä minun tulee ottaa huomioon aloittaessani uudessa työpaikassa? Miten pääsen osaksi työyhteisöä ja muistan kaikkien nimet? Keneltä kysyn neuvoa pattitilanteessa? Kysymysten pyöriessä päässä ei kannata vaipua epätoivoon, vaan muistaa, että avoimella ja rohkealla asenteella pääsee pitkälle!

Kojamon HR-asiantuntija Minna Vuorinen kertoo, miten asetut taloksi ja saat otettua kesätyön haltuun heti ensimmäisistä päivistä lähtien.

Ota kesätyö haltuun näillä vinkeillä:

Ole rohkeasti oma itsesi. Ole oma-aloitteinen, kysele ja mene rohkeasti mukaan. Varmista, että tiedät varmasti mitä sinulta kesätyötehtävässäsi odotetaan. Älä myöskään pelkää kysellä, jos jokin asia jää ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana mietityttämään. Kysyvä ei tieltä eksy!

Älä vaadi itseltäsi liikaa. Vaikka mokia alussa tapahtuisikin, älä murehdi näitä turhia, niitä tapahtuu kaikille uudessa työssä aloittaessa. Tärkeintä on, että otat opiksesi ja jatkat hymyssä suin eteenpäin!

Ensimmäisten päivien ja viikkojen aikana informaatiotulva on kova ja uutta tietoa tulee paljon. Siksi kannattaa myös keskittyä huomaamaan, mitä kaikkea onkaan jo ehtinytkään omaksua ja missä kaikessa on onnistunut ensimmäisten työpäivien ja viikkojen aikana. Luo positiivinen vire itsellesi! Se helpottaa uusien asioiden omaksumista.

Aloittaessasi kesätyössä havaitset varmasti pieniä tai suurempiakin kehittämisen kohteita joko omaan työnkuvaasi tai yrityksen toimintaan liittyen. Tuo ideasi ilmi rohkeasti, tuoreita ajatuksia arvostetaan!

 

Tutustu myös Kojamon omien kesätyöntekijöiden tarinoihin.

Menossa kesätöihin ensimmäistä kertaa? Löydät lisää vinkkejä tästä linkistä.