MITEN HYÖDYNNÄN KAMPANJAA?

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Vastuullinen kesätyönantajuus on erinomainen mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti työnantajakuvaan ja työnantajan vetovoimaan.

1. Ilmoita kesätyöpaikat veloituksetta Oikotiellä ja kampanjasivustolla

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevat työnantajat voivat ilmoittaa kesätyöpaikkansa veloituksetta Oikotiellä, josta ne tulevat näkyviin myös kampanjasaitille.

2. Viesti vastuullisuudesta

Kampanjan perusjäsenenä saat käyttöösi Vastuullinen kesäduuni- logon, jota voit hyödyntää viestinnässä. Vastuullinen kesäduuni -logo on tunnistettava ja helppo tapa kertoa yrityksessä niin sisäisesti kuin ulkoisesti olevansa mukana edistämässä vastuullisia, reiluja kesätöitä. Logo on myös lupaus hyvästä kesätyökokemuksesta nuorelle ja siitä kannattaa olla ylpeä!

Hyödyntämällä logoa muistutat myös työpaikanne henkilöstöä, millaisiin vastuullisuustekoihin olette lupautuneet. Logoa kannattaa hyödyntää näkyvästi eri kanavissa kuten kesätyöpaikkailmoituksissa, kotisivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja yrityksen muussa viestinnässä! Jos olette jo mukana kampanjassa, voitte ladata logon materiaalipankista.

3. Kehitä kesätyöprosesseja ja kehity kesätyönantajana

Kampanjan perusjäsenenä pääset hyödyntämään käytännön työkaluja ja materiaaleja kesätyöprosessien kehittämisessä. Jäsenyys mahdollistaa osallistumisen ilmaisiin webinaareihin sekä seminaareihin, jotka on rakennettu tutkimustietoa ja case-esimerkkejä hyödyntäen. Vinkit on siis helppo napata käytäntöön!

Lisäksi pääset hyödyntämään laajan skaalan sparrausmateriaaleja, joiden avulla pääset kehittämään esihenkilötyösi uudelle tasolle. Sparrausmateriaalit toteutetaan tutkitun tiedon pohjalta ja nuoria kuunnellen!

4. Osallistu Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun ja Kesäduunitutkimukseen

Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa palkitaan kokonaisarvion perusteella parhaat työnantajat suurten sekä pienten ja keskisuurten organisaatioiden sarjoissa. Kilpailun tulokset perustuvat Kesäduuni- tutkimukseen, joka toteutetaan kesän aikana. Kesäduunitutkimuksessa saat arvokasta tietoa kesätyöntekijöidesi tyytyväisyydestä työnantajaansa kohtaan. Tutkimukseen voivat osallistua kaikki kampanjassa mukana olevat työnantajat. Parhaat kesätyönantajat valitaan kesätyöntekijöiden tekemien arvioiden perusteella.

5. Näy ja kuulu somessa

Kampanja ja sen työnantajat viestivät aktiivisesti toiminnastaan somessa. Käyttämällä hashtagia #VKD22 ja tägäämällä meidät varmistat, että mekin huomaamme postauksesi ja voimme jakaa ne edelleen!

Twitter: @kesaduuni
Instagram: @vastuullinen_kesaduuni
Facebook: @vastuullinenkesaduuni
LinkedIn: Oikotie Vastuullinen kesäduuni

6. Kerro, että olette Vastuullinen kesätyönantaja

Nuorten työllistäminen ja hyvin hoidettu kesätyö on yhteiskunnallisesti merkittävä teko. Siitä kannattaa kertoa näkyvästi paitsi nuorille, myös asiakkaille ja sidosryhmille. Kampanjasta ja vastuullisen kesätyön periaatteista kannattaa viestiä myös sisäisesti.

Jos yrityksesi ei ole vielä mukana kampanjassa, ilmoittaudu tästä!

Oletko kiinnostunut kampanjan tuomasta näkyvyydestä laajemmin?

Ota yhteyttä: paivi.salminen-kultanen@oikotie.fi

Tutustu pääkumppaneihimme