11.2.2020

Suuret raidehankkeet kuten pääkaupunkiseudun Raide-Jokeri ja Tampereen raitiotie ovat avanneet uusia kesätyömahdollisuuksia sähköalan opiskelijoille.

Raideinfra-alan yritykset eivät ole välttämättä opiskelijoille kaikkein tutuimpia, vaikka ne olisi syytä tuntea. Suomen suurin radanrakentaja NRC Group työllistää ensi kesänä kymmeniä sähköalan opiskelijoita aina asentajista insinööreihin ja toimihenkilöihin. Pääkaupunkiseudun ja Tampereen lisäksi uusia raideprojekteja on parhaillaan käynnissä muun muassa Lappeenranta-Imatra -välillä ja Tampere-Seinäjoki -osuudella.

”Raidetyöt sopivat sähköalan opiskelijoille hyvin, sillä työssä pääsee näkemään hyvin laajasti ratarakentamista ja sähköalaa kokonaisuutena. Meillä on käytössämme monia eri tekniikkalajeja, turvalaitteita, telematiikkaa, vahvavirtatöitä ja sähköratatöitä”, kertoo sähkörakentamisen resurssipäällikkö Jenni Alapukki.

Raidetöissä kesätyöntekijät oppivat niin kuvanluku- kuin asennustaitoja. Insinöörimaailman tekijät pääsevät puolestaan tekemään työsuunnitelmia ja osallistumaan laadun varmistukseen. Kesätyöntekijöiltä ei odoteta aiempaa kokemusta raidetöistä, vaan tarvittava tekninen osaaminen koulutetaan töiden alkaessa.

Moni aiemmista kesätyöntekijöistä ja harjoittelijoista on päässyt jatkamaan vakituisena kesän jälkeen.

”Entiset kesätyöntekijät ovat kehuneet sitä, että täällä ei jätetä koskaan yksin, vaan aina löytyy apua, oli tehtävä mikä tahansa”, Alapukki kertoo.

Jennin vinkit kesätyönhakijoille:

  1. Kerro avoimesti itsestäsi ja tuo esille myös taitoja, joita olet oppinut työn ulkopuolella ja harrastuksissa. Esimerkiksi jalkapalloharrastus kertoo työnantajalle tiimitaidoista ja tietokoneiden kasaaminen tarkkuudesta.
  2. Hae omana itsenäsi. Ensimmäisissä kesätöissä ei vielä odoteta täyttä ammattilaisuutta vaan pikemminkin reipasta asennetta ja halua oppia. Korosta hakemuksessasi sellaisia vahvuuksia, joista olet saanut hyvää palautetta – yleensä työelämätaidot koostuvat samoista asioista.
  3. Anna hyvä ensivaikutelma. Jos työpaikkailmoituksessa mainitaan yhteyshenkilö, häneen kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoja töistä. Näin erotut joukosta ja osoitat olevasi aidosti kiinnostunut tehtävästä.

Tutustu NRC:n kesätyöpaikkoihin ja hae tästä. Haut ovat auki 28.2.2020 asti!

Teksti: Väinö Vasara
Kuva: NRC Group arkisto