27.1.2015

VKD_Seminaari-13

 

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja pääsi kunnolla vauhtiin ”Vastuullisuus ja kesätyöt” -seminaarissa 26.1.2015. Tilaisuudessa esiteltiin myös vuoden 2015 kampanjan suojelija, Helkama Emotor Oy:n toimitusjohtaja Satu Helkama.

 

Vastuullinen kesäduuni haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän laadukkaita kesätöitä sekä sitoutumaan vastuullisen kesätyön periaatteisiin.  Periaatteita on tänä vuonna kuusi: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus.

 

Satu Helkama korosti myös työnantajalle koituvaa hyötyä vastuullisesta kesätyöstä.

 

– Haastan mukaan kaikki ne työnantajat, jotka haluavat oppia nuorilta tämän päivän maailmasta. Haastan myös ne, jotka arvostavat nuoria ja ymmärtävät, että he kantavat tulevaisuudessa vastuun yhteiskunnassamme.

 

Myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n johtaja Ilkka Oksala korosti kesätyön merkitystä nuorille ja työnantajille.

 

– Yrityksille tämä on erinomainen mahdollisuus tutustua lähivuosien osaajiin ja varmistaa osaavan työvoiman saatavuus jatkossakin, Oksala sanoo.

 

Hyvän kesätyökokemuksen jälkeen työsuhde voi jatkua myös kesän jälkeen.

 

– Hommat jatkuvat osa-aikatöinä. Se on meillä enemmän sääntö kuin poikkeus. Kesätyöntekijöiltä haetaan uusia ideoita ja aktiivisuutta. Tämä hetki ja tulevaisuus pulppuaa heistä, kehuu brändi- ja yritysvastuupäällikkö Sanna Forsström-Hack Alma Mediasta.

 

On lisäksi tärkeää huomata, että kesätyöt ja kesätyöllistämisestä viestiminen ei rajoitu vain työnantajakuvaan. Työpaikka ja vastuullisuus ovat kaksi tärkeintä suomalaisten yritysten maineeseen vaikuttavaa tekijää.

 

”Ei kukaan halua mennä töihin yritykseen, joka ei ole kiva  – tai edes ostaa siltä mitään”, huomauttaa kehitysjohtaja Riku Ruokolahti T-Mediasta.

 

Monster Oy:n markkinointipäällikkö Maria Soini kehottaa antamaan kesätyöntekijälle rohkeasti myös vastuuta.

 

– Kesätyöntekijällekin on tärkeää, että näkee oman työn arvon. Saa vastuuta, mutta myös vapautta tehdä.

 

Kesätyökautta odotetaan siis Vastuullista kesäduunia tarjoavissa yrityksissä jo innolla. Ainakin, jos on uskominen Nokian Jouni Turusta (Head Of Finland Country HR).

 

– Niistä pidetään jopa enemmän kuin omista, hän virnistää.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Monster, Nokia, Alma Media ja Sonera.

 

Jotta yhteinen viestimme kuuluu mahdollisimman laajalti, pyydämme kaikkia kampanjaan osallistuvia haastamaan verkostonsa mukaan kampanjaan. Tässä työssä hyvä työkalu on Satu Helkaman kesäduunihaaste. Voit jakaa sen verkostollesi myös sosiaalisessan mediassa ja liittää mukaan hashtagin #kesäduunihaaste.

 

 

Lisätiedot:

 

Päivi Salminen-Kultanen
paivi.salminen-kultanen (at) tat.fi
040 727 9717

 

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen
liisa.tenhunen-ruotsalainen (at) tat.fi
040 545 2198