5.5.2017

Kesätöiden haastattelut ja valinnat käyvät kuumina. Taloudellisen tiedotustoimisto TATin viestintäyksikkö haki tulevalle kesälle neljää nuorta töihin Tutustu työelämään ja tienaa -mallin kautta. Nuorten rekrytoinnista vastannut Elisa Koivumaa nostaa rekrytointiprosessista yhden huomion ylitse muiden:

‒ Saimme runsaasti tosi hyviä hakemuksia, mutta yksikään nuori ei soittanut hakemuksen lähettämisen jälkeen meille. Työnhakuilmoitukseen oli laitettu soittoaika ja odottelin, että joku olisi kysellyt avoinna olevista työtehtävistä hieman laajemmin.

Soittaminen osoittaa hakijan kiinnostuksen juuri siihen paikkaan ja tekee hyvän vaikutuksen työnantajaan. Peräänsoittaminen voi kuitenkin jännittää, varsinkin, jos ei tiedä mitä kysyä tai sanoa.

Jo itsensä esittely ja hakemuksesta kysyminen olisi jättänyt rekrytointia tekevälle Koivumaalle myönteisen muistijäljen. Mitä muuta puhelimessa kannattaa tai ylipäänsä voi kysyä?

‒ Puhelussa ei tarvitse kertoa jo hakemuksessa tai cv:ssä olleita asioita. Tärkeää on ilmaista omin sanoin, että haluan juuri teille töihin, Elisa Koivumaa kertoo.

 

Rekrytoijan vinkit puheluun

Ennen puhelua:

Vieraile yrityksen nettisivuilla ja tutustu some-kanaviin. Muodosta itsellesi käsitys, mitä yritys tekee ja missä asioissa voisit kenties auttaa heitä omalla osaamisellasi.

Puhelun aikana:

  • Esittele itsesi ja kerro, että soitat syystä, että olet hakenut avoinna olevaa työpaikkaa.
  • Kerro, että tutkit yrityksen nettisivuja ja vierailit some-kanavilla ja ajattelet, että juuri tämä yritys vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta.
  • Voit kysyä tarkemmin työtehtävistä: Millaisia työtehtäviä yrityksessä pääsee tekemään?
  • Kysy myös yleisistä asioista: Millainen on työaika? Onko yritys palkkaamassa enemmän kuin yhden kesätyöntekijän? Miten perehdytys hoidetaan?
  • Voit kysyä myös työpaikan ilmapiiristä ja millaisessa tiimissä tulisit kesällä työskentelemään.