8.11.2018

Monipuoliset työtehtävät Telian viestinnässä kasvattivat Ellariina Raution itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihin.

Ensimmäinen oman alan kesätyö vuosi sitten jäi puheviestintää opiskelevan Ellariina Raution mieleen positiivisena kokemuksena. Kun tänä keväänä Telialta soitettiin ja kysyttiin töihin toistamiseen, ei Rautio epäröinyt.

Tänä kesänä työtehtäviin kuului monipuolista tekemistä aina blogitekstien ja artikkeleiden kirjoittamisesta lehdistötilaisuuksien järjestämiseen. Rautio toimi myös uutisankkurina Telian uutisissa.

‒ Täällä on lähes rajattomat mahdollisuudet, ja jokainen päivä on erilainen. Itseluottamus sekä usko omiin kykyihin ja taitoihin on kasvanut, sillä minulle on uskallettu antaa vastuuta. Olen myös kehittynyt sisällöntuotannon tehtävissä ja käsikirjoittamisessa, Rautio kertoo kesästään teleoperaattorilla.

Rautio kiinnostui Teliasta kesätyöpaikkana, sillä hän halusi haastaa itseään ja oppia ennalta vieraasta teknologia-alasta.

‒ Ala on kiinnostava ja koen työni merkityksellisenä sekä omien arvojeni mukaisena. Olen yllättynyt, miten monia asioita mobiili- ja verkkoyhteydet mahdollistavat yhteiskunnallisella tasolla, esimerkiksi terveydenhuollossa ja koulutuksessa.

Yhdessä tekemistä kannustavassa ilmapiirissä

Teliaa Rautio kehuu joustavaksi ja kiinnostavaksi työnantajaksi. Mahdollisuuksia tarjottiin myös oman työnkuvan ulkopuolelta, sekä kannustettiin ja tuettiin uuden oppimisessa.

‒ Sain aina tarvittaessani kollegoiltani apua ja tukea tekemiseen. Oli mahtavaa oppia viestinnän ammattilaisilta monipuolisesti erilaisia taitoja. Tiimissämme hienointa oli kannustava ilmapiiri ja yhdessä tekeminen, Rautio hehkuttaa.

‒ Tänne kannattaa ehdottomasti hakea, jos haluaa päästä näkemään laajasti ison kansainvälisen yrityksen toimintaa ja arkea. Työllämme on merkittävä vaikutus ihmisten jokapäiväiseen elämään.

Hyvä viestijä kertoo asiat yksinkertaisesti

Viestintäassistentin täytyy osata hallita monta asiaa ja projektia yhtäaikaisesti. Käytännön tasolla hyvät kuvaus-, haastattelu- ja kirjoitustaidot ovat arvokasta osaamista. Olennaista on myös ymmärtää, miten media toimii.

‒ Viestinnässä tulee toimia tulkkina teknologian asiantuntijoiden ja tavallisten tallaajien välillä, täytyy osata kertoa asiat yksinkertaisesti, Rautio pohtii.

Tulevaisuudessa Raution haaveena olisi työskennellä viestintäkouluttajana ja -konsulttina.

‒ Minusta olisi hienoa valmentaa esimiehiä ja työyhteisöjä kohti parempaa yhteistyötä ja vuorovaikusta, Rautio suunnittelee.

 

Myös Matias Korpisalo oli kesätöissä Telialla kesällä 2018. Tutustu Matiaksen kesätyökokemukseen tästä.

Tutustu Telian kesätyöpaikkoihin tästä. 

Kuva: Niko Jekkonen
Teksti: Väinö Vasara

Artikkeli on toteutetty yhteistyössä Telian kanssa.