Miten hyödynnän kampanjaa?

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille enemmän laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. Vastuullinen kesätyönantajuus on erinomainen mahdollisuus vaikuttaa positiivisesti työnantajakuvaan ja työnantajan vetovoimaan.

Kampanjamateriaalit kuten logot löydät materiaalipankista.

Jos yrityksesi ei ole vielä mukana kampanjassa, ilmoittaudu tästä!

1. Käytä Vastuullinen kesäduuni -logoa

Vastuullinen kesäduuni -logo on lupaus hyvästä kesätyökokemuksesta nuorelle. Samalla se viestii vastuullisuudesta sidosryhmillenne sekä asiakkaillenne. Logoa kannattaa hyödyntää näkyvästi eri kanavissa kuten kesätyöpaikkailmoituksissa, kotisivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja yrityksen muussa viestinnässä! Jos olette jo mukana kampanjassa, voitte ladata logon materiaalipankista.

2. Kehitä kesätyöprosesseja ja kehity kesätyönantajana

Kampanja tarjoaa tiiviin verkoston sekä käytännön työkaluja ja materiaaleja kesätyöprosessien kehittämiseen. Osallistu kampanjan järjestämiin seminaareihin ja koulutuksiin, sekä hyödynnä Esimiehen kesätyöopasta kesätyöprosessien suunnittelussa ja toteutuksessa. Esimiehen kesätyöopas on täynnä nuorten vinkkejä onnistuneeseen kesätyökokemukseen ja vastuullisten työnantajien hyviä kesätyökäytäntöjä. Opas on saatavilla sähköisenä ja painettuna ja se kannattaa laittaa kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa työskentelevien nähtäväksi. Lataa pdf-versio tästä.

3. Osallistu Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun ja Kesäduunitutkimukseen

Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa palkitaan kokonaisarvion perusteella parhaat työnantajat suurten sekä pienten ja keskisuurten organisaatioiden sarjoissa. Kilpailun yhteydessä toteutettava Kesäduunitutkimus selvittää nuorten kokemukset kesätyöstään. Mukaan kilpailuun ja tutkimukseen voivat ilmoittautua kaikki Vastuullinen kesäduuni -kampanjan työnantajat.

4. Näy ja kuulu somessa

Kampanja ja sen työnantajat viestivät aktiivisesti toiminnastaan somessa. Käyttämällä hashtagia #VKD19 ja tagaamalla meidät Twitterissä @kesaduuni ja Instagramissa @vastuullinen_kesaduuni varmistat, että mekin huomaamme postauksesi ja voimme jakaa ne edelleen.

5. Ilmoita kesätyöpaikat veloituksetta Oikotielle ja kampanjasivustolle

Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa mukana olevat työnantajat (lukuun ottamatta mikroyrittäjiä) voivat ilmoittaa kesätyöpaikkansa veloituksetta Oikotiellä, josta ne tulevat näkyviin myös kampanjasaitille.

6. Kerro kesätyöpaikasta tarinoilla ja videoilla

Kesätyöntekijöiden tarinat ja videot ovat erinomainen tapa kertoa, millainen työnantaja olette. Tuottamamme kesätyötarinat ja -videot ovat tärkeä osa kampanjan viestintää. Autamme mielellämme myös teitä tuottamaan kesätyöntekijöidenne kokemukset tarinoiksi ja videoiksi sekä viestimään niiden avulla vastuullisesta kesätyönantajuudestanne.

7. Kerro, että olette Vastuullinen kesätyönantaja

Nuorten työllistäminen ja hyvin hoidettu kesätyö on yhteiskunnallisesti merkittävä teko. Siitä kannattaa kertoa näkyvästi paitsi nuorille, myös asiakkaille ja sidosryhmille. Kampanjasta ja vastuullisen kesätyön periaatteista kannattaa viestiä myös sisäisesti. Tarjoamme käyttöösi julisteita, flyereita sekä vastuullisen kesätyönantajan diplomin. Materiaalit kannattaa laittaa esille, jotta koko henkilökunta voi perehtyä niihin. Vastuullinen kesäduuni -kampanjan viestintämateriaalit ovat maksuttomia kaikille osallistujille.

Mikäli haluatte kesätyönantajana tehdä asioita vielä isommin, tulemme mielellämme keskustelemaan laajemmista kumppanuuksista tai lisänäkyvyyksistä. Olette myös tervetulleita meille kylään!

Ota yhteyttä: paivi.salminen-kultanen@sanoma.fi

Tutustu pääkumppaneihimme