12.2.2015

 

Tänä keväänä työnantajille ja lukiolaisille avautuu uusi mahdollisuus kohdata ja oppia toisiltaan. Vastuullinen kesäduuni ja Suomen Lukiolaisten Liitto järjestävät yhteistyössä lukiolaisille suunnatun kesäduuniohjelman. Ohjelman kunnianhimoisena tavoitteena on, että tulevaisuudessa jokaiselle lukiolaiselle löytyy kesätyö.

 

Ensimmäistä kertaa toteutettavassa ohjelmassa lukiolaiset ja työnantajat kohtaavat Suomen lukiolaisten liiton koordinoimissa koulutuksissa ja työpajoissa. Tänä keväänä koulutukset ja työpajat järjestetään ainakin Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

 

“Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa on määritelty hyvän kesätyön periaatteet. Työelämä paranee kuitenkin vain sillä, että puhumme kummankin osapuolen tarpeista ja odotuksista. Siksi tulemme määrittelemään myös millainen on hyvä kesätyöntekijä, ja tätä kautta lisäämään nuorten työelämävalmiuksia”, Suomen Lukiolaisten Liiton palveluista vastaava varapuheenjohtaja Henni Roini kertoo.

 

Lukiolaisnuori saa ohjelman kautta tärkeää ja kaivattua tietoa työelämän odotuksista ja vaadittavista taidoista. Työnantajille kohtaaminen nuorten kanssa on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa siihen, kuinka kiinnostavana työpaikkana heidät nuorten silmissä nähdään.

 

“Ohjelma tuo Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vastuulliset kesätyönantajat ja Lukiolaisten Liiton kouluttamat vastuulliset kesätyöntekijät yhteen, jolloin pääsemme käymään avointa dialogia siitä, mihin maailma on menossa ja kuinka työelämää tulisi kehittää. Tarkastelemalla asioita avoimesti eri näkökulmista, yhteistyötä tehden, syntyy todelliset mahdollisuudet kehittymiselle”, Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen T-Mediasta sanoo.

 

Kesäduuniohjelma on hyvä esimerkki Vastuullinen kesäduuni -verkoston tiiviistä yhteistyöstä hyvän kesätyön ja työelämän puolesta. Yhdessä kumppaneidemme kanssa rakennamme linkkejä nuorten ja työelämän välille sekä autamme luomaan laadukkaita kohtaamisia.