5.6.2018

Eevi Gustafsson ja Aapo Kivioja ovat Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa kesätöissä Tutustu työelämään ja tienaa -sopimuksella. Molemmat odottavat kesätyön tuovan mukanaan uusia kokemuksia ja uutta näkemystä työelämästä.

Tulevat viikot pitävät sisällään monia eri tehtäviä ja kaksikko käy niiden kimppuun tavoitteenaan tuoda ulkopuolelta uusia tuulia kampanjan kehittämisen tueksi. Keitä he siis ovat ja mitä he tarkalleen tekevät?

 

Kuka olet?

Eevi: Olen Eevi. Pääsin juuri ysiluokalta Töölön yhteiskoulusta, ja syksyllä jatkan toivottavasti opintouraani Kallion lukiossa. Vapaa-ajallani luen kirjoja, kuuntelen musiikkia ja katson elokuvia. Soitan myös viulua ja lenkkeilen koirani kanssa.

Aapo: Olen Aapo. Lopettelin yhdeksännen luokan juuri Keravalla ja tähtään jatko-opintoihin Helsingin Ressun-lukioon. Harrastan pesäpalloa Keravan pesiksessä ja käyn salilla vapaa-ajallani. Koulun ja harrastusten ulkopuolella vietän aikaa myös kavereiden ja perheen kanssa.

 

Mitkä ovat työtehtäväsi?

Eevi: Toimin sisällöntuottajana, eli ideoin ja kirjoitan juttuja sekä päivittelen kampanjan some-tilejä yhdessä Aapon kanssa. Saamme myös antaa parannusehdotuksia tiimille. Työtehtävämme vaihtelevat joustavasti, ja saamme myös ideoida itse tekemisiämme.

Aapo: Tuotamme Eevin kanssa Vastuullinen kesäduuni kampanjaan sisältöä sosiaalisten medioiden ja nettisivujen puolelle. Kerromme siis kesäduuni-kokemuksia nuorten näkökulmasta ja yritämme tehdä sisällöstä lähestyttävämpää.

 

Miten ja miksi päädyit vastuullinen kesäduuni-kampanjaan?

Eevi: Sain vinkin työpaikasta isältäni, jonka mielestä kesätyö viestintäalalla voisi sopia minulle. Olen ennenkin pyörinyt media-alalla, esimerkiksi TET-harjoitteluiden kautta, joten kiinnostuin hakemaan paikkaa. Olin kesätyönhaussa aikaisin liikkeellä, ja sainkin paikan!

Aapo: Kuulin avoimesta paikasta Vastuullisen Kesäduuni-kampanjan parissa tuttavaltani ja lopulta päädyin hakemaan paikkaa. Hakemuksen lähetettyäni minut kutsuttiin haastatteluun ja sain paikan. Työ houkutti minua, koska se vaikutti vapaamuotoiselta, mielenkiintoiselta ja erilaiselta kesätyöpaikalta.

 

Tulevaisuudensuunnitelmia?

Eevi: En vielä tiedä yhtään, mitä haluan tehdä! Viestintä ja markkinointi kiinnostaisivat, mutta niin myös esimerkiksi kirjallisuus- ja kulttuuriala. Myös kirjoittaminen on aina ollut mieleistä, ja pienenä haaveilin kirjailijan ja toimittajan urista. Saa nähdä!

Aapo: Lukio minulla on alkuun edessä. Lukion jälkeen olen pohtinut hakevani opiskelemaan kauppatieteitä, johtamista tai lääketiedettä. Haluaisin aikuisena tehdä omatoimista ja itseäni kiinnostavaa työtä.

 

Mitä odotat kesätyöjaksoltasi?

Eevi: Toivon saavani hyviä kontakteja sekä arvokasta työkokemusta. Haluaisin tutustua uusiin ihmisiin ja oppia uusia asioita. Hyvä merkintä CV:ssä on tietysti myös eduksi tulevaisuuden työnhaun kannalta!

Aapo: Toivon oppivani jotain uutta työelämästä ja saavani jonkinlaisen hajun siitä, mitä haluaisin mahdollisesti vanhempana tehdä. Odotan pääseväni työn pariin ja etsimään uusia kokemuksia työelämästä.

 

Ensivaikutelma työpaikasta?

Eevi: Töihin tulo oli jännittävää! Päädyimmekin yllättäen osaksi isoa mediayritystä. Ensimmäinen päivä meni ihmetellessä isoja ja hienoja työtiloja Ruoholahdessa. Kokemuksesta on varmasti tulossa mielenkiintoinen ja hauska.

Aapo: Töihin tulin yllättyneissä fiiliksissä, koska alkuperäinen sijainti muuttui firmakauppojen johdosta. Oli kuitenkin kiva lähteä “samoilta viivoilta” muitten kanssa, koska paikka oli uusi heillekin ja saimme kaikki tutustua yhdessä! Jos ei muuta niin kahvikone tuli ainakin tutuksi.