10.3.2015

 

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas, Monster ja Vastuullinen kesäduuni  -kampanja järjestivät 5.3. Reilu kesätyö -tapahtuman, jossa työnhakijat ja työnantajat  keskustelivat työnhausta sekä vammaisten nuorten asemasta kesätyönhakijoina. Vammaiset nuoret kilpailevat samoista kesätyöpaikoista ja heillä on samanlaisia unelmia ja uratavoitteita kuin muillakin nuorilla.

 

Liikuntarajoitteinen yhteisöpedagogi-opiskelija Minttu Luoma, 24, unelmoi urasta mielenterveys- ja päihdetyön parissa. ”Ei pidä lokeroida, että on vammaiset ja heidän haaveensa. Kaikilla on unelmia ja uratavoitteita”, Minttu muistuttaa.

 

Muuttuva työelämä ja työnhaku askarruttivat tilaisuuteen osallistuneita nuoria. Moni olikin tullut paikalle hakemaan työnhakupalvelu Monsterin vinkkejä hakemuksiin ja haastattelutilanteisiin.

 

“Nuorten työllistyminen on hyvin haasteellista myös ilman työmahdollisuuksia rajaavaa vammaa. Vaikeinta on erityisesti sen ensimmäisen työpaikan löytäminen. Monelle nuorelle kesätyö onkin mahdollisuus saada jalka oven väliin”, sanoo Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen.

 

Myös työnantajia haastettiin pohtimaan, miksi he haluavat palkata kesätöihin osatyökykyisiä nuoria. “Vammaiset tuovat uutta näkemystä sekä tarjoavat myös ammatillista osaamista siinä missä muutkin”, ISS Palvelujen HRD-asiantuntija Lotta Lindholm kertoo.

 

Vastavalmistunut kirjanpidon merkonomi Kalle Majamaa tiedusteli työnantajilta, kannattaako vammaisuudesta mainita jo työhakemuksessa. ”Ei tarvitse jos hakemuksessa ei erikseen mainita, että työnantaja pyrkii työllistämään ensisijaisesti osatyökykyisen hakijan”, Espoon kaupungin Rekrytointiasiantuntija Ari Tolonen kuittaa. Vammaisen työllistävä työnantaja on myös oikeutettu työolosuhteiden järjestelytukeen, jos työntekijän vamma sitä edellyttää.

 

Falkullan kotieläintila saa tuhansia työhakemuksia vuodessa, ja työllistää myös paljon vammaisia työntekijöitä. Falkullasta työtä hakiessa kannattaa siis jo hakemuksessa mainita osatyökykyisyydestä. ”Haluamme tarjota vammaisille nuorille mahdollisuuden kerryttää työkokemusta”, sanoo Falkullan työnjohtaja Laura Paunonen.

 

Osatyökykyiset nuoret kokevat vammansa tuovan mukanaan myös paljon hyvää. ”Vammaisuus kasvattaa sisua ja sinnikkyyttä.” Kalle toteaa. Minttu puolestaan kokee, että pyörätuoli tuo rikkautta ja asennekasvatusta työyhteisöön.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tavoitteena on, että jokainen nuori saisi kesätöitä ja positiivisia kokemuksia työelämästä. Yhteistyössä Vamlasin kanssa kampanja pyrkii kannustamaan työnantajia tarjoamaan kesätöitä myös osatyökykyisille nuorille.

 

“Vammainen nuori voi olla, ei vain arvokas lisä työyhteisöön, mutta myös osaavin hakija. Työkokemus antaa nuorille itseluottamusta, tukee tulevaisuuden urahaaveita ja opettaa työelämän normeihin. Kesätyö kuuluu kaikille”, Salminen-Kultanen kiteyttää.

 

www.vamlas.fi

 

VKD_Vamlas-6 (1)

Kuva: Teemu Granstörm

 

Teksti: Gabrielle Vikman