28.10.2014

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja parempia kesätöitä. Kampanja muistuttaa, että kesätyöpaikka on nuorelle arvokas kokemus: kesätöissä he oppivat taitoja, joita koulusta ja kotoa ei saa. Hyvä kesätyökokemus parantaa nuorten käsityksiä työelämästä ja auttaa varsinaiseen työelämään siirtymistä.

 

Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen konkreettinen kosketus työelämään. Kesätyössä saatujen kokemusten perusteella luodaan ensimmäiset käsitykset yrityksistä työnantajina. Yrityksille kesätöiden tarjoaminen on tilaisuus kantaa vastuunsa nuorista, oppia heiltä ja jättää itsestään positiivinen kuva tulevaisuuden työntekijöihin.

 

Vetovastuu nyt Taloudellisella tiedotustoimistolla TATilla

 

Vuonna 2014 kampanjaan osallistui 176 yritystä, jotka tarjosivat 33 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Kampanjan vetovastuu on tänä syksynä siirtynyt Suomen lasten ja nuorten säätiöltä TATille, jonka nuoriso-ohjelman johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen sanoo, että TAT ottaa tehtävän innolla vastaan.

 

Tavoitteena on saada tärkeään työhön mukaan entistä suurempi määrä yrityksiä eri toimialoilta ja päihittää edellisen vuoden kesätyöluvut. Olemme vuodesta 1947 tehneet viestintä- ja vaikuttamistyötä nuorten työelämätiedon lisäämiseksi. Voimme nyt omilla kanavillamme lisätä merkittävästi kampanjan vaikuttavuutta koulumaailmassa sekä yritysten ja nuorten keskuudessa.

TATiin kuuluvassa tutkimusyhtiö T-Mediassa on nuorten työelämäasenteiden ja -odotusten lisäksi tutkittu jo pitkään työnantajiin liitettyjä mielikuvia sekä vastuullisuuden vaikutusta yritysten liiketoimintaan.

 

On todella tärkeää, että yritykset tarjoavat nuorille kesätöitä ja hoitavat kesätyökokemuksen hyvin. Samalla yritys antaa itsestään positiivisen kuvan työnantajana ja yhteiskunnallisena toimijana, sanoo työnantajakuvan kehittämispalveluista vastaava johtaja Päivi Salminen-Kultanen T-Mediasta.

Palkitseva kampanja kehittää yritysten valmiuksia kesätyönantajana

 

Kampanjaan osallistumisen edellytyksenä on, että työnantaja sitoutuu hyvän kesätyön periaatteisiin. Mukana olevat työnantajat perehdytetään vastuullisen kesäduunin periaatteisiin, järjestämme jo ennen kesää koulutustilaisuuksia työnantajille. Kesätyökauden loputtua vastuullisimmat työnantajat palkitaan.

Vastuun kantamisen ja hyvien kesätyökokemusten tarjoamisen merkitystä korostaa myös vuoden 2014 kampanjan suojelijana toiminut Rovion Peter “Mighty Eagle” Vesterbacka.

 

Autamme nuoria suhtautumaan tulevaisuuteen ja työelämään luottavaisesti. Samalla varmistamme motivoituneiden työntekijöiden saamisen tulevaisuudessa, summaa Vesterbacka.

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan pääyhteistyökumppaneina ovat Sonera, Monster ja Alma Media. Kampanja käynnistyy 1.11.2014, jolloin vastuullisen kesätyönantajan kriteerit täyttävien yritysten on mahdollista liittyä mukaan.

 

Ilmoittaudu mukaan kampanjaan!

 

Lisätietoja:

 

Päivi Salminen-Kultanen
T-Media Oy
paivi.salminen-kultanen@t-media.fi
p. 040 727 9717

 

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
liisa.tenhunen-ruotsalainen@tat.fi
p. 040 545 2198