2.4.2015

30. maaliskuuta julkistetun Taloudellinen tiedotustoimisto TATin T-Medialla teettämän Kun koulu loppuu -tutkimuksen mukaan 48% yläkoululaisista kaipaa lisää työelämään liittyvää tietoa ja opetusta. Työelämävalmiudet ovat jälleen tarpeen tuhansille nuorille tulevana kesänä. Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan asiantuntijakumppani Suomen 4H-liitto vastaa tähän tarpeeseen tarjoamalla yläkoululaisille Ajokortti työelämään -kursseja.

 

Kesätyössä nuori saa ensimmäiset kokemukset ja käsitykset työelämästä ja erilaisista toimialoista. Erityisen tärkeää tämä tuntuma työelämään on juuri jatko-opiskeluvalintojen ja tulevaisuuden suunnitelmien kannalta. Nuorelle Vastuullinen kesäduuni 2015 -logo on lupaus hyvästä kesätyökokemuksesta, joka opettaa myös itsenäisyyttä ja vastuunkantoa. Vastaavasti työnantajat arvostavat sitä, että nuorellakin kesätyöntekijällä on hyvät pohjatiedot työelämästä, jolloin 4H-liiton Ajokortti työelämään -kurssi on tässä arvokas apu.

 

4H-järjestö tarjoaa nuorille myös kaivattua työkokemusta, sillä paikallisen 4H-yhdistyksen kautta kuka tahansa, niin yritykset, yhteisöt kuin yksityiset henkilötkin, voivat työllistää osaavia ja motivoituneita nuoria erilaisiin tehtäviin. Suomen 4H-liiton kehityspäällikön Tuula Alangon mukaan työpaikkoja tarjotaan vuosittain yli 8000 nuorelle ympäri Suomen.

 

Kevään aikana eri puolilla Suomea järjestettävät kurssit tähtäävät siihen, että nuoret kehittyvät innostuneiksi ja oma-aloitteisiksi kesätyöntekijöiksi, jotka tuntevat työelämän pelisäännöt entistä paremmin. Tällöin tulevasta kesätyöstä muodostuu molempien osapuolien, nuoren ja Vastuullisen työnantajan kannalta mahdollisimman onnistunut kokemus.

 

 

 

Lisätiedot:

Tuula Alanko

Kehityspäällikkö

Suomen 4H-liitto

044 783 0303

tuula.alanko@4h.fi

 

Päivi Salminen-Kultanen

Projektijohtaja

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja

040 727 9717

paivi.salminen-kultanen@tat.fi