16.2.2022

Vastuullinen kesäduuni 2022- kausi startattiin vauhdikkaasti käyntiin ystävänpäivänä 14.2.2022 työeläkeyhtiö Varman tiloissa Helsingin Salmisaaressa. Kampanjajohtaja Päivi Salminen-Kultanen aloitti kampanjan starttiwebinaarin käymällä läpi tärkeimpiä tärppejä edellisen kesän kesäduunitutkimuksen tuloksista.

Vastuullinen kesäduuni- kampanjan vuotuiseen kesäduunitutkimukseen vastasi kesän 2021 aikana lähes 9 500 kampanjassa mukana olevan organisaation kesätyöntekijää.

”Yksi tärkeimmistä kesätyökokemukseen vaikuttaneista tekijöistä oli se, miten työpaikalla on otettu kesätyöntekijä vastaan sekä tunne tasavertaisesta kohtelusta”, Salminen-Kultanen kertaa kesän 2021 tutkimustuloksia.

Tutkimustuloksissa näkyy nuorten yleinen tyytyväisyys kesätyöpaikkaansa kohtaan. Peräti yli 70 % viime kesän kesätyöntekijöistä kertoi olevansa tyytyväisiä kesätyöpaikkaansa, olevansa valmiita suosittelemaan sitä ystävilleen sekä tunsi saavansa tasavertaista kohtelua kesätyöpaikalla.

”Kesätyö on nuorille enemmän kuin pelkkä kesätyö, ja samalla se on kesätyönantajille tuhannen taalan paikka vaikuttaa nuorten mielikuvaan työpaikasta. Kokemus kuuluu puskaradiossa myös nuorten keskuudessa”, Salminen-Kultanen muistuttaa.

Tulevaisuususkoa vai uhkakuvia?

VKD22 -kauden suojelijana toimiva Varman HR- ja viestintäjohtaja Katri Viippola otti Salminen-Kultasen jälkeen lavan haltuunsa. Puheenvuoro starttasi energisellä videolla, jossa Ylen toimitusjohtajaa Merja Ylä-Anttilaa ei päästetty helpolla. Tällä Vastuullinen kesäduuni- kampanjan kaudella Viippola nimittäin käy kasvotusten haastamassa suomalaisia yritysjohtajia puhumaan hyvää suomalaisesta työelämästä.

Viippola haastoikin kampanjan kauden henkeen Ylä-Anttilaa Ylen Pasilanmäellä vastaamaan kysymykseen, miksi työelämästä puhutaan niin negatiiviseen sävyyn.

”Puhutaanko? Mielestäni sävy on kyllä muuttunut. Erilaisia muutostarinoita ja tarinoita mahdollisuuksista kerrotaan paljon enemmän kuin ennen. Uutiskriteerit ovat muuttuneet ja myös innostavat uutiset ovat tulleet muiden uutisten rinnalle”, Ylä-Anttila pohtii median muutosta.

Ylä-Anttila kehottaa työnantajia kuuntelemaan kesätöihin tulevia nuoria ja heidän ideoitaan.

”Kannattaa olla tiukkana siitä, ettei opeta kuinka meillä on aina tähän asti tehty. Sen sijaan vuorovaikutus on kaiken aa ja oo ja kesätyöntekijät voivat opettaa myös työnantajia. Vuodelle 2022 uskallan luvata, että moniäänisyys ja monimuotoisuus tulee näkyvämmäksi työelämässä”, Ylä-Anttila lupaa.

Viippola keskittyi puheenvuorossaan teeman mukaisesti puhumaan työelämästä hyvää.

”Työ itsessään pitää mielenterveyttä ja elämäniloa yllä. Johtaminen ja esihenkilötyö menee koko ajan eteenpäin, jonka myötä kesätyökokemukset myös paranevat jatkuvasti”, Viippola kokoaa työelämän positiivisia muutoksia.

Viippola myös muistuttaa, kuinka työ itsessään pitää mielenterveyttä ja elämäniloa yllä.

Suomi tarvitsee kansainvälistä osaamista

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:n johtaja Taina Susiluoto otti heti koppia kauden suojelijan Viippolan haasteesta puhua hyvää suomalaisesta työelämästä.

”Meillä on valtava osaajapula, mikä on uhkakuva. Mutta kääntämällä sen mahdollisuudeksi, voidaan ajatella, että me pystymme vaikuttamaan, että jokainen meillä oleva osaaja pääsee töihin. Merja Ylä-Anttilan sanoin, monimuotoisuudella ja monimuotoisuuden edistämisellä voimme vaikuttaa tähän. Suomessa töitä nimittäin riittää”, Susiluoto kertoo.

Susiluoto muistuttaa, että kesätyöt ovat myös mahdollisuus saada tulevaisuuden osaajia omalle alalle. Hyvän kokemuksen saatuaan, nuoret ovat usein kiinnostuneita jatkamaan juuri kyseisessä työpaikassa ja kyseisellä toimialalla.

”Olemme kysyneet jäsenyrityksiltämme, ja näyttää siltä, että kesätyöpaikkoja on tänä vuonna ennätysmäärä tarjolla, noin 120 tuhatta. Kesätyökokemuksia tarvitaan kuluneiden kahden vuoden notkahduksen jälkeen, kun kesätyöpaikkojen määrä romahti pandemian vuoksi.”

Susiluoto myös puhuu kansainvälisen osaamisen puolesta. EK on kampanjoinut jo kahden vuoden ajan #StayInFinland-kampanjalla kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisen puolesta.

Korona muutti työelämää – Miten meillä oikein menee?

Aalto yliopiston Future of Work- hankkeen tutkimusjohtaja Hertta Vuorenmaa on todellinen asiantuntija, mitä tulee työelämän muutosten analysointiin.

”Tulevaisuuden työn muutos on juuri niin hyvää tai huonoa kuin me siitä teemme. Se vaatii aktiivista tekemisen meininkiä, juuri sitä mitä esimerkiksi nuorilta kesätyöntekijöiltä löytyy”, Vuorenmaa sanoo.

Vuorenmaa toteaa, että pandemia on vahvistanut eriarvoisuuden tunnetta kaikkialla maailmassa. Hän kuitenkin myös muistuttaa, että tästä voidaan oppia ja asiassa voidaan kehittyä valtavasti. Pandemian oppeja on hyvä hyödyntää työelämässä, sillä kriisit ovat mahdollisuus oppia.

”Olisi tärkeää, että kaikissa organisaatioissa kysyttäisiin, että ”miten meillä menee?” ja jäätäisiin myös kuulemaan vastaus”, Vuorenmaa kannustaa.

Vuorenmaan mukaan pandemia on vahvistanut eriarvoisuuden tunnetta kaikkialla maailmassa. Hän kertoo että työ muuttuu ja on muuttunut aina ja näin tulee myös jatkossa olemaan. Nuoret kesätyöntekijät ja kaikki uudet työntekijät ovat mahdollisuus, jos se sellaisena otetaan.

”Kaikkien edelläkävijä yritysten johtajat nostavat aineistoissamme sitä, että korona on ollut suuri mahdollisuus oppia ja mennä eteenpäin paremmalla tiedolla siitä, miten selviämme kriiseistä ja missä olimme hyviä. Samalla kehitämme kestävämpää ja työhyvinvointiin keskittyvää työelämää.”

Vuorenmaa kertoo, että korona on jo nyt pakottanut meitä muuttamaan toimintatapoja yrityksien sisällä ja että tätä työtä on hyvä jatkaa myös tulevaisuudessa, jotta pääsemme kohti entistä ketterämpää työelämää.

”Vastuu muuttuvasta työstä on meillä kaikilla”, Vuorenmaa muistuttaa.

Matkalla ammattilaiseksi

Vastuullinen kesäduuni- kampanjan yhtenä pääkumppanina toimiva Destia rekrytoi tänäkin vuonna yli 200 kesätyöntekijää. Destian henkilöstöpäällikkö ja HRD-asiantuntija Mikko Niiranen kertoo kampanjan vastuullisen aatteen ja kesätöiden tarjoamisen nuorille olevan heille tärkeää. Vuosittaista kesäduunitutkimusta he hyödyntävät peilaamaan omaa onnistumistaan kesätyönantajana.

”Nuoret ovat tulevaisuus ja haluamme olla mukana tarjoamassa heille inhimillisiä sekä merkityksellisiä urapolkuja. Kampanjan tutkimus on meille hyvä oppimiskokemus, sillä sen myötä saamme puolueetonta faktaa siitä, kuinka olemme kesän aikana onnistuneet,” Niiranen kehaisee.

Niiranen toteaa, että panostamalla esihenkilöiden koulutukseen pyritään saamaan esihenkilötyöstä tasavertaista ja laadukasta. Myös kollegoiden mahdollisuus keskinäiseen sparraukseen ja vuorovaikutuksen on otettu Destialla huomioon.

Niiranen muistuttaa myös positiivisen palautteen merkityksestä työuraansa aloittelevalle nuorelle.

”Rakentavaa palautetta tulee annettua helpommin, mutta on tärkeää muistaa mainita kesätyöntekijälle myös hyvin tehdystä hommasta”, Niiranen vinkkaa.

”Työtilanteessa olisi tärkeä muistaa myös kehaista, että sehän meni hyvin.”

Vinkiksi muille työnantajille Niiranen kokoaa kolme vinkkiä: kuuntele, anna vastuuta ja rakenna kasvupolku nuorelle talon sisällä.

Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanja on Suomen suurin vastuullisuus- ja työnantajakuvakampanja. Sen tavoite yhdessä työnantajien ja asiantuntijakumppanien kanssa on tarjota mahdollisimman monelle nuorelle onnistunut kesätyöpaikka. Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen hyvän kesätyön periaatteseen, jotka auttavat tekemään kesätyökokemuksesta hyvän sekä kesätyöntekijälle, että työnantajalle. Kaudella 2022 kampanjassa on mukana jo yli 540 kesätyönantajaa. Kauden 2022 pääkumppanit ovat: S-ryhmäHelsingin kaupunki, Destia, T-MediaDuunikoutsi ja Talous ja Nuoret TAT.

Katso webinaarin tallenne täältä.