28.11.2014

Sonera

Nuorten kesätyörumba starttaa jälleen. Kesätyönhaussa on jotain sanoinkuvaamattoman ainutlaatuista ja kutkuttavaa. Siinä draaman kaari yhdistyy suuriin tunteisiin: elämänsä alussa olevat nuoret, isot unelmat, epätoivon hetket, itsensä voittamiset ja lottovoittajan autuaallinen olotila.

Kesätyönhaku on aina merkittävä tapahtuma. Menossa ovat mukana niin äidit, isät, mummot, vaarit kuin koko naapurustokin. Kesätyötä hakiessaan nuori on isojen asioiden äärellä: mikä mua oikein kiinnostaa, oonko mä tarpeeks hyvä, kelpaanko mä? Kun kaverin kaverin tytär tai poika saa kesätyöpaikan, voitonjuhlaan osallistuvat kaikki. Facebookissa peukutetaan. Estoitta. Kaikilla on tajuton voittajafiilis. Yksi nuori on taas saanut kesätyöpaikan.

Amerikassa yritykset korostavat rooliaan oman yhteisönsä huolenpitäjinä, ”taking care of the community”. Täällä koti-Suomessa yrityksille konkreettinen tapa toteuttaa yhteiskuntavastuuta nuorten keskuudessa on tarjota heille kesätöitä, myös niille, joille ei ole kertynyt aukotonta ansioluetteloa. Yritykset voivat omaksua mahdollistajan, innostajan ja mentorin roolin ja kantaa vastuunsa nuorten työelämätaitojen kehittämisestä yhdessä vanhempien ja koulun kanssa. Ne voivat rekrytoida uskaliaasti myös nuoria, jotka eivät välttämättä ole rekrytoijien klooneja. Samalla yritykset saavat mahdollisuuden laajentaa omia näkökantajaan, kyseenalaistaa toimintatapojaan, rikastuttaa työyhteisöjään ja poimia bisnekseen uusia ideoita.

Kokeneempien opiskelijoiden vaatimustaso kesätyöntyönantajaa kohtaan on kova. Kesätyönantajan tärkeimpiä tehtäviä on auttaa opiskelijaa ammatillisen osaamisen kartuttamisessa ja tulevan urapolun viitoittamisessa. Kesätyönantajalta odotetaan jatkuvaa sparrausta, harjoitusvastusta ja palautetta. Kesätyönantajan tehtävänä on tuuppia epämukavuusalueelle, viestiä avoimesti, neuvoa, perustella, antaa vastuuta, keskustella ja innostaa. Onnistumiset, merkityksellinen työ, ahaa-elämykset ja hyvä työyhteisö ruokkivat nuoren tunnetta siitä, että hän on oikealla alalla. Samalla kesätyönantajan fanijoukko kasvaa.

Meillä Suomessa on ainutlaatuinen kesätyökulttuuri ja mahtavia kesätyöpaikkoja. Siitä meidän on syytä olla ylpeitä. Harmi vaan, että valitettavan usein hehkutamme onnistumisiamme pienessä sisäpiirissä, emmekä kerro niistä muille. Työelämää koskevat uutiset ovat usein kovin synkkiä, mikä voi vahvistaa nuorten epävarmuutta työelämää kohtaan.

Todistettavasti kesätyöhön ja vastuulliseen toimintaan panostaminen on yrityksille kannattavaa, ja niitä on hyvä tuoda myös viestinnässä esiin. TATiin kuuluva T-Media on pitkään tutkinut työnantajiin liitettyjä mielikuvia sekä vastuullisuuden vaikutusta yritysten liiketoimintaan. Tutkimusten mukaan vastuullisuus ja mielikuvat yrityksestä työpaikkana vaikuttavat eniten suomalaisten yritysten saamaan sidosryhmätukeen: luottavatko ihmiset yritykseen, ostavatko he yrityksen tuotteita ja palveluita, suosittelevatko he yritystä tai hakeutuvatko he yritykseen töihin? Yrityksen maineen näkökulmasta onkin erittäin tärkeää, että yritykset tarjoavat nuorille kesätöitä, ja että nuorille jää niistä hyvä maku suuhun.

Kehotankin kaikkia Suomen mahtavia kesätyönantajia astumaan esiin ja kertomaan kesäduunareiden suulla, mitä te kesän aikana oikein siellä työpaikoillanne teette. Parempaa keinoa työnantajakuvan kehittämiseen on vaikea keksiä!

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanja pyörähtää todenteolla käyntiin tammikuun seminaarissa, jossa julkistetaan myös kampanjan arvovaltainen ja inspiroiva suojelija.

Tee vastuullinen teko, jolla vaikutat maineeseenne työnantajana: ilmoittaudu Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan ja haasta mukaan myös verkostosi!

Päivi Salminen-Kultanen

Kirjoittaja on Vastuullinen kesäduuni -kampanjan vetäjä, työnantajakuvan ja nuorisoviestinnän kokenut ammattilainen. Päivi on powergirl, joka tarttuvalla innostuksellaan saa asiat rokkaamaan tavalla, josta hyötyvät niin nuoret kuin työnantajatkin.