22.3.2016

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Vastuullisen kesätyön toimintaopas on nyt päivitetty vuodelle 2016! Opas on tarkoitettu kaikille kesätyönantajille ja esimiehille, jotka haluavat hoitaa kesätöihin liittyvät asiat vastuullisesti ja tarjota nuorille hyviä kesätyökemuksia. Samalla työnantaja hyödyntää innostuneiden ja motivoituneiden nuorten ideat sekä jättää itsestään positiivisen kuvan.

Työnantajan toimintaopas on toteutettu yhdessä kampanjassa mukana olevien kumppanityönantajien ja nuorten kanssa, ja sen sisällöissä hyödynnetään T-Median toteuttamia nuorisotutkimuksia. Opas esittelee muun muassa nuorten omia vinkkejä siihen, miten kesätyöpaikoilla voisi paremmin hyödyntää nuorten näkökulmia. T-Median tuoreen kesätyötutkimuksen mukaan nuorten ideat tai näkökulmat jäävät monesti työpaikalla hyödyntämättä. Kun 70 prosenttia nuorista keskustelee kesätöistään kavereiden ja lähipiirin kanssa, on kesätyökokemuksen vaikutus työnantajakuvan kannalta moninkertainen.

Nuorten perehdyttäminen ja sitouttaminen työyhteisöön alkaa jo rekrytointivaiheessa. Hyvin hoidetulla rekrytointiprosessilla vastuullinen kesätyönantaja varmistaa, että myös valitsematta jääneille jää mahdollisimman positiivinen kokemus.

Päivitetystä oppaasta löytyy hyvän hakijakokemuksen muistilista, ideoita videohaastattelun hyödyntämiseen ja kampanjan pääyhteistyökumppaneiden Soneran, Nokian RAY:n ja Oikotie Työpaikkojen case-esimerkkejä hyvistä ja toimivista kesätyökäytännöistä.

Toimintaopas postitetaan jokaiselle kampanjassa mukana olevalle työnantajalle huhtikuun alussa, ja se on myös ohessa vapaasti luettavissa ja ladattavissa. Suosittelemme, että laitatte toimintaoppaan jakoon organisaationne johdolle, esimiehille, perehdyttäjille, tutoreille ja kollegoille. Oppaasta löytyy ideoita poimittavaksi itse kullekin – aina löytyy jotakin kehitettävää!

 

Lataa oma sähköinen oppaasi tästä!

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanja herättelee työnantajia kehittämään kesätyöprosessejaan ja tarjoamaan nuorille entistä laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Suuntaviivoiksi Vastuullinen kesäduuni on laatinut kuusi hyvän kesätyön periaatetta: hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, kattava perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukainen ja tasapuolinen työympäristö, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus.