13.3.2015

 

 

Jotta ajatus hyvästä kesätyöstä saadaan nostettua uudelle tasolle, tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä. Työpajassa avattiin avoin keskustelu nuorten ja työnantajien välille. Esiin nousseet teemat ja ideat jalostetaan Vastuullisen kesätyön toimintaohjeeksi, joka julkaistaan myöhemmin keväällä. Toimintaohje tulee jakeluun kaikille suomalaisille työnantajille.

 

Työpajan avasi Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan suojelija Satu Helkama, joka innosti nuoria tuomaan innostustaan ja taitojaan rohkeasti esiin jo hakuvaiheessa.

 

”Meillä työnantajilla on paljon opittavaa nuorilta kesätyöntekijöiltä. Nuoria on rohkaistava esittämään ideoitaan ja näkemyksiään työstä, mutta myös pyytämään apua.”

 

Kesätyö on kerrallaan lyhyt työsuhde, mutta sitä kautta on alkanut myös moni pidempiaikainen työura. Joka tapauksessa kesätyössä nuori muodostaa ensimmäiset käsityksensä työelämästä ja toimialoista. Kokemuksen vaikutus moninkertaistuu, sillä T-Median tutkimuksen mukaan 70% nuorista kertoo myös kavereilleen kesätyökokemuksistaan.

 

”Arvostamalla ja antamalla sopivasti vastuuta työnantaja voi parhaiten motivoida kesätyöntekijöitään. Samalla nuoren itsetunto ja rohkeus tuoda esiin omia ajatuksiaan kasvaa.”

 

Näin neuvoo Päivi Salminen-Kultanen, Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan projektijohtaja työnantajia. Tarkemmin tapoihin parantaa kesätyökokemusta pureudutaan valmiissa Vastuullisen kesätyön toimintaohjeessa.

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan työnantajista työpajaan osallistuivat Sonera, Nokia, Alma Media, Monster, ISS Palvelut, Metsä Group, SOL Palvelut OyHelsingin kaupunki, S-ryhmä, Kuntarekry.fi ja Fingrid.