4.12.2015

 

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan VKD16 Pop Up -kiertue sai hienon startin 1.-2.12. Helsingin Messukeskuksessa Studia-messuilla. Kävijöitä messuilla oli yhteensä noin 15 000 ja Vastuullisen kesäduuni 2015 -kampanjan ja Kunkoululoppuu.fin Biitsimökillä sparrattiin satoja nuoria kesätyönhakuun yhdessä kampanjan pääkumppaneiden Nokian ja Soneran sekä Helsinkirekry.fi, Recruitby.netin ja Työeläkeyhtiö Elon kanssa.

Valtaosalle nuorista kesätyökuviot olivat jo ajankohtaisia. Monella on aikomus aloittaa ensi kesän työhakemusten tekeminen heti joulun jälkeen. Kampanjan pääkumppaneiden Soneran ja Nokian kesätyömahdollisuudet kiinnostivat ihan ruuhkaksi asti. Joulukuussa Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjasivustolle rantautuvat kesätyöpaikkailmoitukset herättivät nuorissa myös kovasti innostusta.

Vastuullisten kesätyönantajien vinkit kesätyönhakuun tulivat selkeästi tarpeeseen, esimerkiksi ansioluettelo- ja hakemusmallit olivat niin suosittuja, että ne loppuivat molempina päivinä kesken. Nuoret pääsivät myös kokeilemaan työnhakuvinkkejä käytännössä jo paikan päällä, Kunkoululoppuu.fin viestinnän harjoittelupaikan haastatteluissa. Myös opettajat olivat Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanjasta kiinnostuneita ja aikovat hyödyntää kampanjan materiaaleja työelämäopetuksessa.

Studia on Suomen suurin lukiolaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu opiskelu- ja uratapahtuma, jossa on edustettuina lähes kaikki Suomen yliopistot, korkeakoulut ja ammattikorkeakoulut.

 

Vastuullinen kesäduuni 2016 -kampanja jalkautuu nuorten pariin ja kutsuu mukaansa kampanjassa olevat työnantajat. Ympäri Suomen kiertävä VKD16 Pop Up –kiertue auttaa nuoria työnhaussa ja tarjoaa työnantajille uuden tavan näyttäytyä nuorten suuntaan. Kiertuekalenteria rakennetaan parhaillaan ja haemme nyt paikallisia toimijoita ohjaamaan alueen nuoria mm. oman osaamisen markkinoinnissa ja omien vahvuuksien esiintuomisessa.