Duunikoutsi valmentaa sinua työelämään vuorokauden ympäri – 6 vinkkiä miten hyödyt sovelluksesta

Talous ja nuoret TAT:in 13-25-vuotiaille suunnattu maksuton Duunikoutsi-mobiilisovellus valmentaa sinua työelämään vuorokauden ympäri – sovelluksen avulla työelämäopit on aina tarpeen tullen saatavilla.

Duunikoutsi auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja sanoittamaan omaa osaamistasi. Sovellus valmentaa sinua työnhaussa, työhakemuksen ja CV:n kirjoittamisessa sekä työhaastatteluun valmistautumisessa. Pääset Duunikoutsin avulla tutustumaan inspiroiviin uratarinoihin, saat hyödyllisiä työelämävinkkejä ja opit työelämän pelisääntöjä.

Vinkit sovelluksen käyttöön:

1. Miten Duunikoutsi voi auttaa sinua esimerkiksi kesätyöpaikan löytämisessä? Duunikoutsin haasteita suorittamalla opit muun muassa mistä voit hakea töitä, miten teet timanttisen CV:n ja mitkä ovat omat vahvuutesi. Tutustu uratarinoihin sekä eri aloihin ja löydä itseäsi motivoiva työpaikka. Voit tehdä Duunikoutsin haasteita oman tavoitteesi mukaisesti kolmesta eri osiosta sen mukaan oletko hakemassa TET-jaksolle, Ekaa työpaikkaa vai Uralle kesätöistä.

2. Mitä jos et tiedä mitä osaat ja missä olet hyvä? Duunikoutsi auttaa sinua kehittämään itsetuntemustasi. Tutustu sovelluksen itsetuntemusosioon ja suorita haasteita omiin vahvuuksiisi ja osaamiseesi liittyen. Opit muun muassa tunnistamaan omia arvojasi ja minkälaista työtä haluat tulevaisuudessa tehdä. Muistathan, että sinulle kertyy paljon osaamista ja kokemusta myös vapaa-ajalta, joka on tärkeää mainita myös CV:ssä. Työkokemus ei ole kaikki kaikessa, vaan kaikki vapaa-ajan harrastuksesi ja aktiviteettisi muokkaavat osaamistasi.

3. Miten etenet sovelluksessa? Voit tehdä sovelluksen haasteita mieleisessäsi järjestyksessä, mutta helpoin tie on edetä sovelluksessa Robokoutsin eli työelämävalmentajan avustuksella. Robokoutsi osaa tarjota juuri sinua kiinnostavaa sisältöä Duunikoutsista. Klikkaa siis Robottihahmoa etusivulta ja anna robotin kuljettaa sinut eteenpäin sovelluksessa. Muista arvioida suorittamasi haasteet hymiöillä, jotta robotti osaa suositella juuri sinua kiinnostavia haasteita.

4. Mitä kirjoitat CV:hen jos työkokemusta on vasta vähän? Jos haet ensimmäistä kesätyöpaikkaa, osa-aikatyötä tai pidempiaikaistakin työtä, kannattaa suorittaa Duunikoutsin CV-koneen haasteet. Duunikoutsi-sovelluksen uuden CV-koneen avulla CV:n kirjoittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! CV-kone muodostaa nuorelle ansioluettelon nuoren osaamisprofiilin perusteella vain yhdellä klikkauksella. Duunikoutsin osaamisprofiili täydentyy sovelluksessa suoritettavien haasteiden myötä. CV:n voi ladata pdf-muodossa tai lähettää linkkinä suoraan työnantajalle. Tutustu Duunikoutsin CV-koneeseen sovelluksen ”profiili”-alavalikon kautta.

5. Miten onnistut työhaastattelussa? Mitä kysymyksiä työhaastattelussa voi tulla vastaan? Ei hätää – Duunikoutsi valmentaa sinut työhaastattelun saloihin. Navigoi työhaastatteluosioon, taklaa jännityksesi ja sparraa itsesi onnistumaan työhaastattelussa. Tässä osiossa opit muun muassa mitä kysymyksiä haastatteluissa usein kysytään. Tiesitkö, että on olemassa myös kysymyksiä, joita työhaastattelussa ei saa sinulta kysyä? Opit tunnistamaan myös nämä työhaastattelun ”kielletyt kysymykset”. Saat myös tärkeitä vinkkejä jännittämiseen ja miten esimerkiksi online-haastatteluun kannattaa valmistautua.

6. Oletko jo onnistunut saamaan itsellesi työpaikan? Mitä sinun olisi hyvä tietää työelämästä ja siellä olevista pelisäännöistä? Duunikoutsin Töissä-osion avulla opit tärkeää tietoa työelämässä toimimisesta ja siellä olevista pelisäännöistä. Opit muun muassa, mitä kannattaa ottaa huomioon työsopimusta kirjoittaessa, kauan koeaika voi kestää, minkälaista lomakorvausta tai esimerkiksi perehdytystä olet oikeutettu saamaan. Älä unohda tehdä työelämän pelisäännöt -testiä, jonka avulla opit lisää työelämän säännöistä, erilaisista työsuhteista ja vaikkapa ammattiliitoista.

Lataa Duunikoutsi maksutta sovelluskaupasta:
App Store | Google Play 

Tutustu pääkumppaneihimme