Kesätöitä alle 18-vuotiaille

Hei kesätyönhakija! Alle 18-vuotiaiden kesätöitä löytyy myös realiaikaisesti päivittyvästä hakupalvelustamme osoitteesta www.kesaduuni.org (etusivu).

Aika ansaita omaa rahaa?

Kesätöiden löytäminen alle 18-vuotiaana voi tuntua vaikealta, koska suurinosa työnantajista vaatii täysi-ikäisyyttä kesätyöntekijöiltä. Listasimme tähän artikkeliin kesätyöpaikkoja ja vinkkejä kesätyöhakuun. Voit tutustua yrityksiin kesäduunitarinoiden avulla täältä.

Alle 18-vuotiaiden kesätöihin ja työntekoon liittyy myös laissa säädettyjä sopimuksia koskien työaikoja, työtunteja ja työn sisältöä.

Millainen on hyvä kesätyöntekijä?  ★ Millainen on hyvä kesätyöhakemus ja cv? ★ Miten valmistaudun kesätyöhaastatteluun?

Hei vastuullinen kesäduuni -kampanjan kumppani! Tarjoatteko te kesätöitä alle 18-vuotiaille? Ilmiantakaa kesätyöpaikka sähköpostilla osoitteeseen riikka.hautala@sanoma.com, jotta paikka voidaan nostaa tälle sivulle!

Kesätyöpaikkoja

S-ryhmä

S-ryhmä tarjoaa vuonna 2020 lähes 14 000 kesätyöpaikkaa, joista osa on suunnattu alle 18-vuotialle.

Kesko

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on Kaupan liiton ja PAM:n tukema kesäharjoittelujakso peruskoululaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa kaupan alan kokemusta. 

Lidl

Lidlissä on mahdollista suorittaa kahden viikon palkallinen palkallinen kesäharjoittelu, joka on suunnattu 14-17-vuotiaille.

IKEA

Ikea tarjoaa kesätöitä kaikille yli 16-vuotialle, kaikissa IKEA-tavarataloissa.

Linnanmäki

Linnanmäki tarjoaa 16-17-vuotiaille työtehtäviä kioski-, kahvila-, ravintola- sekä myymälätyöntekijän sekä Pellen talo -laitteella laitetyöntekijän työtehtävissä.

UPM

Tutustu työelämään ja tienaa-harjoitteluun voi hakea 14-vuotiaasta alkaen. 

Helen

Tarjoaa kesätöitä Helsingissä myös alle 18-vuotiaille.

Stora Enso

Palkkaa muutamia koululaisia Lahteen kahdeksi viikoksi. Voit hakea paikkaa heidän nettisivuiltaan.

Promotion Point

tarjoaa kesätöitä 16-18-vuotialle Turussa, Tampereella sekä Helsingissä.

Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja tarjoaa lähes 1000 kesätyöpaikkaa ympäri Suomen.

Kaupunkien ja kuntien tarjoamat kesätyöt

Kuntarekry.fi tai oman paikkakuntasi nettisivut

Helsinki, TampereEspoo, Mikkeli, Vaasa, RovaniemiIisalmi, Laht, Mänttä-Vilppula

Seurakunnan kesätyöt

4H-yhdistykset

Paikkakuntasi 4H-yhdistys

Tutustu ja tienaa 

Kahden viikon mittainen tutustu ja tienaa -harjoittelu mahdollistaa kesätyökokemuksen nuorille. Kesätyöharjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä – kesätyötä voit etsiä internetistä, käymällä paikan päällä tai soittamalla mielekkääseen työpaikkaan. Hakemiseen tarvitsee tuttuun tapaan työhakemuksen ja CV:n. Tutustu ja tienaa on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. 

Harjoittelujaksosta maksetaan palkkaa, joka on aiempina vuosina ollut noin 350 euroa. Vuoden 2020 Tutustu työelämään ja tienaa -kesätyön neuvottelut ovat käynnissä. Päivitämme tiedon, kun tiedämme TTT-kesätyömallin ohjeet, palkan ja määrittelyt kesälle 2020.

Lue lisää Tutustu ja tienaa -kesätyöharjoittelusta

Kesäseteli 2020

Kesäseteli 2020-kampanjassa mukana olevat kaupungit korvaavat 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9. luokkalaisen nuoren kesällä töihin (1.5.-30.9.2020 välisenä aikana). Kesäseteli 2020 -mahdollisuudet kannattaa tarkistaa koulustasi tai paikkakuntasi nettisivuilta.

kesäseteli Oulu, Helsinki, Espoo

Duunikoutsi-sovellus on valmentajasi työnhaussa

Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä kesätyöhakemus ja CV, mistä kesätöitä löytää ja miten valmistautua kesätyöhaastatteluun. Tutustu Duunikoutsiin!

Jos haku ei nappaa

Kysele perheenjäseniltä ja tutuilta, marjatiloilta, lähikaupoista ja jäätelökioskeilta. Voit myös miettiä haluatko tarjoutua lastenhoito- tai puutarhatyöavuksi naapureille? Lemmikkien hoito voi myös tuoda lisätienestejä kesälle.

CV Esimerkkejä

Tutustu pääkumppaneihimme