Kesätöitä alle 18-vuotiaille

Hei kesätyönhakija! Alle 18-vuotiaiden kesätöitä löytyy myös realiaikaisesti päivittyvästä hakupalvelustamme osoitteesta www.kesaduuni.org (etusivu).

Aika ansaita omaa rahaa?

Kesätöiden löytäminen alle 18-vuotiaana voi tuntua vaikealta, koska suurinosa työnantajista vaatii täysi-ikäisyyttä kesätyöntekijöiltä. Listasimme tähän artikkeliin kesätyöpaikkoja ja vinkkejä kesätyöhakuun. Voit tutustua yrityksiin kesäduunitarinoiden avulla täältä. Alle 18-vuotiaiden kesätöihin ja työntekoon liittyy myös laissa säädettyjä sopimuksia koskien työaikoja, työtunteja ja työn sisältöä. Millainen on hyvä kesätyöntekijä?  ★  Millainen on hyvä kesätyöhakemus ja cv? ★  Miten valmistaudun kesätyöhaastatteluun? ★  Vinkit kesätyön aloittamiseen etänä Hei vastuullinen kesäduuni -kampanjan kumppani! Tarjoatteko te kesätöitä alle 18-vuotiaille? Ilmiantakaa kesätyöpaikka sähköpostilla osoitteeseen riikka.hautala@oikotie.fi, jotta paikka voidaan nostaa tälle sivulle!

Kesätyöpaikkoja 2021

(Päivitämme listauksen vuodelle 2022 paikkojen tullessa hakuun. Listauksesta näet kuitenkin yritykset, jotka ovat tarjonneet paikkoja alaikäisille aikaisempina vuosina.)

S-ryhmä

S-ryhmä tarjoaa vuosittain lähes 14 000 kesätyöpaikkaa, joista osa on suunnattu alle 18-vuotialle.

Kesko

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on Kaupan liiton ja PAM:n tukema kesäharjoittelujakso peruskoululaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa kaupan alan kokemusta. 

Lidl

Lidlissä on mahdollista suorittaa kahden viikon palkallinen palkallinen kesäharjoittelu, joka on suunnattu 14-17-vuotiaille.

Stora Enso 

Stora Enson pakkauskartonkitehdas ja kunnossapitoyhtiö Efora työllistävät 15–17-vuotiaita nuoria Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman puitteissa kesällä 2021. Kahden viikon pituiset työjaksot sijoittuvat koulujen kesälomakaudelle. Työn sijainti on Varkaudessa. Hae 9.5.2021 mennessä. 

Palmia Oy

Hakee yli 15-vuotiaita kesäapulaisia avustaviin siivoustehtäviin eri puolille Helsinkiä. Kesäapulaisen palkka on täysiaikaisessa työssä 1000 € / kk. Hae paikkaa 31.5.2021 mennessä.

KVPS Tukena Oy

Etsii Tutustu työelämään ja tienaa- harjoitteluun yli 14-vuotiaita kesätyöntekijöitä kahden viikon harjoittelujaksolle. Tutustumisjakson palkka on 365€ ja paikkoja on haussa ympäri Suomen. Viimeinen hakupäivä on 30.4.2021.

JukuPark

Vesipuisto JukuPark hakee reippaita, yli 16-vuotiaita kesätyöntekijöitä Kalajoen hiekkasärkille. 

Seinäjoen Burger King

Kesätyöhaku on auki yli 16-vuotiaille. Haku auki 9.5.2021 saakka.

Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja tarjoaa lähes 1000 kesätyöpaikkaa ympäri Suomen. Lassila ja Tikanojalle voit hakea kesätöihin esimerkiksi siivoojaksi, kunhan olet yli 14-vuotias. Huomaathan, että osassa tehtäviä vaaditaan ajokortti, mikä edellyttää korkeampaa ikää.

Ikea

Ikean kesätyöhaku starttaa 18.1.2021. Jaossa kesätyöpaikkoja aktiivisille, yli 16-vuotiaille. 

Linnanmäki

Linnanmäki tarjoaa monipuolisia työskentelymahdollisuuksia myös 16-17-vuotiaille alaikäisille: kioskeissa, kahviloissa, myymälöissä, ravintoloissa, peleissä, puhtaanapidossa, lipunmyynnissä sekä laitteilla. Haku käynnissä 11.–31.1.2021 välisenä aikana.

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarhan matkamuistomyymälän myyjän tehtävää voi hakea myös alle 18-vuotiaat nuoret. 

Tokmanni

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelujaksolta maksetaan harjoittelijalle 375 €. Kahden viikon mittainen harjoittelu sijoittuu 1.6. – 31.8.2021 väliselle ajalle.Tokmannin kesätyöhaku kaudelle 2021 on käynnissä 14.1.–16.2.2021.

Pirkanmaan Opiskelija-asunnot Oy

Pirkanmaan Opiskelija-asunnot Oy POAS tarjoaa kesätöitä yli 16-vuotiaille nuorille. Kesätöitä on tarjolla kiinteistöjen ulkoalueiden huollossa kahdella eri ajanjaksolla kesällä 2021. Haku päättyy 28.2.2021, ja valinnat tehdään maaliskuun ensimmäisen viikon aikana.

Powerpark

Elämyspuisto Powerpark tarjoaa kesätöitä yli 15-vuotiaille henkilöille, jotka ovat suorittaneet peruskoulun. Työntekijöiltä edellytetään positiivista, oppimishaluista asennetta. Haku päättyy 28.2.2021. 

Helen

Sähköverkkoyhtiö Helen hakee kesälle 2021 15-17-vuotiaita, ensimmäistä kesätyöpaikkaa etsiviä nuoria, kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa- harjoittelujaksolle. Haussa on projektiavustaja sekä siivoajia. 

Siun sote

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, tarjoaa työelämään tutustumispaikkoja 8.- ja 9. -luokkalaisille. Paikkoja on tarjolla koko Siun soten alueella.

Vamlas

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö Vamlas etsii etäkesätöihin kahta nuorta, joilla on käytössään kesäseteli. Tekijöitä haetaan ajalle 7.6.–18.6. Työtä tehdään tiiminä, työaika on noin kuusi tuntia päivässä ja palkka yhteensä 450 e/hlö.

Kaupunkien ja kuntien tarjoamat kesätyöt

Kuntarekry.fi tai oman paikkakuntasi nettisivut Helsinki, TampereEspoo, Mikkeli, Vaasa, RovaniemiIisalmi, Lahti, Mänttä-Vilppula Seurakunnan kesätyöt

4H-yhdistykset

Paikkakuntasi 4H-yhdistys

Tutustu ja tienaa 

Kahden viikon mittainen tutustu ja tienaa -harjoittelu mahdollistaa kesätyökokemuksen nuorille. Kesätyöharjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä – kesätyötä voit etsiä internetistä, käymällä paikan päällä tai soittamalla mielekkääseen työpaikkaan. Hakemiseen tarvitsee tuttuun tapaan työhakemuksen ja CV:n. Tutustu ja tienaa on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Harjoittelujaksosta maksetaan palkkaa. Kaupan alalla PAM ja Kaupan Liitto ovat neuvottelleet vuoden 2020 Tutustu työelämään ja tienaa sopimuksen, joka tehtiin kahdeksi vuodeksi. Tulevana kesänä ohjelmaan osallistuvalle maksetaan kahden viikon työ-  ja harjoittelujakson suorittamisesta palkkana 370 euroa. Palveluala tarjoaa kesällä 2021 TTT-mallilla kesätöitä tekevälle kahden viikon työ-  ja harjoittelujakson suorittamisesta palkkana 375 euroa. Lue lisää Tutustu ja tienaa -kesätyöharjoittelusta

Kesäseteli 2021

Kesäseteli on kaupungin myöntämä avustus, jonka tavoite on auttaa nuoria työllistymään ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin. Kesäseteli 2021-kampanjassa mukana olevat kaupungit korvaavat 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9. luokkalaisen nuoren kesällä töihin (11.6.–13.8.2021 välisenä aikana). Kesätyösetelillä työllistyessä työpäiviä on yleensä vähintään 10. Setelien kappalekohtainen määrä sekä arvo vaihtelevat hieman kaupungeittain.  Kesäseteli 2021 -mahdollisuudet kannattaa tarkistaa koulustasi tai paikkakuntasi nettisivuilta.  Oulu, Helsinki, Espoo

Duunikoutsi-sovellus on valmentajasi työnhaussa

Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä kesätyöhakemus ja CV, mistä kesätöitä löytää ja miten valmistautua kesätyöhaastatteluun. Tutustu Duunikoutsiin!

Jos haku ei nappaa

Kysele perheenjäseniltä ja tutuilta, marjatiloilta, lähikaupoista ja jäätelökioskeilta. Voit myös miettiä haluatko tarjoutua lastenhoito- tai puutarhatyöavuksi naapureille? Lemmikkien hoito voi myös tuoda lisätienestejä kesälle.

CV Esimerkkejä

Tutustu pääkumppaneihimme