Kesätöitä alle 18-vuotiaille

Hei kesätyönhakija! Alle 18-vuotiaiden kesätöitä löytyy myös realiaikaisesti päivittyvästä hakupalvelustamme osoitteesta www.kesaduuni.org (etusivu).

Aika ansaita omaa rahaa?

Kesätöiden löytäminen alle 18-vuotiaana voi tuntua vaikealta, koska suurinosa työnantajista vaatii täysi-ikäisyyttä kesätyöntekijöiltä. Listasimme tähän artikkeliin kesätyöpaikkoja ja vinkkejä kesätyöhakuun. Voit tutustua yrityksiin kesäduunitarinoiden avulla täältä.

Alle 18-vuotiaiden kesätöihin ja työntekoon liittyy myös laissa säädettyjä sopimuksia koskien työaikoja, työtunteja ja työn sisältöä.

Millainen on hyvä kesätyöntekijä?  ★  Millainen on hyvä kesätyöhakemus ja cv? ★  Miten valmistaudun kesätyöhaastatteluun?

Hei vastuullinen kesäduuni -kampanjan kumppani! Tarjoatteko te kesätöitä alle 18-vuotiaille? Ilmiantakaa kesätyöpaikka sähköpostilla osoitteeseen riikka.hautala@oikotie.fi, jotta paikka voidaan nostaa tälle sivulle!

Kesätyöpaikkoja

S-ryhmä

S-ryhmä tarjoaa vuosittain lähes 14 000 kesätyöpaikkaa, joista osa on suunnattu alle 18-vuotialle.

Kesko

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on Kaupan liiton ja PAM:n tukema kesäharjoittelujakso peruskoululaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa kaupan alan kokemusta. 

Lidl

Lidlissä on mahdollista suorittaa kahden viikon palkallinen palkallinen kesäharjoittelu, joka on suunnattu 14-17-vuotiaille.

Ikea

Ikean kesätyöhaku starttaa 18.1.2021. Jaossa kesätyöpaikkoja aktiivisille, yli 16-vuotiaille. 

Lassila & Tikanoja

Lassila & Tikanoja tarjoaa lähes 1000 kesätyöpaikkaa ympäri Suomen.

Linnanmäki

Linnanmäki tarjoaa monipuolisia työskentelymahdollisuuksia myös 16-17-vuotiaille alaikäisille: kioskeissa, kahviloissa, myymälöissä, ravintoloissa, peleissä, puhtaanapidossa, lipunmyynnissä sekä laitteilla. Haku käynnissä 11.–31.1.2021 välisenä aikana.

Kaupunkien ja kuntien tarjoamat kesätyöt

Kuntarekry.fi tai oman paikkakuntasi nettisivut

Helsinki, TampereEspoo, Mikkeli, Vaasa, RovaniemiIisalmi, Lahti, Mänttä-Vilppula

Lahden kesänäyttämö hakee myös koululaisia sekä opiskelijoita 25-vuotisjuhla musikaaliin.

Seurakunnan kesätyöt

4H-yhdistykset

Paikkakuntasi 4H-yhdistys

Tutustu ja tienaa 

Kahden viikon mittainen tutustu ja tienaa -harjoittelu mahdollistaa kesätyökokemuksen nuorille. Kesätyöharjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä – kesätyötä voit etsiä internetistä, käymällä paikan päällä tai soittamalla mielekkääseen työpaikkaan. Hakemiseen tarvitsee tuttuun tapaan työhakemuksen ja CV:n. Tutustu ja tienaa on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Harjoittelujaksosta maksetaan palkkaa.

Kaupan alalla PAM ja Kaupan Liitto ovat neuvottelleet vuoden 2020 Tutustu työelämään ja tienaa sopimuksen, joka tehtiin kahdeksi vuodeksi. Tulevana kesänä ohjelmaan osallistuvalle maksetaan kahden viikon työ-  ja harjoittelujakson suorittamisesta palkkana 370 euroa.

Palveluala tarjoaa kesällä 2020 TTT-mallilla kesätöitä tekevälle kahden viikon työ-  ja harjoittelujakson suorittamisesta palkkana 370 euroa (375 euroa vuonna 2021).

PAMilla on neuvottelut käymättä tai kesken muiden sopimusalojen Tutustu ja tienaa –sopimuksista. Päivitämme tiedon muista aloista, kun tiedämme TTT-kesätyömallin ohjeet, palkan ja määrittelyt kesälle 2020.

Lue lisää Tutustu ja tienaa -kesätyöharjoittelusta

Kesäseteli 2021

Kesäseteli on kaupungin myöntämä avustus, jonka tavoite on auttaa nuoria työllistymään ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin. Kesäseteli 2021-kampanjassa mukana olevat kaupungit korvaavat 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa 9. luokkalaisen nuoren kesällä töihin (1.5.-30.9.2020 välisenä aikana). Kesätyösetelillä työllistyessä työpäiviä on yleensä vähintään 10. Setelien kappalekohtainen määrä sekä arvo vaihtelevat hieman kaupungeittain.  Kesäseteli 2021 -mahdollisuudet kannattaa tarkistaa koulustasi tai paikkakuntasi nettisivuilta. 

Oulu, Helsinki, Espoo

Duunikoutsi-sovellus on valmentajasi työnhaussa

Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä kesätyöhakemus ja CV, mistä kesätöitä löytää ja miten valmistautua kesätyöhaastatteluun. Tutustu Duunikoutsiin!

Jos haku ei nappaa

Kysele perheenjäseniltä ja tutuilta, marjatiloilta, lähikaupoista ja jäätelökioskeilta. Voit myös miettiä haluatko tarjoutua lastenhoito- tai puutarhatyöavuksi naapureille? Lemmikkien hoito voi myös tuoda lisätienestejä kesälle.

CV Esimerkkejä

Tutustu pääkumppaneihimme