Kesätöitä alle 18-vuotiaille

Hei kesätyönhakija! Alle 18-vuotiaiden kesätöitä löytyy myös realiaikaisesti päivittyvästä hakupalvelustamme osoitteesta www.kesaduuni.org (etusivu).

Aika ansaita omaa rahaa?

Kesätöiden löytäminen alle 18-vuotiaana voi tuntua vaikealta, koska suurinosa työnantajista vaatii täysi-ikäisyyttä kesätyöntekijöiltä. Listasimme tähän artikkeliin kesätyöpaikkoja ja vinkkejä kesätyöhakuun. Voit tutustua yrityksiin kesäduunitarinoiden avulla täältä. Alle 18-vuotiaiden kesätöihin ja työntekoon liittyy myös laissa säädettyjä sopimuksia koskien työaikoja, työtunteja ja työn sisältöä. Millainen on hyvä kesätyöntekijä?  ★  Millainen on hyvä kesätyöhakemus ja cv? ★  Miten valmistaudun kesätyöhaastatteluun? ★  Vinkit kesätyön aloittamiseen etänä

Hei Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kumppani! Tarjoatteko te kesätöitä alle 18-vuotiaille? Ilmiantakaa kesätyöpaikka sähköpostilla osoitteeseen riikka.hautala@oikotie.fi, jotta paikka voidaan nostaa tälle sivulle!

Kesätyöpaikkoja 2022

Tukena

Tarjoamme mielenkiintoisen työn ja mukavan työyhteisön – meillä saat työskennellä ihmisten parissa. Harjoittelu ajoittuu 1.6.–31.8.2022 väliselle ajalle ja se on kestoltaan kaksi viikkoa/10 päivää. Hae Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa 30.4.2022 mennessä.

  • tutustumisjakson palkka on 375 €

S-ryhmä

S-ryhmä tarjoaa vuosittain lähes 14 000 kesätyöpaikkaa, joista osa on suunnattu alle 18-vuotialle.

Kesko

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on Kaupan liiton ja PAM:n tukema kesäharjoittelujakso peruskoululaisille ja lukiolaisille, joilla ei ole aikaisempaa kaupan alan kokemusta. 

Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys

Pks4H:n kesätyörekry leirinohjaajille, eläintenhoitajille, somelähettiläille ja kesäkaupan myyjille on auki 1.-15.2. Tehtäviin vaaditaan 15 vuoden ikää.

Kesäduuni OP:n piikkiin

Valtakunnallisesti OP tarjoaa kesällä 2022 yhteensä 1700 kesätyöpaikkaa 15-17-vuotialle nuorille OP:n piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä. 14.03.2022 haettavat työpaikat julkaistaan op.fi/op-helsinki -sivulla ja haku on auki 17.4.2022 saakka.

Tokmanni

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelujakson haku on käynnissä 20.3.2022 asti.

Lidl

Hakuaika kesän 2022 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluun on 4.13. huhtikuuta. Lidlissä on mahdollista suorittaa kahden viikon palkallinen palkallinen kesäharjoittelu, joka on suunnattu 14-17-vuotiaille. 

Stora Enso Anjala

Stora Enso Inkeröinen

Stora Enso Anjalan paperitehdas sekä Inkeroisten kartonkitehdas työllistää 15–17-vuotiaita nuoria Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelman puitteissa kesällä 2022. Kahden viikon pituiset työjaksot sijoittuvat koulujen kesälomakaudelle. Työn sijainti on Kouvolassa. Hae 28.2.2022 mennessä. 

Securitas, Pirkanmaa

Securitas etsii vähintään 16-vuotta täyttäneitä Retail-työntekijöitä Pirkanmaalle. Retail-työntekijänä työvuoroosi sisältyy erilaisia työtehtäviä, jotka helpottavat kauppakeskuksen arkea ja asiakkaita: Keräät ostoskorit kassoilta, siirrät ostoskärryt trukilla sisäänkäynnille ja huolehdit, että pullonpalautuspiste toimii sujuvasti. Osa Retail-työntekijöistä voi toimia myös kauppojen varastotehtävissä. Halutessasi voit aloittaa työt jo keväällä ja/tai jatkaa syksyllä opintojen ohella! Hakuaika päättyy 31.03.2022

Pirkanmaan Opiskelija-asunnot Oy

Pirkanmaan Opiskelija-asunnot Oy POAS tarjoaa kesätöitä yli 16-vuotiaille nuorille. Kesätöitä on tarjolla kiinteistöjen ulkoalueiden huollossa kahdella eri ajanjaksolla kesällä 2021. Haku päättyy 28.2.2022, ja valinnat tehdään maaliskuun ensimmäisen viikon aikana.

JukuPark

Vesipuisto JukuPark hakee reippaita, yli 16-vuotiaita kesätyöntekijöitä Kalajoen hiekkasärkille. JukuPark alueelle etsitään uinninvalvojia, grilli-, kioski-, lipunmyynnintyöntekijöitä sekä info-/ ensiapupisteelle tekijöitä. Tehtävästä riippuen työntekijän ikä täytyy olla vähintään 17 vuotta. Siistijä, Jukumaskotti sekä aputyöntekijät voivat olla 16 vuotiaasta ylöspäin.

Burger King Tampere, Lempäälä, Pirkkala

Burger King Turku, Raisio

Kesätyöhaku on auki yli 16-vuotiaille. 

Lassila & Tikanoja Imatra

Lassila & Tikanoja tarjoaa lähes 1000 kesätyöpaikkaa ympäri Suomen. Lassila ja Tikanojalle voit hakea kesätöihin esimerkiksi siivoojaksi, kunhan olet yli 14-vuotias. Imatralla tarjolla paikkoja ulkoaluetyöntekijöille, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta. Hakuaika päättyy: 3.2.2022

Go on Oulu etsii elintarviketyöntekijöitä Maustaja Oy:lle

Työtehtäviä myös 15-17-vuotiaille.Hakuaika päättyy: 13.3.2022

Ikea

Ikea tarjoaa kesätyöpaikkoja aktiivisille, yli 16-vuotiaille. 

Linnanmäki

Linnanmäki tarjoaa monipuolisia työskentelymahdollisuuksia myös 16-17-vuotiaille alaikäisille: kioskeissa, kahviloissa, myymälöissä, ravintoloissa, peleissä, puhtaanapidossa, lipunmyynnissä sekä laitteilla. Haku käynnissä 11.–31.1.2022 välisenä aikana. 

Powerpark

Elämyspuisto Powerparkin kesätyöntekijöiltä vaaditaan vähintään 15 vuoden ikää. Työntekijöiltä edellytetään positiivista, oppimishaluista asennetta. Haku päättyy 28.2.2021. 

Siun sote

Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, tarjoaa työelämään tutustumispaikkoja 8.- ja 9. -luokkalaisille. Paikkoja on tarjolla koko Siun soten alueella ja paikat tulevat hakuun helmikuussa.

ENSTO OY

Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu Porvoossa. Ensto Oy tarjoaa 15-v täyttäneille koululaisille kahden viikon ”tutustu työelämään ja tienaa” kesäharjoittelujaksoja. Työaika on 6 h/pvä, 30 h/vko. Työt ovat pääsääntöisesti avustavia tuotantotöitä.

Kiilto, Lempäälän tehdas

Kiilto palkkaa Lempäälään 15–17-vuotiaita nuoria kahden viikon Tutustu ja tienaa -kesäharjoittelujaksoille kiinteistön kunnossapitotehtäviin. Hakuaikaa 20.2.2022 saakka.

UPM

UPM tarjoaa alle 18-vuotiaille kahden viikon ”Tutustu työelämään ja tienaa”- harjoittelujaksoja seuraavissa kaupungeissa: Helsinki, Mikkeli, Pellosniemi, Pietarsaari, Pori, Tampere. 

Espoon kotihoito

Etsitään Espoon kotihoitoon reippaita 16 vuotta täyttäneitä nuoria avustaviin tehtäviin kesällä 2022. Avustavia tehtäviä voivat olla mm. vanhusten kanssa ulkoilu, seurustelu, lehtien lukeminen, asiointi – ja saattamisapu sekä pienet kotityöt.

HSY, putkiasentajia 

HSy hakee kahta yli 16-vuotiasta ammattikoulussa olevaa putkiasentajaa Espooseen Mikkelänkallioon, Helsinkiin Ilmalaan ja Vantaan Hosantien toimipisteisiin. Hakuaika päättyy 13.2.2022.

HSY laitoshuoltaja

HSY hakee Helsinkiin Pitkäkosken ja Vanhankaupungin vedenpuhdistuslaitoksille yli 16-vuotiaita laitoshuoltajia. Hakuaika päättyy 13.2.2022.

HSY arkistoinnin kesätyöntekijä

HSY hakee Helsinkiin kesätyöntekijää arkistointiin, joka opiskelee esimerkiksi ammattikoulussa, lukiossa tai ammattikorkeakoulussa. Hakuaika päättyy 13.2.2022.

HSY vihertyöntekijä

HSY hakee Helsinkiin vähintään 15-vuotiaita vihertyöntekijöitä. Hakuaika päättyy 13.2.2022.

Vamlas

Vamlas etsii etä- ja hybriditöihin kahta peruskoulunsa päättämässä olevaa nuorta, jotka hakevat ensimmäistä kesätyöpaikkaansa, ja joilla on käytössään kesäseteli. Tekijöitä haetaan ajalle 6.6.-17.6.2022. Työtä tehdään tiiminä, työaika on noin kuusi tuntia päivässä ja palkka yhteensä 450 e/hlö. Hae 3.4.2022 mennessä!

Kaupunkien ja kuntien tarjoamat kesätyöt

Kuntarekry.fi tai oman paikkakuntasi nettisivut Helsinki, TampereEspoo, Mikkeli, OuluVaasa, RovaniemiIisalmi, Lahti, Mänttä-Vilppula Seurakunnan kesätyöt

4H-yhdistykset

Paikkakuntasi 4H-yhdistys

Tutustu ja tienaa 

Kahden viikon mittainen tutustu ja tienaa -harjoittelu mahdollistaa kesätyökokemuksen nuorille. Kesätyöharjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä – kesätyötä voit etsiä internetistä, käymällä paikan päällä tai soittamalla mielekkääseen työpaikkaan. Hakemiseen tarvitsee tuttuun tapaan työhakemuksen ja CV:n. Tutustu ja tienaa on suunnattu peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Harjoittelujaksosta maksetaan palkka.

Kesäseteli 2022

Hae kaupungin myöntämää kesäseteliä ja helpota kesätyöpaikan saantia! Kesäseteli on kaupungin myöntämä avustus, jonka tavoite on auttaa nuoria työllistymään ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin. Kesäseteli 2022-kampanjassa mukana olevat kaupungit korvaavat 300-400 euroa (riippuen kaupungista) työnantajalle, joka palkkaa 9. luokkalaisen nuoren kesällä töihin (1.6.–15.8.2022). Nuori työskentelee 60h ja saa palkkaa 400€. Nykyinen Kesätyösetelin palkkasumma määräytyy ”Tutustu työelämään ja tienaa” (TTT) -mallin mukaisesti.Kesätyösetelillä työllistyessä työpäiviä on yleensä vähintään 10. Setelien kappalekohtainen määrä sekä arvo vaihtelevat hieman kaupungeittain.  Kesäseteli 2022 -mahdollisuudet kannattaa tarkistaa koulustasi tai paikkakuntasi nettisivuilta. Mikkeli, Rovaniemi, Tornio, Kerava, SaloVantaa, Nokia, Lappeenranta, Rauma, Turku, Oulu, Helsinki, Espoo,

Duunikoutsi-sovellus on valmentajasi työnhaussa

Duunikoutsi on sovellus nuorille, jotka hakevat kesätöitä. Duunikoutsi neuvoo, miten valmistaudut kesätöiden hakuun, miten tehdä hyvä kesätyöhakemus ja CV, mistä kesätöitä löytää ja miten valmistautua kesätyöhaastatteluun. Tutustu Duunikoutsiin!

Jos haku ei nappaa

Kysele perheenjäseniltä ja tutuilta, marjatiloilta, lähikaupoista ja jäätelökioskeilta. Voit myös miettiä haluatko tarjoutua lastenhoito- tai puutarhatyöavuksi naapureille? Lemmikkien hoito voi myös tuoda lisätienestejä kesälle.

CV Esimerkkejä

Tutustu pääkumppaneihimme