Millainen on hyvä kesätyöntekijä?

Työpaikkailmoituksissa haetaan usein reipasta, ahkeraa ja oma-aloitteista työntekijää. Kesätyössä kuitenkin hyvä asenne yleensä ratkaisee pelin, joten vaikka työkokemusta ei olisikaan kertynyt, ei kannata huolestua. Halu oppia ja innostuminen työstä nähdään ehdottomasti plussana!

Hyvän kesätyöntekijän ominaisuudet riippuvat pääsääntöisesti omasta kiinnostuksesta työtä kohtaan. Reippaus ja oma-aloitteisuus ovat toki hyviä piirteitä, mutta muutakin tarvitaan. Hyvä kesätyöntekijä allekirjoittaa aina ensin työsopimuksen. Hän on ajoissa paikalla, käyttäytyy asiallisesti ja innostuu työstä! Hyvä kesätyöntekijä tekee sovitun työn aina huolella.

Hyvä kesätyöntekijä on rehellinen ja avoin. Hän kysyy neuvoa, jos ei ymmärrä ja antaa myös esihenkilölle palautetta. Hän on reilu työnantajaansa kohtaan. Esimerkiksi, ei kommentoi työpaikkaa negatiiviseen sävyyn somessa. Kesätyöntekijä voi omalla asenteellaan vaikuttaa myös työpaikan ilmapiiriin. Positiivisuus tarttuu!

Työn alkaessa hyvä kesätyöntekijä toimittaa verokortin ja tilinumeron. Kesätyön päätteeksi on hyvä pyytää kirjallinen työtodistus, mikäli sellaista ei automaattisesti tarjota.

Hyvä kesätyöntekijä osaa nauttia kesän jälkeen saamistaan ansioista ja kesätyökokemuksesta!

Tutustu pääkumppaneihimme