Millainen on hyvä LinkedIn-profiili?

Vuoden 2017 toukokuusta lähtien Linkedin-palveluun kuuluu yli miljoona suomalaista, eli noin 18 prosenttia koko väestöstä. Hittipalvelusta on oikein käytettynä runsaasti hyötyä niin työnhaussa kuin oman alan kontaktien luomisessa. Vastuullinen kesäduuni -kampanja kokosi täsmätärpit Linkedin-profiilin luomiseen ja verkostoitumiseen.

Näin onnistut profiilin luomisessa

Linkedin-profiilin tekemiseen kannattaa käyttää aikaa ja ajatusta. Huolellisesti tehty sivu auttaa työnantajia löytämään sinut ja herättää profiilissa vierailevien kiinnostuksen. Kielenä on hyvä käyttää englantia, sillä palvelussa tehdään suomeksi hakuja hyvin vähän. Jos kohderyhmäsi on suomenkielinen, voit käyttää kieliä rinnakkain profiilissasi.

1. Kuvaileva otsikko kiinnittää huomion

Otsikkoon kannattaa panostaa, sillä se on kuvasi lisäksi ainoa asia, jonka ulkopuolinen näkee selatessaan profiileja. Kuvaileva otsikko kiinnittää huomion paremmin kuin pelkkä lyhyt titteli. Opiskelijan kannattaa esimerkiksi kertoa otsikossa pääaineensa ja millaista työkokemusta hänellä on.

2. Jätä selfiet Instagramiin

Onnistunut kuva on ammattimainen ja asiallinen, joten jätä selfiet ja filtterit Instagramiin. Muista hymyily ja ystävällinen katse. Rajaa kuva tiukasti, jotta kasvot tunnistaa pienestä ikonista. Taustakuvaksi kannattaa valita jotain työhön tai opiskeluun liittyvää.

3. Osoita kunnianhimosi Summary-osiossa

Summary-osio on tiivis yhteenveto siitä, kuka olet, mitä teet, mitä osaat ja mitä haluat tehdä seuraavaksi. Jos etsit töitä, niin kerro, minkälaisia töitä etsit ja tuo esiin yhteystietosi. Tuo myös esiin kunnianhimosi kertomalla tulevaisuuden tavoitteista.

4. Kerro kokemuksestasi ja taidoistasi konkreettisesti

Työkokemuksen ja koulutuksen alle kannattaa kuvailla selkeästi esimerkiksi ranskalaisilla viivoilla, mitä työnkuvaasi on kuulunut tai mitä konkreettisia taitoja olet kartoittanut opinnoissa. Voit ottaa muiden alalla työskentelevien henkilöiden profiileista mallia, mitä sanamuotoja taidoista käytetään.

Skills & Endorsements -kohtaan kannattaa puolestaan lisätä sellaisia osaamisalueita, jotka kertovat taidoistasi työkokemusta tarkemmin. Listaan tulisi lisätä ensimmäisenä sellaiset taidot, jotka koet kaikista tärkeimmiksi. Kontaktisi voivat myös todistaa sinulla olevan tiettyä listaan lisäämääsi osaamista.

5. Personoitu osoite näyttää paremmalta CV:ssä

Luodessasi Linkedin-tilin saat pitkästä numerosarjasta koostuvan osoitteen profiiliisi. Tämä kannattaa vaihtaa, koska personoitu osoite näyttää huomattavasti paremmalta CV:ssä ja sinut on myös helpompi löytää. Osoitetta voi muokata profiilin oikeasta laidasta löytyvän henkilötiedot-osion vierestä löytyvästä kynästä painamalla. Julkiseen profiilin osoitteeksi kannattaa valita etunimi ja sukunimi.

6. Avainsanat nostavat profiilia hakutuloksissa

Linkedinin hakukone painottaa avainsanojen esiintymistä otsikoissa sekä sanojen esiintymiskertoja profiilissa. Mikäli esimerkiksi olet kiinnostunut markkinoinnin tehtävistä, tulee sanan ”markkinointi” esiintyä profiilissasi mahdollisimman tiheään. Muista myös, että mitä aktiivisempi olet Linkedinissä ja mitä suurempi verkostosi on, sitä parempana ehdokkaana hakukone pitää sinua.

Profiili hallussa, seuraavaksi on aika verkostoitua!

Kun perusasiat ovat kunnossa, voidaankin siirtää katse verkostoosi. Joko olet liittänyt entiset ja nykyiset työkaverit ja yhteistyökumppanit verkostoosi? Entä opiskeluaikojen tutut ja ystävät, koulu- ja harrastuskaverit?

7. Hyödynnä ammatilliset ryhmät

Voit liittyä Linkedinissä ammatillisiin keskusteluryhmiin. Keskusteluihin osallistumisen lisäksi ryhmät ovat oivia verkostoitumiskanavia. Ryhmissä voit vahvistaa asiantuntijastatustasi aloittamalla keskusteluja ja kommentoimalla niitä.

8. Seuraa yrityksiä

Seuraamalla eri yrityksiä ja organisaatioita voit rakentaa omaa ammatillista profiiliasi. Seuraamasi yritykset kertovat taustastasi, verkostoistasi ja mielenkiinnon kohteistasi. Kannattaa ryhtyä seuraamaan myös yrityksiä, joihin haluaisit töihin.

9. Suosittele työkavereidesi osaamista

Lähde rohkeasti suosittelemaan työkavereiden ja yhteistyökumppaniesi osaamista, jonka takana voit seistä. He tekevät samaa sinulle. Voit myös pyytää kirjallisen suosituksen, joka näkyy sellaisenaan profiilisi alla.

10. Tilapäivityksillä rakennat omaa ammatillisuuttasi

Tilapäivityksissä voit jakaa linkkejä mielenkiintoisiin artikkeleihin ja sivustoihin, julkaista kuvia tai videoita. Home-välilehdellä näet omien päivityksiesi lisäksi ryhmiesi ja verkostoosi kuuluvien kontaktien tekemät päivitykset.

Lue lisää:  LinkedIn-profiili työnhaussa – kuinka sivu optimoidaan?

Tutustu pääkumppaneihimme