Tekisinkö videohakemuksen?

Videot ovat tulleet osaksi työnhakua. Tältäkin sivustolta löydät jo useita videoita, jotka kertovat eri työpaikoista ja työtehtävistä, jotta tietäisit paremmin millaiseen työympäristöön olet hakemassa. Myös ensimmäinen haastatteluvaihe voidaan järjestää videohaastatteluna.

Videon tekeminen voi olla kesätyönhakijalle hyvä keino kertoa itsestään enemmän ja elävämmin kuin perinteisellä hakemuksella ja CV:llä. Yhteen kesätyöpaikkaankin voi hakijoita olla useita kymmeniä, jos ei satoja. Videon tekeminen hakemuksen liitteeksi on siten mahdollisuus erottua joukosta ja herättää työnantajan kiinnostus.

Videohakemuksen voit tehdä, vaikka sellaista ei erikseen olisi pyydettykään. Siihen kannattaa silloin panostaa ja miettiä, millaisen vaikutuksen haluat tehdä työnantajaan.

Tässä muutama vinkki videohakemuksen tekemiseen:

1. Suunnittele sisältö ennakkoon

Hyvän videohakemuksen tekemiseen pätee samat säännöt kuin hakemuksen tekemiseen. Kiinnostava alku on tärkein, jotta saat haluamasi huomion. Voit esim. kertoa tarkemmin taidoistasi, jotka olet hakemuksessakin maininnut.

2. Kiinnitä huomiota tekniseen toteutukseen

Jos olet tottunut videonikkari, tämä on sinulle helppoa. Mikäli olet kokemattomampi, tärkeintä on huomioida valaistus ja ääni. Jos jompi kumpi on pielessä, ei hyvin suunnitellustakaan sisällöstä välity haluttu kuva. Avuksi kuvaamiseen ja editoimiseen voi kysyä vaikka kaveria.

3. Ole oma valloittava itsesi

Videolla voit hakemusta paremmin näyttää kuka olet. Siksi ei kannata sortua ylinäyttelemiseen, vaikka haluatkin antaa parhaan kuvan itsestäsi. Kerro sen sijaan itsestäsi rennosti ja omin sanoin. Pukeutuminen kannattaa miettiä yhtä tarkkaan kuin olisit menossa työhaastatteluun, vaikka tässäkin on tärkeintä olla luonteva ja aito.

4. Mieti kuvauspaikka

Kuvauspaikan valinnalla voit myös kertoa persoonastasi. Se voi vaikka liittyä harrastukseesi ja johonkin mistä erityisesti pidät. Jos et ole tottunut kuvaamaan itseäsi, kannattaa ottaa huomioon myös se, jotta voit keskittyä videon tekemiseen. Jos sen sijaan olet tottunut tekemään Youtube- tai snäppivideoita keskellä kaupunkia liikkeellä ollessasi, voi se olla hyvä tehokeino, kunhan hälinä ei vie huomiota.

5. Jakelu

Jos videohakemuksesi on tarkoitettu tiettyyn työtehtävään, voit lähettää linkin siihen hakemuksen ja CV:n liitteenä. Voit tietysti tehdä myös yleisemmän videohakemuksen ja esittelyvideon itsestäsi ja lähettää sen hakemuksen ja CV:n kanssa kiinnostaville työnantajille. Mikään ei estä sinua jakamasta videohakemusta myös laajemmin verkossa, jos olet muutenkin aktiivinen somessa ja haluat videolle lisänäkyvyyttä. Työnantajat seuraavat somessa erityisesti Twitterissä mm. hashtageja #rekry #rekrytointi #kesätyö #somerekry.

 

Tutustu pääkumppaneihimme