Tutustu työelämään ja tienaa

Mitä: kahden viikon mittainen kesätyökokemus nuorille. Palkka on kesällä 2019 kahdesta viikosta yhteensä 350 euroa. PAMilla TTT-kampanjan mukainen palkka on tänä vuonna 365 €/2 vk.

Kenelle: peruskoululaisille, kymppiluokkalaisille, lukiolaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville. Olennaista on, että et opiskele ammattiin eikä sinulla ole tutkintoa. Jo 13-vuotias voi päästä töihin, mikäli täyttää samana vuonna 14 vuotta.

Miten: Kesätyöharjoittelupaikkaa etsitään kuten mitä tahansa kesätyötä. Eli soita, käy paikan päällä tai lähetä työhakemus ja CV sinua kiinnostavaan työpaikkaan ja kysy, ottavatko he Tutustu työelämään ja tienaa -mallilla kesätyöntekijöitä. Kaikilla aloilla TTT-harjoittelu ei ole mahdollinen ja, jos työnantaja ei tiedä aiheesta tarpeeksi, vinkkaa häntä kysymään lisätietoja omasta liitostaan.

Lue lisää Kun koulu loppuu -sivuilta.

Lisätietoa työnantajan vastuista palkatessa nuorta Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun.

Näin haet Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikkaa:

  1. Mieti, millaisessa paikassa haluaisit olla kesäharjoittelussa.
  2. Tee työhakemus
  3. Etsi mahdollisia työpaikkoja. Työpaikka on etsittävä oma-aloitteisesti, koska mikään tietty taho ei välitä niitä. Katso vinkkejä Ohjeita työnhakuun -kohdasta.
  4. Käy rohkeasti paikan päällä yrityksessä ja kysy: ”Voiko teille tulla Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun?”. Kehota työnantajaa kysymään asiaa omasta liitostaan, jos hän ei osaa vastata.
  5. Älä lannistu, vaikka töiden hakeminen voi joskus viedä paljon aikaa. Sinnikkyys palkitaan ennen pitkää!
  6. Kun saat harjoittelupaikan, muista tehdä työnantajan kanssa työsopimus
  7. Kahden viikon harjoittelujaksosta maksetaan palkkaa 350 euroa, joka sisältää lomakorvauksen. Joillain aloilla palkka voi olla suurempi. Varmista palkka vielä työnantajaltasi.
  8. Pyydä kesätyöharjoittelun päätyttyä työtodistus.

Tutustu pääkumppaneihimme