17.6.2015

Sosiaalisen median käyttötavat ja kanavat muuttuvat sellaisella vauhdilla, että viestinnän tekijöillä on täysi työ pysyä ajan hermolla. Oma energia, aika ja raha ovat rajallisia resursseja, jotka tulee kanavoida sinne missä ne tavoittavat parhaiten. Facebook pitää vielä pintansa somen valtaväylänä ja massamediana, vaikka erityisesti nuorten aktiivisuus ja huomio siirtyy uusiin kanaviin.

Sosiaalisen median ja verkkoviestinnän viidakosta on kuitenkin helppo tunnistaa yksi selkeä punainen lanka ja kasvutrendi – video. Kilpailu yleisön huomiosta ja kiinnostuksesta kasvaa ja sisältöjen laatuun on panostettava enemmän kuin ennen. Yhä suurempi osa kaikesta verkkoliikenteestä ja -sisällöstä onkin liikkuvaa kuvaa ja ääntä.

Video on myös yksi puhutuimmista rekrytointi- ja työnantajakuvaviestinnän trendeistä. Edelläkävijät ovat jo omaksuneet videot keskeiseksi osaksi tarinankerrontaansa, ja yhä useammat työnantajat tunnistavat sen merkityksen vetovoimaisen työnantajakuvan rakentamisessa. Kun asiat ovat mallillaan niistä kannattaa myös kertoa ulos.

Maaliskuussa kokoonnuimme Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjan työnantajakumppanien ja Innokampuksen nuorten kanssa pohtimaan laadukasta kesätyökokemusta. Työpajan tuloksena syntyi Vastuullisen kesätyön toimintaopas.

Keskustelimme työpajassa myös siitä, mikä tekee työnantajasta kiinnostavan. Nuoret toivoivat saavansa tietää työnantajasta enemmän ennen hakupäätöstä. Erityisesti työilmapiiristä ja työn sisällöstä kaivataan kokemuksellista tietoa, ja tässä video mainittiin toivottuna välineenä.

Työilmapiiri on kolmanneksi tärkein työpaikan valintakriteeri, mutta vain 36 prosenttia kesätyönhakijoista on saanut siitä riittävästi tietoa ennen hakemuksen lähettämistä.

T-Media: Tutkimuskysely kesäkauden 2015 kesätyön hakemisesta ja siihen liittyvistä kokemuksista

Ilahduttavan monet vastuulliset kesätyönantajat ovatkin lähteneet kanssamme tuottamaan Kesäduunivideoita, ja haluavat näiden kautta kertoa itsestään erityisesti nuorelle yleisölle. He ovat myös oivaltaneet, että Kesäduunivideo on enemmän kuin rekrytointivideo – se on tapa kertoa näkyvästi vastuullisuudesta sekä yrityksen toiminnasta.

Tässä joukko vastuullisia kesäduunivideoita, jotka kertovat taatusti enemmän kuin tuhat ja yksi sanaa. Mikäli olet kiinnostunut oman rekrytointi- ja työnantajakuvavideon tuottamisesta, autamme mielellämme!

 


Aurinkoista kesää!

– Vesa

vesa.vilenius@t-media.fi

Twitter: @vesa_vilenius

Kirjoittaja Vesa Vilenius toimii vastaavana tuottajana T-Mediassa sekä Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Vesa on seurannut pitkään digitaalisen viestinnän sekä sosiaalisen median kehitystä, ja auttaa nyt Vastuullinen kesäduuni -kampanjan työnantajia hyödyntämään videoita viestinnässään.